Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε τον υποστηριχτή του και η Μπαρτσελόνα τον δάσκαλο της. Ο «δάσκαλος» Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μίλησε και ο λόγος του έχει άλλο βάρος.

Για κοντινή μνήμη κατηγορεί εκείνους που συνεχώς κατατάσσουν τους «μπλαουγκράνα» στην καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Το στοίχημα κέρδισαν πρώτα άλλες ομάδες πετυχαίνοντας στις δικές τους «χρυσές» εποχές τα δικά τους κατορθώματα.

«Σίγουρα βρίσκεται μέσα στις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών. Αλλά σε αυτές ήταν και η Μίλαν με τους Μπαρέζι, Αντσελότι, Ντοναντόνι και τους Ολλανδούς. Υπάρχει βραχεία μνήμη στο ποδόσφαιρο. Τώρα όλοι λένε ότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη, αλλά τότε έλεγαν τα ίδια για τη Μίλαν.

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να αναρωτιόμαστε ποια είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ομάδες που είναι ξεχωριστές. Αυτό με κάνει να θυμάμαι τους Ολλανδούς των 70s, την Μπάγερν, καθώς και τη Σέλτικ που κέρδισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1967 και είχε παίκτες γεννημένους σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων».

Όσο για τον Πορτογάλο τεχνικό… ποιος να του το ΄λεγε πως θα τα ποδοσφαιρικά νέα μίας ημέρας θα του έφερναν δηλώσεις του πολύπειρου Σκοτσέζου τεχνικού που θα τον δικαιώνουν και θα συγχωρούν το έντονο, ιδιαίτερο και συχνά παρεξηγήσιμο ταπεραμέντο του.

«Δεν βλέπω κάτι κακό με τον ενθουσιασμό του. Όταν ήμουν νεότερος, έδειχνα κι εγώ περισσότερο ενθουσιασμό στον πάγκο. Πάντα χειρονομούσα και καθοδηγούσα. Είναι στη φύση του Μουρίνιο η ταραχή.

Όταν τον είδα να ανεβοκατεβαίνει τη γραμμή στο Οld Traford υπό την τεχνική ηγεσία της Πόρτο αναρωτήθηκα αν κάνω κι εγώ το ίδιο. Ο κόσμος αναγνωρίζει αυτόν τον ενθουσιασμό και οι οπαδοί ότι μάχεται για αυτούς και την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου