Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τους "ζωγράφισαν"

Το Miami χτύπησε μέσα στο «ζωγραφιστό» το Dallas, κέρδισε με 88-86 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 στην σειρά των τελικών.


Με τον Dwyane Wade να είναι εκπληκτικός (29 πόντοι) και τον Chris Bosh να βάζει το σουτ του αγώνα 40 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του παιχνιδιού οι Heat έδειξαν τα δόντια τους κερδίζοντας για πρώτη φορά μέσα στο Dallas έπειτα από 5 χρόνια όταν πανηγύρισαν το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα των Mavs.



Οι Mavericks έκαναν ότι μπορούσαν, ανέτρεψαν μία διαφορά 14 πόντων, ωστόσο στο τέλος είχαν λάθος επιλογές χάνοντας το παιχνίδι. Είχαν πάντως την δυνατότητα να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το σουτ του Dirk Nowitzki με την λήξη του παιχνιδιού βρήκε σίδερο.



Φάνηκε από νωρίς

Με ξεκάθαρη πρόθεση να «χτυπήσει» στο ζωγραφιστό ξεκίνησε το Miami. Οι Dwyane Wade και LeBron James κατάφερναν με συνεχόμενες διεισδύσεις να κάνουν την ζημιά στο Dallas που δεν είχε απάντηση στους δύο σταρ των Heat. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο οι Heat πέτυχαν 16 πόντους μέσα στο ζωγραφιστό. Την ίδια στιγμή όμως οι Mavericks στην άλλη πλευρά του παρκέ έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι μένοντας κοντά στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο σκόραραν οχτώ διαφορετικοί παίκτες των Mavs! Παρά την πολυφωνία των γηπεδούχων πάντως στην επίθεση το Miami βρήκε τον τρόπο στο τέλος να χτίσει μία μικρή διαφορά και με τρίποντο του Mario Chalmers λίγο μπροστά από το κέντρο να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενο με 29-22.



Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο το Dallas προσπάθησε να κόψει τις διεισδύσεις των LeBron-Wade γυρίζοντας την άμυνά του σε ζώνη. Παρόλα αυτά ούτε αυτό βοήθησε στον περιορισμό της δράσης του δεύτερου. Ο “Flash” σκόραρε κάποια στιγμή εννέα συνεχόμενους πόντους στέλνοντας σχεδόν μόνος του την διαφορά στους 14 πόντους (45-31 στο 21’). Με την τριάδα των Dirk Nowitzki-Jason Terry-Shawn Marion όμως να πετυχαίνει διαδοχικά καλάθια το Dallas μπόρεσε να μαζέψει κάπως την διαφορά και έτσι όταν τελείωσε το ημίχρονο έχανε μόνο με 47-42.



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για το Miami που με σερί 8-0 ξέφυγε με 55-42. Κάπου εκεί όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση του Dallas. Με την άμυνα των Mavericks να σφίγγει περιορίζοντας την δράση των Big-3 των Heat (12 πόντους και οι τρεις μαζί στην τρίτη περίοδο), το Dallas έτρεξε ένα σερί 17-4 περνώντας μπροστά στο σκορ με 59-58. Δύο τρίποντα από τον James και τον Chalmers όμως έβαλαν εκ νέου μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με 64-59, με την το τέλος της περιόδου να βρίσκει τους Heat μπροστά στο σκορ με 67-64.



Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε μάχη ανάμεσα στον Nowitzki και τον Wade. Ο Γερμανός σκόραρε τους 12 τελευταίους πόντους των Mavericks, την ίδια στιγμή που ο "Flash" πέτυχε εφτά σερί πόντους. Στο τέλος όμως την διαφορά την έκαναν οι συμπαίκτες των δύο σταρ. Και αυτό γιατί την ίδια στιγμή που ο Jason Terry αστοχούσε σε σουτ περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη του παιχνιδιού, ο Bosh απαντούσε στην άλλη πλευρά του παρκέ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με 40 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του αγώνα.



Ξύπνησε μνήμες

Ο Dwyane Wade έγινε άντρας στην έδρα των Mavericks πριν από 5 χρόνια όταν ουσιαστικά τους κέρδισε μόνος του στους τελικούς του ΝΒΑ. Και στον τρίτο τελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες αποφάσισε να θυμίσει σε όλους ότι όταν έχει όρεξη απλώς δεν τον σταματάς. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού σκότωσε το Dallas με το παιχνίδι του μακριά από την μπάλα κόβοντας συνεχώς προς το καλάθι των Mavs. Από την δεύτερη περίοδο και μετά όμως αποφάσισε να πάρει την μπάλα στα χέρια του και να δημιουργήσει αυτός καταστάσεις. Και το έκανε ιδανικά τελειώνοντας το παιχνίδι με 29 πόντους και 11 ριμπάουντ.



Το δικό τους παιδί

Ο Chris Bosh γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Dallas. Σήμερα έμελλε να είναι αυτός που εκτέλεσε στο τέλος την ομάδα της πόλης του. Με ένα σουτ από την αριστερή γωνία ο πρώην παίκτης του Toronto ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο ένα εξαιρετικό τέταρτο δωδεκάλεπτο, κατά την διάρκεια του οποίου σημείωσε 7 από τους 18 πόντους του.

Ooops he did it again

Σε κλειδί των Heat τείνει να εξελιχθεί ο Mario Chalmers που έκανε μεγάλη ζημιά στο Dallas, όπως ακριβώς και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ο απόφοιτος του κολεγίου του Kansas τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 4/6 τρίποντα δίνοντας πολύτιμες ανάσες στο Miami όταν χρειάστηκαν βοήθεια οι Big-3 στο σκοράρισμα. Πολλοί θα μιλήσουν για το τρίποντο που πέτυχε σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου με την λήξη της πρώτης περιόδου, ωστόσο ήταν τα δύο τρίποντα που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν πιο σημαντικά για τους Heat.

Κρίμα για τον Dirk

Ο Dirk Nowitzki έδωσε ότι είχε και δεν είχε στο παιχνίδι, στο τέλος όμως προδόθηκε από την κούραση. Γύρισε σχεδόν μόνος του τον αγώνα σημειώνοντας τους 15 από τους 34 πόντους του στην τέταρτη περίοδο. Στο τέλος όμως ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του χάνοντας δύο ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Πρώτα έκανε λάθος πάσα, τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού. Και στο τέλος αστόχησε σε σουτ από την κορυφή της ρακέτας υπό την πίεση του Udonis Haslem που έπαιξε εξαιρετική άμυνα.











πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου