Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Παναθηναϊκός-Λεχ Πόζναν 1-0

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα των φιλικών αγώνων για τον Παναθηναϊκό που νίκησε 1-0 την Λεχ Πόζναν με γκολ του Μπράις Μουν (86').
Στην εποχή μετά-Σισέ οι "πράσινοι" έδειξαν καλά στοιχεία για 35 λεπτά στο πρώτο μέρος και είχαν δοκάρι με τον Λέτο (26'). Πίεση στον αντίπαλο και καλή κυκλοφορία δύο νέα στοιχεία του "τριφυλλιού".Θετικά μηνύματα έστειλε ο νέος Παναθηναϊκός στην εποχή μετά-Σισέ. Το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα επικράτησε με 1-0 της πολωνικής Λεχ Πόζναν με γκολ που σημείωσε ο Μπράις Μουν στο 86'.

Δοκάρι ο Λέτο στο 26' που είχε πολύ καλή εμφάνιση όπως και οι Νίνης, Χριστοδουλόπουλος και Κλέιτον. Αρκετή πίεση στον αντίπαλο και καλή κυκλοφορία τα νέα στοιχεία στο αγωνιστικό μέρος του "τριφυλλιού".

Ελειπε μόνο ο Σισέ

Πολλά κοινά από μια περσινή ενδεκάδα είχε ο Παναθηναϊκός που παρέταξε στο πρώτο του φιλικό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μοναδική διαφορά η απουσία πλέον του Τζιμπρίλ Σισέ από την βασική ενδεκάδα με τους "πράσινους" να είναι στην μεταβατική αυτή περίοδο και τον Πορτογάλο να μην έχει καμία νέα προσθήκη για την ώρα.

Για τον λόγο αυτό επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπουμσόνγκ και Καντέ και στα άκρα τους διεθνείς Βύντρα και Σπυρόπουλο.

Στην μεσαία γραμμή ο αρχηγός (εν απουσία του Σαριέγκι) Κατσουράνης με τον Σιμάο δίπλα του μετά την απουσία και του Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Νίνη μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα οι Λέτο και Χριστοδουλόπουλος είχαν σκοπό να βοηθήσουν τον μοναδικό επιθετικό Αντώνη Πετρόπουλο.

Απειλητικά σουτ οι "πράσινοι" και συνεχή κίνηση

Αρκετά ορεξάτοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που επιχείρησαν να φτάσουν σ' ένα γκολ επιχειρώντας σουτ από μακριά. Στο 4' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την αρχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (6') ο Λέτο βρήκε τον Βύντρα που είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή και σχεδόν πάνω στην γραμμή της, ο διεθνής αμυντικός με σουτ είδε την μπάλα να περνάει και πάλι άουτ.

Οι παίκτες του Φερέιρα πίεζαν από αρκετά ψηλά, κάτι που ήθελε και ζητούσε ο 65χρονος προπονητής τους και με την συμπλήρωση του δεκάλπετου, μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλο ο Καμίνσκι έκανε λάθος γύρισμα στον τερματοφύλακά του με το στήθος αλλά ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί και το πλασέ του απομάκρυνε ο Κοτορόβσκι.

Δοκάρι ο νέος "ηγέτης"

Μετά το τέλος του Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό, πολλοί φίλοι του "τριφυλλιού" θεωρούν πως ο Σεμπαστιάν Λέτο θα είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας τους. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς φάση, σούταρε στο 22' με φάλτσο αναγκάζοντας τον πορτιέρο της Λεχ Πόζναν να απομακρύνει στην γωνία του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (26') ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε από δεξιά προς τα μέσα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λέτο με τον αριστεροπόδαρο παρά την πίεση να σουτάρει συρτά και δυνατά με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Κοτορόβσκι.

Χαλάρωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο

Οσο κυλούσε ο χρόνος τόσο οι Πολωνοί που ήταν πιο έτοιμοι ανέβαζαν ρυθμό και συνάμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έριχναν τον δικό τους λόγω της κόπωσης από τις συνεχείς κοπιαστικές προπονήσεις εδώ και λίγες ημέρες. Στο 28' ο Στίλιτς έκανε ένα "πονηρό" απευθείας φάουλ αλλά στην μικρή περιοχή δεν πετάχτηκε κανείς και ο Τζόρβας απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (33') ο Νίνης απέφυγε ωραία έναν αντίπαλό του και έκανε την σέντρα με την μπάλα να φτάνει στην αντίπαλη πλευρά, όπου ο Βύντρα με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Κοτορόβσκι μπλόκαρε εύκολα. Σχεδόν στην επόμενη φάση (35') ο Λέτο βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο που απέφυγε εντυπωσιακά τον αντίπαλό του αλλά το βιαστικό σουτ που επειχείρησε μόνος του απέναντι στο τέρμα, πέρασε πάνω από την εστία του Κοτορόβσκι.

Το συγκρότημα του Φερέιρα έπεσε στα τελευταία λεπτά και οι Πολωνοί απείλησαν στο 43', στην τελευταία καλή φάση του ματς για το πρώτο μέρος, με τον Ρούντνεβς ν' αποφεύγει μέσα στην περιοχή τον Βύντρα , αλλά σούταρε πολύ ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.

Νέα ενδεκάδα στην επανάληψη

Οπως ήταν λογικό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε όλους τους ποδοσφαιριστές του εντός αγωνιστικού χώρου ενώ ο έτερος τεχνικός της Λεχ Πόζναν αντικατέστησε τους εννέα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές του. Ο Κοτσόλης πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, Σεϊταρίδης και Ιωαννίδης τα δύο άκρα της άμυνας με τους Σαριέγκι και Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της με Βάσκο να φοράει το περιβραχιόνιο.

Στην μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ ήταν οι Πλεσί και Μπιάρσμιρ με τον νεαρό Φουρλάνο πιο μπροστά τους. Στα άκρα οι Μαρίνος (δεξιά) και Δημούτσος (αριστερα) είχαν στόχο να δίνουν βοήθειες στον Σίλβα Κλέιτον.

Απείλησε ο "ορεξάτος" Βραζιλιάνος

Και πάλι ο Παναθηναϊκός έδειχνε όπως στο ξεκίνημα του αγώνα πιο ορεξάτος εντός γηπέδου, με μοναδική αλλαγή ότι οι "πράσινοι" επειδή δεν είχαν αγωνιστεί πολλές φορές μαζί οι έντεκα επιλογές του Φερέιρα, έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους.

Στο 56' ο Κλέιτον με προσωπική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (59') Κλέιτον και Μαρίνος άλλαξαν ωραία την μπάλα και μετά την σέντρα του Μαρίνου, ο Βραζιλιάνος με απευθείας πλασέ δεν μπόρεσε από κοντά ν' ανοίξει το σκορ αφού ο πορτιέρο της Λεχ Πόζναν μπλόκαρε.

Στο 62' ο Κοτσόλης έκανε ένα λάθος στο βολέ του στέλνοντας την μπάλα στον Βιλκ αλλά ο διεθνής Ελληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε και πάλι το σουτ του αντίπαλού του.

Φωνές και οδηγίες Φερέιρα

Ο χρόνος κυλούσε και οι "πράσινοι" δεν είχαν καλή κυκλοφορία στην μπάλα, χάνοντας τις μάχες στην μεσαία γραμμή γεγονός που εκνεύρισε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αρχικά, ο Πορτογάλος τεχνικός απέσυρε στο 72' τον νεαρό Φουρλάνο και έβαλε στο ματς τον Μπράις Μουν στέλνοντάς τον μπροστά από τον Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο και στέλνοντας πιο μέσα τον Μαρίνο. Εν συνεχεία ο 65χρονος έδινε οδηγίες στους παίκτες του για πολλά πράγματα.

Ο Φερέιρα ζητούσε συνεχή κυκλοφορία της μπάλας (και αν ήταν εφικτό με μια πάσα), να κρατούν όποτε ήταν αναγκαστικό την μπάλα στα πόδια τους και παράλληλα να κάνουν κινήσεις σε όλους τους χώρους.\

Λύση... από Μουν στο γκολ

Στο 84' ο Κλέιτον που ήταν ο κορυφαίος στην επανάληψη σε ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι, μετά από μια πάσα Μαρίνου, προσπάθησε να απειλήσει αλλά και πάλι ο Κοτορόβσκι αποκάκρυνε εντυπωσιακά.

Τελικά το πολυπόθητο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 86' από τον Μπράις Μουν που εκμεταλλεύθηκε τον κενό χώρο και την ασίστ του Μαρίνου, σούταρε αρχικά με το αριστερό, απέκρουσε και πάλι ο πορτιέρο της Λεχ Πόζναν και με νέα προβολή ο Νοτιοαφρικάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικούΚοτορόβσκι.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κίτρινες: Βολάκιεβιτς, Πετρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος.

Παναθηναϊκός (α' ημίχρονο): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, Κατσουράνης, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Πετρόπουλος.

Παναθηναϊκός (β' ημίχρονο): Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Τριανταφυλλόπουλος, Πλεσί, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Φουρλάνος (72' Μουν), Δημούτσος, Κλέιτον.

Λεχ Πόζναν (α' ημίχρονο): Κοτορόβσκι, Βολάκιεβιτς, Βοϊτκόβιακ, Καμίνσκι, Ράταϊτσακ, Στίλιτς, Ντρίγκας, Ίνιατς, Μόζτζεν, Σλουσάρσκι, Ρούντνεβς.

Λεχ Πόζναν (β' ημίχρονο): Κοτορόβσκι, Καμίνσκι (79' Μόζτζεν), Μπεν Σταρόστα, Τζούρτζεβιτς, Αρμπολέδα, Ενρίκες, Γκόλα, Κίελμπ, Μουράβσκι, Βιλκ, Ουμπιπάριπ.










πηγή:www.sports24.gr

1 σχόλιο:

  1. Περιμένω τα επόμενα φιλικά, ελπίζω και κυρίως να δω τι απόδοση θα του δώσει το vistabet

    ΑπάντησηΔιαγραφή