Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 2-1

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε για δεύτερη φορά την Τσέλσι με 2-1 στο "Ολντ Τράφορντ" και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού, Σάλκε - Ίντερ.Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε επικρατήσει με 1-0 μέσα στο "Στάμφορντ Μπριντζ" και άνοιξε το σκορ στο 43' με τον Χαβιέρ Ερνάντες.



Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 77' και να δώσει ελπίδες στους "μπλε", αλλά μέσα στο ίδιο λεπτό, αμέσως μετά την σέντρα η Μάντσεστερ προηγήθηκε με 2-1 χάρη σε τέρμα του Παρκ και τελείωσε την υπόθεση... πρόκριση.Και στα δύο γκολ της ομάδας του Μάντσεστερ ο Ράιαν Γκιγκς έκανε την ασίστ και το εντυπωσιακό είναι πως ο Ουαλός έχει κάνει τις ασίστς στα τελευταία 4 γκολ της ομάδας του στο CL.



Αυτά τα τέσσερα είναι τα δύο απόψε, το τέρμα του Ρούνεϊ στο 0-1 του Λονδίνου με την Τσέλσι και το δεύτερο γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες από τον επαναληπτικό με την Μαρσέιγ στην φάση των "16".



Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 2-1



Σκόρερς: 43' Χαβιέρ Ερνάντες, 77' Παρκ Γι-Σουνγκ / 77' Ντρογκμπά

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)



Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 14' για την Τσέλσι, όταν ο Φερνάντο Τόρες έστρωσε στον Νικολά Ανελκά και το σουτ του Γάλλου πέρασε άουτ.



Μόλις δύο λεπτά αργότερα στην δεύτερη ο Φρανκ Λάμπαρντ σούταρε μέσα από την περιοχή έπειτα από προσπάθεια του Φλοράν Μαλουντά, αλλά μπλόκαρε ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ.



Στο 22' ο Τόρες απέτυχε στην προσπάθειά του να σουτάρει, αλλά "στρώθηκε" στον Ανελκά που σούταρε στην κίνηση και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ.



Μετά από σέντρα του Γουέιν Ρούνεϊ ο Χαβιέρ Ερνάντες έστειλε με κεφαλιά στην μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε για οφ-σάιντ του "Τσιτσαρίτο".



Ο Μεξικανός τελικά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 43' για τους "κόκκινους διαβόλους" με κοντινό πλασέ από την σέντρα του Ράιαν Γκιγκς.



Από εκτέλεση φάουλ του Νανί η μπάλα απομακρύνθηκε και έφτασε στον Ρούνεϊ αριστερά, ο Άγγλος στράικερ άλλαξε εντυπωσιακά παιχνίδι βρίσκοντας τον Γκιγκς από δεξιά, αυτός έκανε το "ένα-δύο" με τον Τζον Ο'Σέι και εν συνεχεία με ιδανική σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ερνάντες, ο οποίος έκανε το 1-0.



Το δεύτερο ημίχρονο



Στο ημίχρονο ο Κάρλο Αντσελότι έβγαλε τον Τόρες και έβαλε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην θέση του, ο οποίος στο 56' έχασε την πρώτη του ευκαιρία, κάνοντας σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά άουτ.



Ο Νανί στο 68' είχε ένα καλό σουτ του απέκρουσε ο Τσεχ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος κέρδισε την αποβολή του Ραμίρες.



Ο Βραζιλιάνος έκανε σκληρό τάκλιν στον Νανί και πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες στα τελευταία 20 λεπτά έτσι το έργο το "μπλε" έγινε ακόμη δυσκολότερο.



Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πάντως στο 77' κατάφερε να ισοφαρίσει και να βάλει... φωτιά στο ματς, αλλά αυτή έσβησε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τον Παρκ Γι-Σουνγκ να κάνει το 2-1.



Ο Μικαέλ Εσιέν έκανε την σέντρα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ντρογκμπά κοντόλαρε με το στήθος, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1.



Μετά την σέντρα, χωρίς καν να έχει αλλάξει το λεπτό η Μάντσεστερ προηγήθηκε ξανά με τον Ράιαν Γκιγκς να κάνει ξανά την ασίστ και τον Παρκ αυτήν την φορά με σουτ μέσα από την περιοχή να διαμορφώνει το τελικό 2-1.



ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Νανί (75' Βαλένσια), Παρκ Γι-Σουνγκ, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ (82' Πάουλο Φερέιρα), Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Ανελκά (61' Καλού), Τόρες (46' Ντρογκμπά).

***στον πάγκο για την Μάντσεστερ Γ. έμειναν οι Κούστσακ, Μπράουν, Σμόλινγκ, Γκίμπσον, Σκόουλς και Μπερμπάτοφ, ενώ για την Τσέλσι οι Τέρνμπουλ, Ζιρκόβ, Μίκελ και Μπεναγιούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου