Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ντιναμό Τιφλίδας-ΑΕΚ 1-1

Αν και καρδιοχτύπησε με το γκολ που δέχτηκε στο 1ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε χρυσή ισοπαλία 1-1 από τη Ντιναμό Τιφλίδας με πέναλτι του Λεονάρντο στην παράταση και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ με το... καλημέρα και να απειλείται σε 2-3 περιπτώσεις και με δεύτερο γκολ, όμως στην επανάληψη άλλαξε άρδην το σκηνικό.

Οι "κιτρινόμαυροι" πήραν εκείνοι τον έλεγχο του ρυθμού και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Γκούντγιονσεν και Κάρλος, για να έρθει τελικά η λύτρωση εννια λεπτά πριν το φινάλε της ημίωρης παράτασης.Ο ανεβασμένος και άκρως ορεξάτος στην επανάληψη, Γκούντγιονσεν, κέρδισε με ωραία ατομική ενέργεια πέναλτι, και ο Λεονάρντο (στο 63' αντί του Λυμπερόπουλου) δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, για να γράψει το τελικό 1-1 που σφράγισε την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Ο αγώνας

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με το γνώριμο σύστημα 4-2-3-1. Ο Κωνσταντόπουλος κάθησε κάτω από την εστία, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται (από τα δεξιά προς τα αριστερά) από τους Γεωργέα, Μανωλά, Κάλα και Καράμπελα.

Οι Γκέντσογλου και Μάκος ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, ο Λαγός πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Χοσέ Κάρλος στο δεξιό, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να παίζει λίγο πιο πίσω από τον Γκούντγιονσεν στην κορυφή της επίθεσης.

Χειρότερο ξεκίνημα στον αγώνα δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της ελληνικής ομάδας, με την ΑΕΚ να δέχεται γκολ στο 1ο λεπτό και για την ακρίβεια λίγο πριν συμπληρωθούν 60 δευτερόλεπτα!

Κρύο ντους από τα... αποδυτήρια

Μετά από εκτέλεση πλαγίου κοντά στην περιοχή της, ο Κοσκάτζε βρήκε άνοιγμα στην άμυνα της Ένωσης από τη δεξιά της πλευρά και δημιούργησε ρήγμα, με το σουτ του από θέση αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή να καταλήγει στο αριστερό "παράθυρο" του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου (1-0).

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που πήραν άμεσα τα ηνία έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΚ στον αντίποδα να είναι εντελώς αποδιοργανωμένη και ανύπαρκτη από τη μέση και μπροστά στο πρώτο 10λεπτο.

Με το πέρασμα των λεπτών, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ άρχισε να στέκεται πιο στέρεα στα πόδια της και να πλησιάζει δειλά δειλά στα αντίπαλα καρέ, με το πρώτο της σουτ να γίνεται στο 20' από τον Κάρλος χωρίς όμως να ανησυχήσει τους Γεωργιανούς.

Η Ντιναμό από την πλευρά της προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα πόδια των παικτών της από τα αριστερά, και στο 27' είχε καλή στιγμή με τον Ρομπερτίνιο, το οποίο μπλόκαρε στη δεξιά γωνία του ο Κωνσταντόπουλος.

Ήρθε από τον πάγκο και "έσωσε" την ΑΕΚ

Χρειάστηκε να περάσουν 33 ολόκληρα λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι, με τη μπάλα να φέυγει λίγο άουτ από την εκτέλεση φάουλ του Κάρλος πίσω από το ημικύκλιο, ενώ στο 36' ο Χιμένεθ προχώρησε στην πρώτη αλλαγή του, με τον Αραμπατζή να παίρνει τη θέση του τραυματία (ενοχλήσεις στην πλάτη) Κωνσταντόπουλου.

Ο νεοεισελθών Αραμπατζής είχε μάλιστα δύο δύσκολες στιγμές να ξεπεράσει μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο 45λέπτο. Στο 39' ο Σίσκο μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά (σε ταχύτατη αντεπίθεση των γηπεδούχων) για να στείλει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο κίπερ της Ένωσης κράτησε το 1-0 με εκπληκτική απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Άλβαρο.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την ΑΕΚ με μεγαλύτερη διάθεση και αποφασισμένη να μην αφήσει τους Γεωργιανούς να κάνουν το παιχνίδι τους, ενώ μέχρι το 60ο λεπτό είχε δύο προσπάθειες για γκολ με τον Γκούντγιονσεν.

Άνοδος μετά το 60'...

Στην πρώτη έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Λόρια με εκτέλεση φάουλ (57') ενώ στη δεύτερη βγήκε στην κόντρα και προσπάθησε να πετύχει γκολ με τρομερή λόμπα (είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ εκτός εστίας), στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 65' το ματς "πήρε φωτιά" αφού οι παίκτες των δύο ομάδων πρωταγωνίστησαν σε μία άνευ προηγουμένη γενικευμένη σύρραξη (τρεις κάρτες έδωσε ο διαιτητής όταν ηρέμησαν τα πνεύματα), για να χάσει στο 73' η Ένωση την πιο κλασική της ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Λαγός έκανε όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά και έβγαλε γλυκιά σέντρα, με τον αμαρκάριστο Γκούντγιονσεν να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

... αλλα και αστοχία από Γκούντγιονσεν-Κάρλος

Ένα λεπτό μετά, ο Λόρια απέκρουσε σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής, ενώ στο 84' η Ένωση είχε νέα μεγάλη ευκαιρία: ο Γκούντγιονσεν έστρωσε τη μπάλα με κεφαλιά στον Κάρλος βγάζοντας τον τετ α τετ με τον Λόρια, όμως το πλασέ του με το δεξί σταμάτησε στο σώμα του αντίπαλου γκολκίπερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο δεύτερο μέρος (η ΑΕΚ ήταν αρκετά καλύτερη σε αυτό το διάστημα από την αντίπαλό της και δικαιούταν ένα γκολ), με το 1-0 από το 1ο λεπτό να παραμένει και έτσι οι δύο ομάδες να οδηγούνται σε ημίωρη παράταση.

Χτύπημα στο φινάλε αλά... ΟΑΚΑ

Τα πρώτα 20 λεπτά δεν προσέφεραν την παραμικρή συγκίνηση, με το παιχνίδι να κινείται σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, όμως στο 110' ήρθε η λύτρωση για την ελληνική ομάδα.

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ντιναμό και ανατράπηκε από τον Κακουμπάβα, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα αποβάλλοντας ταυτόχρονα με απευθείας κόκκινη κάρτα τον "δράστη".

Την "εσχάτη των ποινών" ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεονάρντο, με τον Βραζιλιάνο να είναι απόλυτα ψύχραιμος και με πλασέ στη δεξία γωνία του Λόρια να γράφει το 1-1, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Ουσιαστικά, ο "Δικέφαλος" καθάρισε τους Γεωργιανούς με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, αφού και στο πρώτο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου είχε χρειαστεί μία κεφαλιά του Χοσέ Κάρλος στο 86' για να έρθει η νίκη.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Ντιναμό δεν μπορούσε φυσικά να βάλει δύο γκολ και έτσι η Ένωση θα βρεθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στην κλήρωση των ομίλων του Europa League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα αρκετοί παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια (ο Αραμπατζής δέχτηκε μάλιστα χτύπημα που τον έριξε στο έδαφος) όπως και στη δίλεπτη διακοπή του δευτέρου μέρους, με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά νεύρα ύστερα από το άσχημο για αυτούς φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντινάμο Τιφλίδας (Άλεξ Γκαρσία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79' Γιγκάουρι), Άλβαρο, Οντικάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (73' Κότο), Ρεχιασβίλι, Κακουμπάβα, Σίσκο (105' Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36' Αραμπατζής), Μανωλάς, Κάλα, Κάρλος (106' Καφές), Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (63' Λεονάρντο), Γκέντσογλου

Γκολ: Κοσκάτζε (1') / Λεονάρντο (111')

Κίτρινες κάρτες: Σίσκο (51'), Άλβαρο (68'), Κακουμπάβα (75') / Κάρλος (32'), Μάκος (67'), Κάλα (68')

Διαιτητής: Ντάρκο Τσέφεριν (Σλοβενία)

Γήπεδο: "Μπόρις Παϊχάτζε"

Ντιναμό Τιφλίδας-ΑΕΚ (1-1)










πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου