Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ενστικτο επιβίωσης

Παρά την κακή βραδιά του άρρωστου Dirk Nowitzki οι Mavericks ανέτρεψαν διαφορά εννιά πόντων στην τέταρτη περίοδο και επικράτησαν των Heat με 86–83 ισοφαρίζοντας σε 2-2 στη σειρά των τελικών.Ο Γερμανός αγωνίστηκε με πυρετό μένοντας στους 21 πόντους με 6/19 σουτ, όμως στην κρισιμότερη στιγμή ήταν και πάλι εκεί. O Tyson Chandler (13 πόντοι, 16 ριμπάουντ), o Shawn Marion (16 πόντοι) και ο Jason Terry (17 πόντοι) βοήθησαν το Dallas να γυρίσει το παιχνίδι και ο Nowitzki ανέλαβε να το τελειώσει πετυχαίνοντας το καλάθι που "κλείδωσε" τη νίκη 14.4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα κάνοντας το σκορ 84-81.

Έπρεπε να το περιμένουν

Οι Heat κατάφεραν πολύ γρήγορα να συνέλθουν από το αρχικό προσωπικό 6-0 του Nowitzki, που ξεκίνησε την αναμέτρηση με 3/3 σουτ. Ακολουθούσαν στο σκορ μέχρι και το 12-14 και από τη στιγμή που προσπέρασαν (21-19) κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μικρή διαφορά στην δεύτερη περίοδο.



Με τον Chris Bosh να φτάνει τους 16 πόντους το Miami ξέφυγε με 34-29, όμως ο DeShawn Stevenson (ήρθε για πρώτη φορά από τον πάγκο με τον J.J. Barea να παίρνει τη θέση του στην βασική πεντάδα) ήταν αυτός που κράτησε στο παιχνίδι τους Mavericks. Με τα συνεχόμενα τρίποντα και τους 11 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο επέτρεψε στην ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια βρισκόμενη μόλις δυο πόντους πίσω (47-45).



Παρότι στο τρίτο δωδεκάλεπτο ο Shawn Marion "ντύθηκε" Nowitzki κερδίζοντας κατά κράτος τον LeBron James σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες τους τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ για το Dallas. Από τη στιγμή που ο Dwyane Wade "πετούσε" συνεχώς πάνω από το καλάθι του το γρήγορο προβάδισμα που είχε πάρει στις αρχές της περιόδου μετατράπηκε σε +4 (69-65) για τους Heat στο τέλος της.



Εν ριπή οφθαλμού η διαφορά πήγε στους εννιά (74-65), όμως για ακόμα μία φορά στα φετινά playoffs οι Mavericks πραγματοποίησαν ολική επαναφορά. Ετσι με ένα επιμέρους σκορ 17-4 βρέθηκαν να προηγούνται 82-78 μόλις δυο λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού.



Ο Wade είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για το Miami στα 29 δευτερόλεπτα όμως ευστόχησε μόνο στη μία από τις δυο βολές που εκτέλεσε μειώνοντας σε 82-81. Αφού δεν τα κατάφερε η μπάλα πήγε στα σίγουρα χέρια του Dirk Nowitzki που αν και εξαντλημένος πέτυχε το καθοριστικότερο καλάθι του αγώνα στην αμέσως επόμενη επίθεση δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του. Η κίνηση ματ



Ο Rick Carlisle αποφάσισε να ξεκινήσει στη βασική πεντάδα τον J.J. Barea αντί του DeShawn Stevenson προκειμένου να μπορέσει να δώσει "πολύτιμες" ανάσες στον Shawn Marion που για ένα ακόμα παιχνίδι ανέλαβε να σταματήσει τον LeBron James. Αυτή τη φορά τα κατάφερε, αφού ο προπονητής του δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του. Από τη μία ο Marion με αυτό τρικ διατηρήθηκε "φρέσκος" τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, ενώ από την άλλη ο Stevenson με τον Barea πρόσφεραν πολλές λύσεις στους Mavericks με τους πόντους που πέτυχαν στην δεύτερη και την τρίτη περίοδο αντίστοιχα.

Κάποιος έλειπε

Οι Heat είδαν τον Chris Bosh (24 πόντοι) να τους "κουβαλάει" επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο και τον Dwyane Wade (32 πόντοι) να κάνει ότι περνάει από το χέρι του (μέχρι και τάπα στα ίσια έριξε στον Tyson Chandler) για να τους οδηγήσει στη νίκη στο τέλος, όμως ένας σημαντικός παράγοντας έλειπε από αυτή την εξίσωση. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον LeBron James ο οποίος ήταν σαν να μην έπαιξε καθόλου. Ο "King" James πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του καθώς έμεινε στους 8 πόντους (είχε επίσης 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ) επιχειρώντας μόλις 11 σουτ σε όλο το παιχνίδι.

“Εκανε τα πάντα”

Ο Rick Carlisle δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ίωση που ταλαιπωρούσε τον Dirk Nowitzki τονίζοντας πως εάν αναλογιστεί κανείς υπό ποιες συνθήκες αγωνίστηκε ήταν απλά εκπληκτικός: “Από την προηγούμενη μέρα είχε υψηλό πυρετό. Δεν συμμετείχε στο ζέσταμα πριν από το παιχνίδι, όμως πραγματικά ότι και να πω για αυτόν θα είναι λίγο. Δεδομένης της κατάστασης του έκανε τα πάντα για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε”.



Οσο για τον Erick Spoelstra ήταν λογικό να σχολιάσει το κακό παιχνίδι που έκανε ο LeBron James υπογραμμίζοντας πως το θεωρεί απλά μία κακή βραδιά: “Η αλήθεια είναι πως ήταν έξω από τα νερά του. Νομίζω πως απλά ήταν μία κακή βραδιά για αυτόν. Από το επόμενο παιχνίδι θα είναι ο LeBron James που ξέρουμε όλοι γιατί τον χρειαζόμαστε και μάλιστα πάρα πολύ”.








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου