Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εξαδάχτυλος Ναδάλ


Μία νίκη μακριά από το έκτο δαχτυλίδι στο Ρολάν Γκαρός και την ισοφάριση του ρεκόρ του Μπγιορν Μποργκ βρίσκεται ο Ράφα Ναδάλ που νίκησε σε τρία σετ τον Άντι Μάρεϊ σε έναν θεαματικό ημιτελικό.Ο Ράφα Ναδάλ δεν έχει χάσει ποτέ ανήμερα των γενεθλίων του και φυσικά δεν υπήρχε λόγος να χαλάσει την παράδοση φέτος.



Ο 25χρονος αριστερόχειρας από το Μανακόρ πήρε το εισιτήριο για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, επικρατώντας 6-4, 7-5, 6-4 του Νο4 του ταμπλό και πρωτάρη στα ημιτελικά στο Παρίσι, Άντι Μάρεϊ.Ο Ναδάλ που βελτίωσε το ρεκόρ του στο Παρίσι σε 44-1, δυσκολεύτηκε πολύ από τον... αλλοπρόσαλλο άνεμο και τον ταλαντούχο αντίπαλο του, ο οποίος ίσως αν είχε καλύτερη τακτική και επιδίωκε να ανέβει περισσότερο στο φιλέ, θα είχε πάρει τουλάχιστον το δεύτερο σετ.



Απόλυτα ικανοποιημένος ο Ισπανός που πανηγύρισε την πρόκριση του, σαν να είχε κερδίσει τον τίτλο εξήγησε ότι "είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον τελικό στο σημαντικότερο τουρνουά της χρονιάς για εμένα. Ευχαριστώ το κοινό για τη θερμή υποστήριξη του".



Έβγαλε το καπέλο στον αντίπαλο του, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι σίγουρα θα προστεθεί στο κλαμπ των Grand Slam νικητών.



"Είναι φανταστικός παίκτης και ωραίος τύπος. Δυσκολεύομαι πάντα όταν παίζω απέναντι του. Σήμερα με δυσκόλεψαν πολύ οι καιρικές συνθήκες". Όσο για τον αντίπαλο στον τελικό; "Το σημαντικότερο είναι που θα βρίσκομαι εκεί. Όποιον κι αν αντιμετωπίσω θα είναι δύσκολος αντίπαλος".



Στον τελικό της Κυριακής (5/6) ο Ναδάλ θα επιχειρήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μπγιορν Μποργκ στο επαγγελματικό τένις (από το 1968 και μετά). Αν τα καταφέρει, ο Σουηδός μάλλον θα τον περιμένει και πάλι στην απονομή.






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου