Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Νόλε ο νέος Βασιλιάς!

Μετά από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε ΠΑΝΑΞΙΑ τον πρώτο του τίτλο στο Wimbledon και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την ανοδό του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, επιβεβαιώνοντας ότι φέτος είναι η χρονιά του! Ο Νόλε νίκησε 3-1 σετ τον Ναδάλ σε έναν συναρπαστικό τελικό!

Τον 3ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του και τον πρώτο εκτός Μελβούρνης, κατέκτησε ο εκπληκτικός Νοβακ Τζόκοβιτς μετά την τεράστια νίκη και εμφάνιση επί του υπερασπιστή του τίτλου, Ράφαελ Ναδάλ στον συναρπαστικό τελικό του Wimbledon.

Ο 24χρονος Σέρβος ο οποίος την Παρασκευή εξασφάλισε την ανοδό του στο Νο1 της ATP, επικράτησε με το εκπληκτικό 6-4, 6-1, 1-6, 6-3 του Ισπανού και έγινε ο πρώτος τενίστας, μετά το 2002 εκτός του Φέντερερ και του Ναδάλ, που στέφθεται πρωταθλητής στο "θρυλικό" Βρετανικό Όπεν.

Ο Νόλε ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το 3ο Grand Slam της χρονιάς, εκπληρώνοντας εις διπλούν το παιδικό του όνειρο. Ο τίτλος στο Wimbledon και η κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Με ρεκόρ 48-1 στη φετινή σεζόν, ο Σέρβος δικαίως στέφθηκε πρωταθλητής στο Λονδίνο και πανάξια διαδέχεται τον Ράφαελ Ναδάλ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ξεφεύγοντας πλέον από τον Ισπανό με 2000 βαθμούς, βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα να τερματίσει 1ος στο τέλος του επικού 2011 που πραγματοποιεί.








πηγή:www.tennis24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου