Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σαχτάρ - Μπαρτσελόνα 0-1

Με το 9ο γκολ του Λιονέλ Μέσι στην διοργάνωση η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 την Σαχτάρ μέσα στο Ντόνετσκ και πέρασε με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά.Ο Αργεντινός, ο οποίος είναι πλέον μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς, πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 43'.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε στα ημιτελικά για 4η συνεχόμενη χρονιά και εκεί περιμένει τον νικητή του ζευγαριού, Ρεάλ - Τότεναμ.Σαχτάρ - Μπαρτσελόνα 0-1



Σκόρερ: 43' Μέσι

Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία)



Οι Ουκρανοί έγιναν επικίνδυνοι στο 8' με τον Ζάντσον να βρίσκει αριστερά στην περιοχή τον Ντόουγκλας Κόστα, τον τελευταίο να σουτάρει από κοντά και τον Βίκτορ Βαλντές να αποκρούει.



Η Μπαρτσελόνα είχε αρκετά σουτ, αλλά πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία ήρθε στο 30' με τον Αντριάνο να σουτάρει και τον Ρακίτσκι να διώχνει πάνω στην γραμμή.



Ένα μόλις λεπτό αργότερα ο Λιονέλ Μέσι έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά μόνος, προσπάθησε όμως να "κρεμάσει" τον Πιατόβ, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε.



Η υπεροχή της "Μπάρτσα" επιβραβεύτηκε στο 43' με τον Λιονέλ Μέσι να ανοίγει το σκορ και να πετυχαίνει το 9ο γκολ στην φετινή διοργάνωση.



Ο Αργεντινός βρήκε τον Ντάνι Άλβες δεξιά και ο Βραζιλιάνος τον τροφοδότησε λίγο έξω από την περιοχή, ο Μέσι μπήκε σε αυτήν και πλάσαρε για το 0-1.



Το δεύτερο ημίχρονο



Ο Ίμπραχιμ Άφελαϊ έκανε το πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή στο 59', ο Πιατόβ απέκρουσε και στην συνέχεια από το νέο σουτ του Ντανιέλ Άλβες η μπάλα πέρασε άουτ.



Ο Βίκτορ Βαλντές και την δεύτερη φορά που χρειάστηκε ήταν εκεί, καθώς στο 74' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ του σουτ του Μχιταριάν μέσα από την περιοχή.



ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Κομπίν, Ιστσένκο, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Χούμπσμαν (75' Φερναντίνιο), Μχιταριάν, Ζάντσον, Ντόουγκλας Κόστα (58' Εντουάρντο), Ουΐλιαν, Λουΐζ Αντριάνο (66' Μαρσέλο Μορένο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ (70' Γκαμπριέλ Μιλίτο), Μπουσκέτς, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Σεϊντού Κεϊτά, Τσάβι (66' Πέδρο), Άφελαϊ, Μέσι, Βίγια (75' Χεφρέν).



***στον πάγκο για την Σαχτάρ έμειναν οι Χουντζαμόβ, Κριβτσόβ, Γκάι και Άλεξ Τεϊσέιρα, ενώ για την Μπαρτσελόνα οι Πίντο, Μάξουελ, Φοντάς και Τιάγκο Αλκάνταρα





πηγή:www.sports24.gr

1 σχόλιο:

  1. αγαπητε bloger...χωρις να ειμαι υπερβολικος θελω να σας ευχαριστησω που υπαρχετε! ειναι πραγματικα μεγαλη μου τιμη να διοαβαζω τα αρθρα σας...αρθρα γραμμενα με πληρη αντικειμενικοτητα και αμεροληψια! θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σας.. αν φυσικα το θελησετε...και εσεις! ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..που το blog σας ειναι το δευτερο στην Ελλαδα...ευχομαι και εις ανωτερα, ομως μην ξεχνατε πως ειναι πρωτο στις καρδιες μας.. ειναι δυσκολο να μην ξερεις αν αυτα που σου πασσαρουν οι αλλοι blogers απεικονιζουν την πραγματικοτητα... Μπραβο σας και παλι..εισαι μια σιγουρη πηγη εκμαθησης των αθλητικων δραστηριοτητων που ολοι λιγο-πολυ εχουμε μεσα μας..ειτε το δειχνουμε ειτε οχι! με αιτια τα 87 χρονια προσφυγιας..μεσω του blog σας θελω να ευχηθω στην Ενωση ο,τι καλυτερο και φυσικα την Κουπα!!! δεν ξερω για αλλη μια φορα πως να σας ευχαριστησω! να συνεχισετε να μας ενημερωνετεεε...θελω αθλητικη ενημερωση για οσο ζω! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή