Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τοροσίδης: «Απευθείας πρόκριση»


Το αγχωτικό του γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στο ματς με τη Μάλτα έβαλε την Εθνική Ελλάδος στο τιμόνι του έκτου προκριματικού ομίλου για το Euro 2012, μετά από μία κακή γι’ αυτήν αγωνιστική βραδιά.

Για τον Βασίλη Τοροσίδη βέβαια σημασία έχει το αποτέλεσμα, που φέρνει τη «γαλανόλευκη» ένα βήμα πιο κοντά σε μία ακόμη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό είναι άλλωστε και το μεγάλο στοίχημα προγνωστικά μέχρι και για απευθείας πρόκριση να δίνονται πλέον από τον αμυντικό του Ολυμπιακού.

«Κάθε γκολ είναι σημαντικό. Ιδιαίτερα, όμως, αυτά που κρίνουν το αποτέλεσμα. Για εμάς αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Ξέραμε ότι η Κροατία είχε χάσει από τη Γεωργία και θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη με τη Μάλτα. Την πήραμε έστω στο τέλος και συνεχίζουμε», δήλωσε στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ», με τα δικά του προγνωστικά αγώνων που ακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα.

«Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά από θέση ισχύος. Στους αγώνες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, με Ισραήλ και Λετονία εκτός και με Κροατία εντός, θα κριθεί η πρόκριση. Εκεί θα την πάρουμε, είναι εφικτή η πρώτη θέση. Ο όμιλος είναι ασταθής, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος εμείς θα προκριθούμε απευθείας στα τελικά του Euro».

Όσο για τα συναισθήματα που άφησε στα ελληνικά αποδυτήρια το τρίποντο επί των Μαλτέζων… «Λύτρωση, χαρά, ξέσπασμα. Η χαρά μας ήταν μεγάλη. Ανεξάρτητα από το αν ο αντίπαλος ήταν θεωρητικά εύκολος. Έτσι όπως ήρθε η νίκη με γκολ στο 94’ και παίζοντας με δέκα παίκτες, ήταν πολύ μεγάλη. Και μάλιστα, σε έναν αγώνα που δεν ήμασταν καλοί. Πρέπει να το λέμε αυτό, να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας».

Αυτό που επίσης παραδέχονται μεταξύ τους οι διεθνείς είναι η μειωμένη επαφή με τα δίχτυα, στοιχείο όμως που δεν τους ανησυχεί αφού είναι θέμα χρόνου και εξοικείωσης με τη νέα φιλοσοφία που φέρνει ο Φερνάντο Σάντος στην ομάδα.

«Το λέμε όλα τα παιδιά και είναι η αλήθεια. Η ομάδα είναι καινούργια. Με νέο σύστημα και νέο προπονητή. Και μάλιστα, σε μια διοργάνωση στην οποία δεν υπάρχει πίστωση χρόνου, χρειαζόμαστε την ουσία, τα αποτελέσματα. Μετράνε, λοιπόν, περισσότερο οι τρεις βαθμοί και όχι τόσο το θέαμα.

Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του προπονητή, να παίζουμε αυτό που θέλει. Όμως δεν είναι εύκολο. Η Εθνική συγκεντρώνεται αραιά. Στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, βιαζόμαστε. Χρειάζεται υπομονή, πολλή δουλειά και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου