Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΕΚ Λάρνακας-Ολυμπιακός 0-1

Με τον "συνήθη ύποπτο" Μάρκο Πάντελιτς να βρίσκει δίχτυα στο 41', ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την ΑΕΚ Λάρνακας στο πρώτο του φιλικό επί κυπριακού εδάφος. Πολύ καλός ο Ρόμενταλ, θετικοί Μιραλάς, Φετφατζίδης και Τζεμπούρ.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δοκίμασε συνολικά 20 παίκτες στην αναμέτρηση, προτελευταία για τους πρωταθλητές Ελλάδας πριν πέσει η αυλαία της φετινής σεζόν, προκειμένου να τσεκάρει όσους περισσότερους μπορεί σε συνθήκες αγώνα (πέρα από τις προπονήσεις που τους βλέπει καθημερινά), με αρκετούς από αυτούς να δείχνουν σε αρκετά καλή κατάσταση.Όπως για παράδειγμα το επιθετικό δίδυμο Πάντελιτς-Μιραλάς, με τον πρώτο να διατηρεί το δολοφονικό του ένστικτο και τον δεύτερο να είναι πολύ δραστήριος επιθετικά, έχοντας και ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη συμφωνία για το νέο του συμβόλαιο μέχρι το 2014.



Ο Ντένις Ρόμενταλ ήταν ο μοναδικός (πλην Πάρντο) που έμεινε στο ματς και στα 90 λεπτά και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις (αρκετά ρήγματα, ακρίβεια στις μεταβιβάσεις), στέλνοντας μήνυμα στον προπονητή του ότι αξίζει να παραμείνει δεύτερη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, ενώ ξεχώρισαν από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος οι Φετφατζίδης και Τζεμπούρ.



Οι Παπάζογλου και Σουμπίνιο πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον δεύτερο να συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ ο Πάρντο έδειξε σε καλή κατάσταση σε διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις που παρουσιάστηκαν στα καρέ του.



Πλέον, το ενδιαφέρον για τους Πειραιώτες στρέφεται στον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού στο "Τσίρειο Στάδιο", εκεί που ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές δοκιμές του για αυτή τη σεζόν.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



ΑΕΚ Λάρνακας: Φορτίν (46' Νέγκρι), Μαρκάσα (46' Δημητρίου), Σιένκελ, Λουκά, Θεοφίλου (90' Καστάνας), Φαν Ντάικ (88' Κωνσταντίνου), Λίνσεν, Γκόμεζ (75' Ιωάννου), Καμπρέρα (62' Λαμπρόπουλος), Πρίσο, Μυτίδης (62' Παύλου



Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ (59' Α. Παπαδόπουλος), Ιμπαγάσα (59' Φετφατζίδης), Πάντελιτς (69' Τζεμπούρ), Μιραλάς (59' Σουμπίνιο), Ραούλ Μπράβο (69' Γκαλίτσιος), Χολέμπας (69' Παπάζογλου), Ρόμενταλ, Ουρτάδο (69' Μοντέστο), Γιάννης Παπαδόπουλος (59' Ζαϊρί), Τοροσίδης (59' Μανιάτης).



* Οι Φουστέρ και Μέγκερι δεν χρησιμοποιήθηκαν (Πάρντο και Ρόμενταλ αγωνίστηκαν σε όλο το 90λεπτο).



Το πρώτο ημίχρονο



Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε μία ενδεκάδα με αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη μέσα σε αυτήν (Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Πάντελιτς), όμως η αποχή από αγώνες ήταν εμφανέστατη για τους πρωταθλητές Ελλάδας.



Το πρώτο ημίωρο του φιλικού κύλησε χωρίς φάσεις και με έλλειψη ρυθμού, με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο (σε αμφότερες τις ευκαιρίες των Κυπρίων ο Πάρντο είδε τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια του) και τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τα ηνία από το 30' μέχρι το 45'.



Σε αυτό το διάστημα είδαμε τους "ερυθρόλευκους" να έχουν τις πρώτες καλές συνεργασίες τους έξω από την αντίπαλη περιοχή, να απειλούν και να φτάνουν μάλιστα στο μοναδικό γκολ του πρώτου ημιχρόνου.



Στο 31' ο Γιάννης Παπαδόπουλος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Μιραλάς όμως δεν μετατράπηκε σε ασίστ για τον Μιραλάς (όπως στο φετινό ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης"), αφού το αριστερό πλασέ του Βέλγου αποκρούστηκε από τον Φορτίν.



Δέκα λεπτά αργότερα ο Μάρκο Πάντελιτς βρέθηκε στο φυσικό του χώρο (μέσα στην περιοχή) και με πλασέ μετά από ασίστ του Μιραλάς δεν λάθεψε, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία και ανοίγοντας το σκορ στο φιλικό (0-1).Το δεύτερο ημίχρονο



Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο και είχε ένα καλό σουτ με τον Τοροσίδη στο 47' που έφυγε άουτ (γύρισμα Ρόμενταλ από τα δεξιά) ενώ στο 58' ο Πάντελιτς παραλίγο να κάνει το "2 στα 2", με το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι να φεύγει αυτή τη φορά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



Στο 59' ο Ερνέστο Βαλβέρδε προχώρησε σε πέντε αλλαγές μαζεμένες, με τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα να είναι οι Μανιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σουμπίνιο, Ζαϊρί, Φετφατζίδης ενώ δέκα λεπτά μετά (69') εισήρθαν στο γήπεδο και οι Παπάζογλου, Μοδέστο, Γκαλίτσιος και Τζεμπούρ.



Οι πολλές αλλαγές ήταν λογικό να "χαλάσουν" κάπως το ρυθμό του ματς, με την επόμενη καλή στιγμή στον αγώνα να έρχεται στο 77' με τον Τζεμπούρ, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.



Τέσσερα λεπτά αργότερα (81') ο Αλγερινός φορ απείλησε εκ νέου, αναγκάζοντας παίκτη της ΑΕΚ να κόψει με τάκλιν αυτοθυσίας το κοντινό πλασέ του, ενώ η τελευταία αξιόλογη φάση ήταν ένα μακρινό σουτ του Μανιάτη (90') που έφυγε άουτ.






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου