Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

champions league 4η αγωνιστική

Σπουδαία νίκη απέναντι στην Ιντερ πέτυχε η Τότεναμ, επικρατώντας με 3-1 της Ιντερ στο Λονδίνο και πιάνοντας την στην κορυφή του 1ου ομίλου, όπου πια ισοβαθμούν. Φαν ντερ Φααρ (18'), Κράους (61') και Παβλιτσένκο (88') σημείωσαν τα γκολ των «πετεινών», ο Ετό (80') είχε μειώσει προσωρινά για τους «νερατζούρι». Μεγάλο διπλό της Τβέντε στην Βρέμη επί της Βέρντερ (2-0)! 

Σανλί και Λούουκ ντε Γιονγκ σκόραραν για τους Ολλανδούς στο "Βέζερστάντιον", ενώ ο Ετό που μείωσε για την Ιντερ απόψε έχει σκοράρει και στις τέσσερις αγωνιστικές μέχρι τώρα και είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με έξι γκολ.

Τότεναμ και Ίντερ έχουν από επτά βαθμούς αλλά η βρετανική ομάδα είναι 1η έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Μπενφίκα μπήκε ξανά δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εύκολη νίκη που πέτυχε κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, Λιόν. Οι "αετοί" νίκησαν τους Γάλλους με 4-3 και πλησίασαν στο βαθμό τη Σάλκε που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα και πίεζαν για το γκολ, αλλά αυτό ήρθε από την Μπενφίκα στο 20' με κεφαλιά του Καρντέκ, μετά από φάουλ του Μάρτινς. Ο τελευταίος ήταν ο δημιουργός και του δευτέρου τέρματος των γηπεδούχων, με τον Κοεντράρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 31'. Οι "αετοί" πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά τριών τερμάτων, καθώς στο 43' ο Μάρτινς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιορίς πραγματοποίησε άσχημη έξοδο και ο Γκαρσία με κεφαλιά σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδος του.

Ο Μάρτινς συνέχιζε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας ασίστ λες και έπαιζε μπάσκετ. Στο 68' "βρήκε" τον Κοεντράο και ο τελευταίος με έξοχο πλασέ "κρέμασε" τον Γιορίς ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Οι παίκτες της Μπενφίκα μάλλον πίστεψαν πως κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι και έσβησαν τις μηχανές, δίνοντας την ευκαιρία στη Λιόν να πλησιάσει στο γκολ, σημειώνοντας τρία τέρματα στα τελευταία 15 λεπτά. Στο 75' ο Γκουρκίφ με πλασέ πέτυχε το 4-1, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Γκομίς με προβολή μείωσε σε 4-2. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λοβρέ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρομπέρτο και σε κενή εστία δε δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 4-3.
Σε υγιεινό περίπατο, μετέτρεψε την επίσκεψή της στην Τουρκία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 της Μπουρσασπόρ και έκανε ένα ακόμα βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο ματς του ομίλου η Βαλένθια επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ (3-0) της Ρέιντζερς και έχει πλέον το πάνω χέρι για την κατάκτηση της 2ης προνομιούχου θέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου