Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΟΚ 0-0

Ο Ηρακλής παραμένει στη Superleague, ο ΠΑΟΚ θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Αυτό είναι που μένει από το 0-0 του “Καυτανζογλείου” καθώς το θέαμα στο “ψιλοαδιάφορο” ντέρμπι της Θεσσσαλονίκης δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό με τον Χαλκιά, πάντως, να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση και να κρατά το βαθμό της ισοπαλίας για τον δικέφαλο του βορρά.
Και μέσα σε όλα αυτά, ο Ηρακλής διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει στο “Καυτανζόγλειο” από τον ΠΑΟΚ από το 1998. Ενώ ο Τάσος Κατσαμπής πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της ομάδας στην οποία έμελλε να κλείσει την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα.

Η Ανάλυση

Ένα σχήμα που... σπανίζει χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Χάβος, αφού τοποθέτησε τον Ίβιτς δίπλα στον Βιτόλο και μπροστά κινούνταν οι Φωτάκης (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά) και δίπλα στον Αθανασιάδη ο Σαλπιγγίδης.

Αυτή η διάταξη, όμως, ήταν... βούτυρο στο ψωμί του “γηραιού”, αφού το ευέλικτο σχήμα του Παράσχου, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό αλλά με αρκετούς περιφερειακούς παίκτες όπως ο Σολτάνι, ο Επαλέ και ο Μαχόπ, μπορούσε να βγάλει εύκολα αντεπιθέσεις.

Ευκαιρίες πολλές στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν και ήταν ένα ματς κέντρου που αποκτούσε ρυθμό όποτε ο ΠΑΟΚ έχανε τη μπάλα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Βιτόλο κυνηγούσε για... όλους και ο Ηρακλής έμοιαζε ικανός να χτυπήσει στην “κόντρα”.

Ο Χαλκιάς, όμως, σε δυο-τρεις περιπτώσεις είπε όχι στους γηπεδούχους, ενώ και ο ΠΑΟΚ προς το τέλος του πρώτου μέρους, κυρίως, είχε μια-δυο καλές στιγμές για να προηγηθεί.

Ο Χάβος, όμως, προσπάθησε να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” για την ομάδα του και πέρασε στο ματς τον Αρίας φέρνοντας πλέον τον Ίβιτς πιο μπροστά και βάζοντας τον Κολομβιανό δίπλα στον Βιτόλο. Ο Ηρακλής, πάντως, και πάλι έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, αλλά Τσιρίλο και Χαλκιάς είπαν πάλι “όχι”.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να εκμεταλλεύεται περισσότερο τις προωθήσεις του Λίνο από τα αριστερά και έγινε περισσότερο απειλητικός, ενώ και με την είσοδο του Μουσλίμοβιτς ο Ίβιτς ξεμπλοκαρίστηκε, αφού ο Βόσνιος απασχολούσε καλύτερα τους αμυντικούς του “γηραιού” σε σχέση με τον Αθανασιάδη.

Παρά την είσοδο του Γιάκομπ, ο Ηρακλής έχασε την επαφή του με την αντίπαλη περιοχή και αφού πέρασε ένα 20λεπτο χωρίς την πολύ μεγάλη ευκαιρία και από τις δύο πλευρές, το τελικό 0-0 ήταν το πιο δίκαιο και για τις δύο ομάδες.






πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου