Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Με στόφα πρωταθλητή στη Μελβούρνη ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ... δεν έχει αντίπαλο. Ο Γερμανός πρωταθλητής ξεκίνησε από την πρώτη θέση του grid και τερμάτισε θριαμβευτής, παίρνοντας την πρώτη νίκη της χρονιάς. Στη 2η θέση ο Χάμιλτον, 3ος ο εξαιρετικός Πετρόβ! Εγκατέλειψαν οι Σουμάχερ-Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, έχοντας αποκτήσει πλέον τον αέρα του νικητή, πέρασε από τη τη Μελβούρνη, βάζοντας στις αποσκευές του την 11η νίκη της καριέρας του στη Formula 1.
Ο Λιούις Χάμιλτον ακολουθούσε τον πιλότο της Red Bull σε όλο τον αγώνα, ενώ ο Βιτάλι Πετρόβ πήρε την τρίτη θέση, αποτέλεσμα που ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε καν να ονειρευτεί.

Τα πρώτα κόκκινα φώτα της χρονιάς έσβησαν. Τα μονοθέσια έφυγαν και ο Πετρόβ από νωρίς έστειλε το μήνυμα "ξέρω και να οδηγώ εκτός από το να φέρνω χρήματα", σε όλους όσους τον αμφισβητούσαν και έλεγαν ότι μόνο λόγω των χορηγών του είναι στη Formula 1, περνώντας τέταρτος.

Ο Φέτελ από την αρχή μέχρι το τέλος κράτησε την πρώτη θέση, αφού κανένας από τους... διώκτες του δεν κατάφερε να φτάσει μια ... απλή εταιρία παρασκευής ποτών, όπως είχε υποστηρίξει παραμονές του αγώνες ο δεύτερος στη Μελβούρνη Λιούις Χάμιλτον.

Ο Γουέμπερ με τη σειρά του διατήρησε την τρίτη θέση, ενώ ο Αλόνσο αφού έχασε την μάχη για την 4η θέση, έχασε έδαφος και έπεσε στην 9η θέση με τους Ρόσμπεργκ και Μάσα να τον προσπερνούν, ενώ τα ευτράπελα δεν έλειψαν με τους Αλγουερσουάρι-Σουμάχερ να έρχονται σε επαφή και να κάνουν με το "καλημέρα" την επίσκεψή τους στα πιτ.

Στη συνέχεια ξεχώρισε η μονομαχία των Μάσα-Μπάτον, με τον Βρετανό να προσπαθεί να προσπεράσει το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari για την 5η θέση, αλλά ο Βραζιλιάνος σε καμία περίπτωση δεν του το επέτρεψε.

Μάλιστα, όταν ο Μπάτον έκανε χρήση της κινούμενης αεροτομής, ο Μάσα ενεργοποίησε το Kers και κράτησε τη ΜcLaren του Μπάτον πίσω του.

Μπράβο από δω μέχρι την Αυστραλία στους...

Πετρόβ γιατί ο Ρώσος, παρά την κριτική, παρά το γεγονός ότι δεν απολάμβανε και πολύ την εμπιστοσύνη της ομάδας του απέδειξε ότι μπορεί να πάρει στις πλάτες του τη Renault σε μια φάση που ο Κουμπίτσα είναι στο νοσοκομείο και ο αντικαταστάτης του, Νικ Χάιντφελντ δεν δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Πέρες γιατί ο Μεξικανός στην πρώτη του εμφάνιση στη Formula 1 πήρε την 7η θέση και άφησε πίσω του τον πιο έμπειρο Καμούι Κομπαγιάσι.

Δεν ενθουσίασαν

Η Ferrari από την πλευρά της, προβλημάτισε, καθώς πέρα από το γεγονός ότι συγκέντρωσε μόλις 14 βαθμούς, έδειξε ότι ακόμη τα μονοθέσιά της δεν μπορούν να βρουν ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Μπάτον, γιατί σε μια πίστα όπου έχει βγει νικητής δύο συνεχόμες χρονιές αρκετοί θα περίμεναν να τον δουν περισσότερο ανταγωνιστικό, αλλά εκείνος περιορίστηκε στην 6η θέση - αν και πρόσφερε αρκετές μάχες (κυρίως) με το Φελίπε Μάσα.

Ο Ρος Μπρον θα θέλει να ξεχάσει το γρηγορότερο δυνατόν το Σαββατοκύριακο της Αυστραλίας, αφού είδε τους δύο πιλότους της ομάδας να εγκαταλείπουν. Βέβαια, ο Ρόσμπεργκ ήταν άτυχος αφού είδε τον Μπαρικέλο να πέφτει πάνω του και να του χαλάει τον αγώνα.
Η κατάταξη στο Grand Prix της Μελβούρνης: 

1. Φέτελ, Red Bull, 1:29:30.259
2. Χάμιλτον, McLaren, +22.297
3. Πετρόβ, Renault, +30.560
4. Αλόνσο, Ferrari, +31.772
5. Γουέμπερ, Red Bull, +38.171
6. Μπάτον, McLaren, +54.300
7. Πέρες, Sauber, +1:05.800
8. Κομπαγιάσι, Sauber, +1:16.800
9. Μάσα, Ferrari, +1:25.100
10. Μπουεμί, Toro Rosso, +1 γύρος
11. Σούτιλ, Force India, +1 γύρος
12. Ντι Ρέστα, Force India, +1 γύρος
13. Αλγκουερσουάρι, Toro Rosso, +1 γύρος
14. Χάιντφελντ, Renault, +1 γύρος
15. Τρούλι, Lotus, +2 γύροι
16. Ντ’αμπρόσιο, Vigin, +3 γύροι 

Εγκατέλειψαν:
Γκλοκ, Virgin
Μπαρικέλο, Williams
Ρόσμπεργκ, Mercedes
Κοβαλάινεν, Lotus
Σουμάχερ, Mercedes
Μαλντονάτο, Williams 

Δεν ξεκίνησαν λόγω 107%
Λιούτσι, HRT
Καρθικέγιαν, HRT 





πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου