Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Βραζιλία - Παραγουάη 0-0 (0-2 πέν.)

Μετά την Αργεντινή, ούτε η Βραζιλία μπήκε στα προημιτελικά του Copa América 2011, καθώς την απέκλεισε η Παραγουάη νικώντας της με 2-0 στα πέναλτι. Στο 0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση, έχασαν και τις 4 εκτελέσεις οι Βραζιλιάνοι στην διαδικασία των πέναλτι!
Η βούλα του πέναλτι έκανε τα δικά της... παιχνίδια και η Παραγουάη στην διαδικασία των πέναλτι νίκησε με 2-0 την Βραζιλία, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa América 2011.

Το παράξενο είναι πως η Βραζιλία δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στα πέναλτι, καθώς οι Ελάνο, Αντρέ Σάντος και Φρεντ αστόχησαν (άουτ), ενώ ο Χούστο Βιγιάρ απέκρουσε την εκτέλεση του Τιάγκο Σίλβα.

Η "σελεσάο" ήταν καλύτερη στα 90 λεπτά, αλλά δεν σκόραρε, ενώ το 0-0 διατηρήθηκε και μετά την παράταση.

Όσο και αν φαντάζει περίεργο η... βούλα του πέναλτι έπαιξε τον δικό της ρόλο, καθώς ο χλοοτάπητας σε εκείνο το σημείο είχε πρόβλημα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αστοχία των Βραζιλιάνων.

Η Παραγουάη θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Τετάρτης την Βενεζουέλα, η οποία απέκλεισε αργότερα την Χιλή, καθώς και στον 4ο προημιτελικό είχαμε έκπληξη.

Μετά τις Κολομβία, Αργεντινή και Βραζιλία, αποκλείστηκε λοιπόν και το 4ο φαβορί των προημιτελικών, η Χιλή.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θυμίζουμε την Τρίτη κοντράρονται Περού και Ουρουγουάη.

Βραζιλία - Παραγουάη 0-0 (0-2 πέν.)

Γήπεδο: "Ciudad de La Plata", Πλάτα

Διαιτητής: Σέρχιο Πετσότα (Αργεντινή)

Το πρώτο ήρθε στο 4' από τον Ραμίρες, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, όπως και στο 7' στην πρώτη ευκαιρία του ματς, με τον Νεϊμάρ να πιάσει γυριστό στην κίνηση από το ύψος της περιοχής.

Ξανά ο Νεϊμάρ ήταν άστοχος στο 27' σε πλασέ μέσα από την περιοχή, από την πάσα του Πάτο, ενώ στο 33' ο Χούστο Βιγιάρ έκανε σπουδαία απόκρουση στην κοντινή προβολή του Λούσιο, από την εκτέλεση φάουλ του Αντρέ Σάντος από αριστερά.

Διπλή ευκαιρία για την "σελεσάο" στο 49' με σωτήρα τον στόπερ της Γουΐγκαν, Αντολίν Αλκαράς, καθώς αρχικά σε πλασέ του Ναϊμάρ από κοντά ανέκοψε λίγο προ του τέρματος την πορεία της μπάλας και εν συνεχεία έκανε το ίδιο και στο σουτ του Μάικον.

Το εξαιρετικό σουτ του Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο απέκρουσε στο 67' ο Χούστο Βιγιάρ χαμηλά στην δεξιά του γωνία και μάλιστα μετά την απόκρουση η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι.

Έξι λεπτά αργότερα ο Βιγιάρ με νέα απόκρουση κράτησε το "μηδέν", λέγοντας αυτήν την φορά "όχι" με τα πόδια στο κοντινό σουτ του Αλεσάντρε Πάτο.

Ο άσος της Μίλαν έχασε διπλή ευκαιρία στο 82' από την πάσα του Ρομπίνιο, καθώς βγήκε τετ-α-τετ με τον Βιγιάρ και αυτός απέκρουσε το πλασέ του, ενώ εν συνεχεία πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 84' ο Έντγκαρ Μπαρέτο έδιωξε με το κεφάλι πάνω στην γραμμή την μπάλα από την κεφαλιά του Φρεντ, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ρομπίνιο.

Η πρώτη σχετικά καλή ευκαιρία για την Παραγουάη ήρθε στο 90' (!) με το σουτ του Νέλσον Αέδο Βαλντές λίγο έξω από την περιοχή να περνά λίγο άουτ.

Η παράταση

Το πιο ενδιαφέρον περιστατικό στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ήταν μία σύρραξη των Λούκας Λέιβα και Αντολίν Αλκαράς, οι οποίοι αποβλήθηκαναμφότεροι και οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο πιο απειλητική ήταν η Παραγουάη, με μοναδική ευκαιρία πάντως το άστοχο μακρινό σουτ του Νέλσον Αέδο Βαλντές.

Τα πέναλτι

Βραζιλία: Ελάνο... ψηλά άουτ!!
Παραγουάη: Μπαρέτο... άουτ!
Βραζιλία: Τιάγκο Σίλβα... απόκρουση του Βιγιάρ!
Παραγουάη: Εστιγκαρίμπια... ΓΚΟΛ
Βραζιλία: Αντρέ Σάντος... ψηλά άουτ!!
Παραγουάη: Ριβέρος... ΓΚΟΛ
Βραζιλία: Φρεντ... άουτ!

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρέ Σάντος, Λούκας Λέιβα, Ραμίρες, Γκάνσο (100' Λούκας), Ρομπίνιο, Νεϊμάρ (80' Φρεντ), Πάτο (111' Ελάνο).
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Νταρίο Βερόν, Πάουλο ντα Σίλβα, Αλκαράς, Αουρελιάνο Τόρες (71' Μαρέκος), Βέρα (63' Μπαρέτο), Μάρκος Κάσερες, Ριβέρος, Εστιγκαρίμπια, Νέλσον Αέδο Βαλντές, Μπάριος (84' Ερνάν Πέρες).








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου