Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΑΕΛ-Εργοτέλης 3-3

Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς της σεζόν που είχε έξι γκολ στο δεύτερο μέρος, ΑΕΛ και Εργοτέλης ήρθαν ισόπαλοι 3-3 στην AEL FC Arena, με τους Θεσσαλούς να "αυτοκτονούν" ουσιαστικά καθώς δέχτηκαν γκολ στο 92'!ΤΟ ΜΑΤΣ



Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες του Εργοτέλη να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν, όμως ήταν η ΑΕΛ αυτή που άνοιξε το σκορ, στην πρώτη οργανωμένη επίσκεψή της στα καρέ του Δασκαλάκη.



Μετά από σέντρα του Ρέντζα από τα αριστερά, ο Κανόμπιο πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να φτάνει στον Αμπουμπακάρι και τον τελευταίο να τη στέλνει στα δίχτυα με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που βρήκε ακινητοποιημένο τον γκολκίπερ τον Κρητικών.



Η ομάδα του Καραγεωργίου όμως αντέδρασε άμεσα, και αφού πρώτα ο Βερπακόφσκις "σπατάλησε" στο 22' μία καλή ευκαιρία για γκολ που του παρουσιάστηκε (το σουτ από θέση μέσα δεξιά έφυγε άουτ), ένα λεπτό αργότερα "εκτέλεσε" τον Αμπάρη.



Ο Ρομάνο ελίχτηκε ωραία από τα αριστερά και έβγαλε σέντρα-λουκούμι στην καρδιά της άμυνας, με τον Λετονό να κερδίζει "στον αέρα" τον Κατσιαρό και με υπέροχη γυριστή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι να κάνει το 1-1 στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας.



Το ματς είχε "πάρει φωτιά" και στο 25' χρειάστηκε ο Αμπάρης να αντιδράσει υποδειγματικά σε διαγώνιο σουτ του Αμπουμπακάρι μέσα από την περιοχή (έδιωξε με γροθιές), ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ρουμπάκης γλίτωσε την ομάδα του από κίνδυνο παραχωρώντας κόρνερ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.



Παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έδειχνε αρκετά επικίνδυνος από τη μέση και μπροστά, η τελευταία καλή φάση του πρώτους μέρους άνηκε και πάλι στην ΑΕΛ: ο Κανόμπιο εκτέλεσε φάουλ και ο Κουζέν έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.



Σε αντίθεση με το πρώτος μέρος, το δεύτερο ημέρος ξεκίνησε πολύ πιο εντυπωσιακά, και μέσα στα πρώτα έξι λεπτά είχαν σημειωθεί δύο γκολ: ένα για κάθε ομάδα.



Στο 47' η ΑΕΛ πήρε για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ: ο Τσινμπάμπα (είχε μπει αλλαγή στο 46') πήρε τη μπάλα από τον Κόζακ και με ωραία ντρίμπλα μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Ζούνιορ, για να στείλει τη μπάλα με αριστερό σουτ κεραυνό στην αριστερή γωνία του Δασκαλάκη.



Στο 51' ήρθε η "πληρωμένη απάντηση" από πλευράς Κρητικών: ο Ρομάνο ξέφυγε από τα αριστερά και έβγαλε γλυκιά σέντρα, με τον Χίμπλινγκερ να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Αμπάρη.



Μετά το πρώτο εκρηκτικό δεκάλεπτο, οι δύο τερματοφύλακες δεν είχαν πολλή δουλειά, με το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται πάντως από δυνατές μονομαχίες σε κάθε γωνία του γηπέδου και τους δύο προπονητές να προσπαθούν με αλλαγές να βοηθήσουν τις ομάδες τους από τον πάγκο.



Εκεί όμως που η ΑΕΛ έδειχνε εγκλωβισμένη απέναντι στην καλά στημένη άμυνα του Εργοτέλη, ήρθε ο Ντανιέλ Κουζέν δέκα λεπτά πριν το τέλος να της δώσει το "φιλί της ζωής" και να την κρατήσει ζωντανή στο κόλπο της παραμονής.



Μετά από σέντρα του Κόζακ από τα αριστερά στο 80', ο έμπειρος φορ από την Γκαμπόν μπήκε με φόρα στη μεγάλη περιοχή και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα "συστημένη" στο δεξί παραθυράκι του Δασκαλάκη (3-2).



Πέντε λεπτά αργότερα ο Αμπάρης είπε "όχι" σε πλασέ εξ επαφής του Βίσιο και στην εξέλιξη της φάσης ο Ταλ απομάκρυνε την κεφαλιά του Μπούντιμιρ, όμως το θρίλερ δεν είχε τελειώσει, με τους Κρητικούς να "σκοτώνουν" σημαντικό μέρος των ελπίδων της ΑΕΛ για παραμονή στη Superleague στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.



Σε εκείνο το λεπτό, ο Ζούνιορ έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Κατσιαρός δεν έκανε καλό υπολογισμό και άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, και ο Βερπακόφσκις που είχε "τρυπώσει" στην περιοχή πετάχτηκε στην πορεία της και με προβολή έγραψε το τελικό 3-3.



Χωρίς αμφιβολία, το αποτέλεσμα αυτό είναι καταδικαστικό για την ΑΕΛ στη μάχη της παραμονής, καθώς έχασε την ευκαιρία για ένα "χρυσό τρίποντο" (προηγήθηκε μάλιστα τρεις φορές στο ματς), σε μία αγωνιστική που ηττήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης και δεν νίκησε ο Ατρόμητος...






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου