Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εφτάψυχοι Mavericks

Με ένα απίστευτο επιμέρους 20-2 οι Dallas Mavericks ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων στην τελευταία περίοδο και επικράτησαν των Miami Heat με 95-93 ισοφαρίζοντας την σειρά των τελικών του ΝΒΑ σε 1-1. Μπορεί ο Dirk Nowitzki (24 πόντοι με 10/22 σουτ) να αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τα συνεχή double-team που του έκανε η αντίπαλη άμυνα όμως αποφάσισε να "μιλήσει" την καταλληλότερη στιγμή. Με το σκορ στο 90-90 έβαλε μπροστά με τρίποντο την ομάδα του, που λίγα λεπτά πιο πριν έχανε με 88-73 και 3.6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης πέτυχε το νικητήριο καλάθι ολοκληρώνοντας έτσι την επική ανατροπή της με τον ιδανικότερο τρόπο.



Τους άφησε άναυδους στο τέλος



Αμέσως μετά το 7-0 που δέχτηκαν, με το οποίο βρέθηκαν να χάνουν 12-6 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι Heat επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό με βασικό τους όπλο ως συνήθως την άμυνα. Αν και έφταναν με άνεση στο αντίπαλο καλάθι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν με περισσότερους από τέσσερις πόντους (19-15) επιτρέποντας στους Mavericks να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ.



Οι παίκτες του Rick Carlisle παρότι ίδρωναν αρκετά μέχρι να σκοράρουν έκαναν καλά τη δουλειά τους γυρνώντας αρκετά τη μπάλα μέχρι να βρουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για σουτ και ισοφάρισαν σε 28-28 στο τέλος της πρώτης περιόδου.



Στη συνέχεια οι ρόλοι αντιστράφηκαν και το Miami ήταν αυτό που τα βρήκε σκούρα στην επίθεση. Από την άλλη το Dallas συνέχισε να βρίσκει λύσεις από όλους τους παίκτες του βασιζόμενο στην εξαιρετική περιφερειακή κυκλοφορία του. Ετσι βρήκε την ευκαιρία να πάρει αρχικά προβάδισμα 38-32 και λίγο αργότερα να προηγηθεί με 51-42.



Κάπου εκεί ο Dwyane Wade (είχε 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά 36), που ήταν ο μοναδικός παίκτης των Heat που είχε επαφή με το καλάθι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενους πόντους πυροδότησε ένα σερί 9-0 το οποίο έστειλε τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια με 51-51.



Η ομάδα του Erick Spoelstra εκμεταλλευόμενη τα απανωτά λάθη των αντιπάλων της στο ξεκίνημα του τρίτου δωδεκάλεπτου πάτησε το γκάζι και πολύ γρήγορα έφτασε να προηγείται 57-52 με τον Wade και τον LeBron James (20 πόντοι) να τελειώνουν εντυπωσιακά τις φάσεις στον αιφνιδιασμό. Από τη στιγμή δε που ο Mike Bibby (14 πόντοι με 4/7 τρίποντα) άρχισε να "πυροβολεί" πίσω από τη γραμμή του τριπόντου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (71-61).



Οι Mavericks φυσικά δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και μέχρι τη λήξη της περιόδου μείωσαν σε 75-71 χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Shawn Marion (20 πόντοι) που ήταν αυτός που τους κράτησε στο παιχνίδι μέχρι να αναλάβει δράση ο Nowitzki.



Η αντεπίθεση των Τεξανών πάντως δεν κράτησε για πολύ. Η διαφορά σύντομα επανήλθε σε διψήφια νούμερα (83-73) με τους Heat να τρέχουν ένα σερί 13-0 και να προηγούνται μέχρι και με 15 πόντους (88-73) εφτά λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.



Το Dallas πάντως δεν κατέθεσε τα όπλα από τόσο νωρίς και απάντησε με ένα εντυπωσιακό 17-2 φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (90-90) με 57.6 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος και κάπου εκεί άρχισε το θρίλερ.



Ο Dirk Nowitzki μπορεί μέχρι εκείνη τη στιγμή να είχε μόλις 8/20 σουτ, όμως ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο για βάλει μπροστά την ομάδα του 93-90 και όταν ο Mario Chalmers ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο σε 93-93 στα 24.6 δευτερόλεπτα ήταν αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο.



Ο Γερμανός ανέλαβε την τελευταία επίθεση των Mavericks και τους έδωσε τη νίκη με τον απλούστερο τρόπο, αφού με μια προσποίηση ξέφυγε από την παγίδα που του έστησαν οι Heat και έφτασε στο λέι απ για να γράψει το τελικό 95-93.



Εστειλε ξεκάθαρο μήνυμα



Για 47 λεπτά ο Dirk Nowitzki έβλεπε τον Dwyane Wade να κάνει ότι ακριβώς και το 2006 όταν είχε κερδίσει εντελώς μόνος του τους Mavericks τέσσερις φορές για να πάρει το πρωτάθλημα. Του Γερμανού του αρκούσε μόλις ένα λεπτό για να δείξει στον “Flash” πως αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί είναι διαφορετικά και τον διαβεβαίωσε παίρνοντας αρχικά μια μικρή ρεβάνς πως θα κάνει ότι είναι εφικτό ώστε ο τίτλος να καταλήξει στα δικά του χέρια.



Τους έγινε συνήθεια



Τελικά φαίνεται πως κάτι παθαίνουν οι Mavericks όταν βρίσκονται σχεδόν εκτός μάχης. Και λέμε σχεδόν γιατί οι αντίπαλοι τους κάνουν το λάθος και δεν τους δίνουν την χαριστική βολή επιτρέποντας τους να επιστρέψουν στο παιχνίδι ακόμα και όταν έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους. Οι Heat (υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους στην postseason) ήταν το τρίτο θύμα του Dallas στα φετινά playoffs, αφού ήδη είχε ανατρέψει διψήφια διαφορά στα τελευταία λεπτά άλλες δυο φορές εκτός έδρας.






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου