Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Παναθηναϊκός-Κολωνία 1-2


Την πρώτη του ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, από την Κολωνία με 2-1. Καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, σωστή αμυντική λειτουργία και πρέσινγκ αλλά και αδυναμίες στην επίθεση για το "τριφύλλι".

Η αναμέτρηση στο Ρόζενχάιμ έγινε και υπό το βλέμμα του Χένρικ Κλαουσεν, τεχνικού της Οντένσε με το "τριφύλλι" να γνωρίζει την "παρθενική" του ήττα (μετά από δύο νίκες και μια ισοπαλία) από την ομάδα του Σολμπάκεν, δείχνοντας καλά και άσχημα σημάδια από το παιχνίδι του.Το "τριφύλλι" που κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει με τον Λέτο το εκπληκτικό γκολ του Ποντόλσκι είχε καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, σωστή αμυντική λειτουργία, ωστόσο οι αδυναμίες του και πάλι εντωπίστηκαν στην επιθετική ανάπτυξη και τον τρόπο που απειλούσε την εστία των Γερμανών.

Δύο αλλαγές με μήνυμα...

Στο τελευταίο φιλικό του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Αυστρία, ο Παναθηναϊκός μετέβει νότια της Γερμανίας, στο Ρόζενχάιμ και το γήπεδο Γιαν Στάντιον προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κολωνία. Εκεί που η παρουσία αρκετών ομογενών φίλων του "τριφυλλιού" ήταν έντονη.

Μάλιστα οι ένθερμοι φίλοι που είχαν στήσει την δική τους εξαιρετική εξέδρα είχαν αναρτήσει δύο πανό με νόημα. Το ένα έγραφε:"Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της Κύπρου" και το άλλο αναφέρονταν στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, που ανέφερε: "Τζίγγερ πούλα την ΠΑΕ και... εξαφανίσου".

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην ενδεκάδα που παρέταξε είχε δύο αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα τρία ματς, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα. Μπιάρσμιρ και Κλέιτον πήραν τις θέσεις των Σιμάο και Πετρόπουλο σε μεσαία γραμμή και επίθεση.

Ο Τζόρβας κάτω από την εστία του είχε την ίδια άμυνα με το προηγούμενο φιλικό. Βύντρα, Σπυρόπουλος στα άκρα, Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή ο Σουηδός προτιμήθηκε αντί του Σιμάο μαζί με τον Κατσουράνη και τον Νίνη μπροστά. Στα άκρα της επίθεσης, οι Λέτο και Μαρίνος βοηθούσαν τον Κλέιτον αφού ο Φερέιρα του έδωσε φανέλα βασικού αντί του Πετρόπουλου.

Γκολάρα οι Γερμανοί, απάντησε ο Λέτο

Μια φάση συνέβη στο πρώτο ισορροπημένο δεκάλεπτο για τους Γερμανούς, με τον Νοβάκοβιτς στο 6' να είναι σε θέση βολής αλλά ο Σπυρόπουλος σωτήρια με κόντρα απομάκρυνε την μπάλα στο κόρνερ.

Οι παίκτες της Κολωνίας, την ώρα που ο Φερέιρα όρθιος ζητούσε πίεση στα 3/4 του γηπέδου, άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ποντόλσκι βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή και αμαρκάριστος σούταρε δυνατά (και με την βοήθεια του ανέμου που ήταν υπέρ της γερμανικής ομάδας) και άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ.Η απάντηση ήταν όμως άμεση για τον Παναθηναϊκό. Στην δεύτερη προσπάθεια να βρει με κάθετη πάσα ο Λέτο τον Μαρίνο, που βγήκε "κρυφός" κυνηγός τα κατάφερε και ο Ελληνας μέσος ανατράπηκε μέσα στο ημικύκλιο της περιοχής από τον Μοχαμάντ (είδε και κίτρινη κάρτα) και ελάχιστα έξω από αυτή, με τον διαιτητή ωστόσο να "ξεγελιέται" και να υποδεικνύει το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Λέτο που νίκησε τον Ρένσιγκ ισοφαρίζοντας σε 1-1 πολύ γρήγορα με τον Αργεντίνο μέσο να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Ακαρπη πίεση και καλή κατοχή

Από την συμπλήρωση του ημίωροτυ και μετά οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εκατέρωθεν περιοχή και μόνο ένα μακρινό σουτ στο 36' του Γιάγιαλο, όπου η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Τζόρβα, καταγράφηκε ως ευκαιρία.

Οι παίκτες του Φερέιρα μαζί με τους Γερμανούς αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να κάνουν ευκαιρία. Το "τριφύλλι" είχε αρκετά καλή κατοχή της μπάλας την οποία και κυκλοφορούσε σωστά ωστόσο και πάλι είχε αρκετές αδυναμίες στον τρόπο επίθεσης απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

Τέσσερις αλλαγές ο Φερέιρα

Στην επανάληψη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εκτός από την θέση του τερματοφύλακα με τον Καρνέζη να αντικαθιστά τον Τζόρβα, πέρασε στο ματς τους Σιμάο, Καραγκούνη και Πετρόπουλο στην θέση των Μπουμσόνγκ, Μαρίνου και Κλέιτον.

Ετσι ο Μπιάρσμιρ πήγε στο πλάι του Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας, οι Σιμάο και Κατσουράνης ήταν στα αμυντικά χαφ, ο Νίνης πήγε στο δεξί άκρο αντί του Μαρίνου και ο Πετρόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ελληνας επιθετικός είχε διπλή ευκαιρία στο δίλεπτο 61'-62' όταν αρχικά έκανε το σουτ και απομάκρυνε σε κόρνερ με τα πόδια ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στην συνέχεια ο υψηλόσωμος φορ κέρδισε στον αέρα τον Μοχαμάντ σε κόρνερ του Λέτο, αλλά στην γραμμή πάνω απομάκρυναν οι παίκτες της γερμανικής ομάδας.

Εψαχναν το γκολ και το πέτυχαν

Μετά από την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι Γερμανοί ολοένα και ανέβαζαν στροφές σε αντίθεση με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που η κούραση ήταν εμφανή της προετοιμασίας.

Στο 64' ο Ποντόλσκι με τακουνάκι προσπάθησε να πετύχει ένα φιλόδοξο γκολ αλλά ο Καρνέζης τον σταμάτησε αλλά ο διεθνής μέσος των Γερμανών, σε σέντρα σουτ είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Στο διάστημα 73'-76' οι παίκτες του Σολμπάκεν είχαν δύο απειλητικά σουτ αρχικά με τον Κρίσιτς αλλά και εν συνεχεία με τον Ποντόλσκι, με τον Καρνέζη στο πρώτο να αποκρούει και το άλλο να βλέπει την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Στο 81' τελικά οι Γερμανοί πήραν προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Πετσόνι με πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη και έκανε το 1-2 για την Κολωνία.

Ατυχος και άστοχος ο Πετρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να ισοφαρίσει πιέζοντας περισσότερο την αντίπαλη ομάδα, αλλά όσες φορές προσπάθησε να απειλήσει δεν ήταν εύστοχος.

Μοιραίος και άστοχος παίκτης για τον Παναθηναϊκό, ο Αντώνης Πετρόπουλος. Στο 84' αρχικά αλλά και στο 86', ο επιθετικός του "τριφυλλιού", βρέθηκε σε θέσεις βολής αλλά δεν ευστόχησε να ισοφαρίσει για την ελληνική ομάδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας (46' Καρνέζης), Βύντρα (70' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (46' Σιμάο), Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης (75' Πλεσί), Νίνης (78' Δημούτσος), Μαρίνος (46' Καραγκούνης), Λέτο, Κλέιτον (46' Πετρόπουλος).

ΚΟΛΩΝΙΑ: Ρένσιγκ, Μπρέτσκο, Μοχαμάντ (70' Ρόσι), Πετζόνι, Ποντόλσκι, Ρίτερ (70' Νακίνο), Νοβάκοβιτς, Αντρεζίνιο, Πέτσκο, Γιάγιαλο, Ζερομέλ.







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου