Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αργεντινή - Κόστα Ρίκα 3-0

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν εξαιρετικός, αλλά την λύση την έδωσε ξανά ο... γαμπρός του Μαραντόνα, Σέρχιο Αγκουέρο, οδηγώντας με δύο γκολ την Αργεντινή στην νίκη-πρόκριση με 3-0 επί της Κόστα Ρίκα.H Αργεντινή νίκησε με 3-0 την Κόστα Ρίκα στο ματς που ολοκλήρωσε τον Α' όμιλο, έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά, παίρνοντας την δεύτερη θέση, πίσω από την Κολομβία.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν εξαιρετικός, έβγαλε αμέτρητες ασίστ και γενικότερα ίσως αυτό να ήταν το καλύτερο ματς του με την φανέλα της Αργεντινής, καθώς δεν έχει και πολλά τέτοια.

Πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Σέρχιο Αγκουέρο, καθώς πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο 45'+1 και το 53', ενώ ο Άνχελ ντι Μαρία διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 64'.

Ο Αγκουέρο είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στα 2 πρώτα ματς για τους Αργεντινούς, στην πρεμιέρα με την Βολιβία, έτσι με 3 γκολ πλέον είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει στους "8" τον 2ο του Γ' ομίλου, δηλαδή μία εκ των Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη.

Η Κόστα Ρίκα από την άλλη με 4 βαθμούς θα περιμένει να μάθει όταν ολοκληρωθούν οι όμιλοι αν βρίσκεται στους 2 καλύτερους τρίτους.

Αργεντινή - Κόστα Ρίκα 3-0

Σκόρερς: 45'+1 και 53' Αγκουέρο, 64' Ντι Μαρία

Γήπεδο: "Mario Alberto Kempes", Κόρντομπα

Διαιτητής: Βίκτορ Ούγκο Ριβέρα (Περού)

Το πρώτο σουτ το έκανε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν μόλις στο 1ο λεπτό, ενώ στο χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για την Αργεντινή με τον Νικολάς Μπουρντίσο να πλασάρει μετά αδράνεια στην άμυνα σε εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Λεονέλ Ρομέρο μπλόκαρε.

Από πάσα του Σέρχιο Αγκουέρο ο Ιγκουαΐν σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε στο 12', όπως και ο Λιονέλ Μέσι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 14'.

Λίγο άουτ πέρασε στο 21' σουτ του Αγκουέρο από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 24' ο Έινερ Μόρα έκανε το πρώτο σουτ της Κόστα Ρίκα, το οποίο ήταν μακρινό και άστοχο.

Στο 25' ο Φερνάντο Γκάγκο έκανε εξαιρετική πάσα στον Ιγκουαΐν, αυτός σούταρε στην κίνηση και απέκρουσε ο Λεονέλ Μορέιρα.

Ο Μπουρντίσο απείλησε ξανά στο 26' με κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και συγκεκριμένα στην δεξιά συμβολή, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Μέσι ζήτησε πέναλτι.

Ο Μέσι έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά στο 34' και άλλαξε παιχνίδι για τον Αγκουέρο, ο οποίος από αριστερά μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε άουτ.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα ξανά στο 37' έκανε πολύ καλή σέντρα από δεξιά, αλλά ο Ιγκουαΐν από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά.

Ο Ακόστα πρόλαβε τον Αγκουέρο στο 42', ενώ για ακόμη μία φορά ο Μέσι έβγαλε... φάτσα με το γκολ τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, όμως ο άσος της Ρεάλ αστόχησε ξανά με το σουτ να περνά ψηλά άουτ στο 43'.

Στο 45'+1 ο Σέρχιο Αγκουέρο κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την Αργεντινή. Ο Φερνάντο Γκάγκο σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάλβο, αλλά ο Μορέιρα κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια, όμως στην επαναφορά ο Αγκουέρο πλάσαρε σε κενό τέρμα και έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Σουτ στην κίνηση του Μέσι στο 52' έφυγε άουτ, όμως ένα λεπτό αργότερα ο μεσοεπιθετικός της "Μπάρτσα" δημιούργησε το 2-0.

Ο Μέσι λοιπόν από το ύψος της περιοχής έκανε ιδανική ασίστ στον Σέρχιο Αγκουέρο και ο "Κουν" με ψύχραιμο κοντινό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λεονέλ Μορέιρα και με το 3ο γκολ έγινε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Δύο νέες σπουδαίες πάσες του Μέσι στον Ιγκουαΐν στο 61' και το 62', με τον τελευταίο στην πρώτη να ζητά πέναλτι και στην δεύτερη να αστοχεί.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία με σουτ στην κίνηση έκανε το 3-0 στο 64' και έγινε ο πρώτος Αργεντινός που σκοράρει στην διοργάνωση, εκτός του Αγκουέρο. Η ασίστ; Φυσικά ο Μέσι.

Στο 88' ο Σέρχιο Ρομέρο απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Κουμπέρο, ενώ στο 90' πέρασε λίγο άουτ η εκτέλεση φάουλ του Χοέλ Κάμπελ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (4-3-3): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Νικολάς Μπουρντίσο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Σανέτι, Γκάγκο, Μαστσεράνο, Ντι Μαρία (80' Λούκας Μπίγλια), Μέσι, Αγκουέρο (85' Λαβέτσι), Ιγκουαΐν (80' Παστόρε).
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (4-3-3): Λεονέλ Μορέιρα, Σαλβατιέρα, Ντουάρτε, Ακόστα, Κάλβο (46' Μπρένες), Κουμπέρο, Μόρα, Λεάλ, Χοσουέ Μαρτίνες (46' Μαδριγάλ), Ελισόντο (57' Βάγε), Χοέλ Κάμπελ.










πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου