Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-2

Με πρωταγωνιστή τον Σφακιανάκη που πέτυχε 2 γκολ, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 88', ο Ατρόμητος πήρε σπουδαίο βαθμό από τον ΠΑΟΚ (2-2). Δύο μήνες χωρίς εκτός έδρας νίκη ο Δικέφαλος που έχασε την ευκαιρία να πιάσει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση.Δώρο γενεθλίων στον... εαυτό του και την ομάδα του έκανε ο Στέλιος Σφακιανάκης που με δύο τέρματα έδωσε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στον Ατρόμητο ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 88'. Ο 35χρονος μέσος είχε χθες γενέθλια και τα γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, στερώντας από τον ΠΑΟΚ τη νίκη στο Περιστέρι μετά από 30 χρόνια!



Ο Δικέφαλος, που αγνοεί τη νίκη μακρυά από την Τούμπα εδώ και δύο μήνες, κατάφερε και απάντησε στο πρώτο γκολ του Σφακιανάκη (13'), ανατρέποντας το σκορ με τον Λίνο (19') και με τον Ελ Ζαρ (51'). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μάλιστα παραλίγο να καθαρίσουν το ματς στο 65' όταν το σουτ του Αρίας χτύπησε στο δοκάρι.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Σαρμιέντο (70' Σαγκανόφσκι), Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (55' Δάρλας), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά, Μπρίτο (87' Σαμπού)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Ετό, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Αρίας, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (78' Φωτάκης), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (72' Αθανασιάδης)

Γήπεδο: Περιστερίου

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Γκολ: 13', 88' Σφακιανάκης / 19' Λίνο, 51' Ελ Ζαρ

Κίτρινες κάρτες: 91' Νάστος, 84' Σαγκανόφσκι, 82' Σκόνδρας / 27' Κοντρέρας, 73' Γκαρσία, 76' Αθανασιάδης, 79' Φωτάκης

Κόκκινες κάρτες: -


Με μια ματιά...



Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες καθώς στο Περιστέρι πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση την Τετάρτη (16/3) στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, την ίδια μέρα που στην Τούμπα χάθηκε το όνειρο της κούπας. Ωστόσο αμφότεροι έπρεπε να αφήσουν πίσω αυτά τα παιχνίδια καθώς λίγο πριν το φινάλε της Superleague καιγόντουσταν για βαθμούς.



Ο Ατρόμητος αγνοούσε τη νίκη εδώ και 7 αγώνες, με τελευταία επιτυχία στις 23/1 με 1-0 μέσα στις Σέρρες. Κάπως έτσι έφτασε να βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη που οδηγεί στην Football League.



Από τη μεριά του ο ΠΑΟΚ με δύο σερί νίκες στην Τούμπα (Εργοτέλη, Ολυμπιακό) ξαναμπήκε στην τετράδα των πλέι-οφ και ήθελε ξανά μια εκτός έδρας νίκη μετά από 2 μήνες για να εδραιωθεί εκεί (τελευταίο τρίποντο μακρυά από τη Θεσσαλονίκη στις 15/1 με 3-0 στον Βόλο).



Παράλληλα ο Δικέφαλος έψαχνε την πρώτη νίκη στο Περιστέρι μετά τη σεζόν 1980/81 (0-2)! Στα τελευταία 4 ματς με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, οι "κυανόλευκοι" είχαν δύο νίκες με 2-1 και τα άλλα δύο ματς έληξαν ισόπαλα με 0-0 (συνολική ιστορία: 2 νίκες Ατρόμητος, 2 ισοπαλίες, 5 νίκες ΠΑΟΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου