Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Χατζής: «Είναι πολλά τα 500 παιχνίδια»

Ένα σημαντικό ρεκόρ πραγματοποίησε ο Νίκος Χατζής στον αγώνα του Ηλυσιακού με τον Άρη, καθώς συμπλήρωσε 500 αγώνες μπάσκετ στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ.

Ο Καλαματιανός γκαρντ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM, όπου εμφανίστηκε και ο ίδιος ενθουσιασμένος από τον αριθμό των συμμετοχών του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Είναι πολλά τα 500 παιχνίδια. Κατόπιν συζήτησης με φίλους συνειδητοποίησα πόσα πολλά ματς είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζής και συνέχισε κάνοντας μια αναδρομή σε αρκετούς από τους αγώνες που χαράχτηκαν στη μνήμη του.


Αρχικά θυμήθηκε το ντεμπούτο του το 1995 με τη φανέλα του Πανιωνίου Καλαμάτας απέναντι στην ΑΕΚ. Στη συνέχεια τόνισε πως εκτός από τα τρόπαια, θυμάται τα ματς στα οποία ο ίδιος σημείωσε πολλούς πόντους, όπως αυτό ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ την περίοδο 2004-2005 που πέτυχε 37 πόντους αλλά και τους τελικούς με τον Ηρακλή.

Έπειτα υπογράμμισε πως δεν ξεχνά το πρωτάθλημα της ΑΕΚ το 2002 και τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό, όπου η Ένωση είχε κάνει την ανατροπή από 0-2 σε 3-2.

«Δεν ήταν τυχαίο, γιατί ήμασταν καλή ομάδα εκείνη τη χρονιά όλη την περίοδο. Απλά έτυχε στην αρχή των τελικών δεν ήμασταν καλοί και χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια», ενώ συνέχισε λέγοντας: «συζητήσαμε και είπαμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στη συνέχεια. Και ισοφαρίσαμε σε 2-2 μέσα στο ΣΕΦ, αποκτήσαμε εκ νέου το πλεονέκτημα και πήραμε τον τίτλο».

Ως μοναδικό του παράπονο, παραμένει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει παίξει σε κάποιο τουρνουά με την εθνική ομάδα, καθώς έχει τέσσερις φορές φτάσει στην πηγή, χωρίς ωστόσο να έχει… πιει νερό, όπως και ο ίδιος ανέφερε.

Τέλος, έδωσε τις δικές τους συμβουλές σε όλους τους νεαρούς παίκτες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο το στοίχημα μπάσκετ ωστόσο για έναν νεαρό παίκτη, σημαίνει κατά τον ίδιο δουλειά, προπόνηση, ασκήσεις ενδυνάμωσης και πολλά άλλα πράγματα, ώστε να φανεί το κατά πόσο έχει το σουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου