Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Με την κεφαλιά του Μάρκο Πάντελιτς στο 88ο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Ηλιούπολη κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν ενθουσίασαν οι “ρεζέρβες” του Βαλβέρδε που... τέσταραν την αντοχή των οπαδών τους, μέχρι το 88΄, όταν και τους “λύτρωσε” ο Σέρβος επιθετικός που είχε περάσει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.
Όπως ήταν λογικό, με το που ξεκίνησε το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μπάλα στην κατοχή τους και μετέφεραν την πίεση προς την εστία του Μάραμα. Ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” (σε αυτό το ματς φορούσαν τη λευκή εμφάνιση) ήταν αρκετά αργοί στις κινήσεις τους και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση. Φυσικά, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως οι περισσότεροι από τους παίκτες του Βαλβέρδε αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί, με τον Νέμεθ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ομάδα του Πειραιά.

Η δουλειά των παικτών και των δημοσιογράφων ήταν γεμάτη εμπόδια, αφού μέσα στον αγωνιστικό χώρο το χόρτο δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να βάλουν τη μπάλα κάτω οι δύο ομάδες, ενώ έξω από αυτόν, λίγο πιο ψηλά, στα δημοσιογραφικά θεωρεία αρκετοί συντάκτες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν την εικόνα από το “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” όρθιοι αφού δεν υπήρχαν καρέκλες και χωρίς ρεύμα για τους υπολογιστές τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με τα χρονικά περιθώρια να στερεύουν, αφού μόνο την Ηλιούπολη “βόλευε” το παιχνίδι να συνεχίζει στο 0-0, ο Βαλβέρδε κατάλαβε πως με τόσες αλλαγές δεν γινόταν να... κουνηθεί το δίχτυ και έτσι πέρασε στο ματς τους Πάντελιτς, Φετφατζίδη και Ντουντού αντί των Ουρτάδο, Ζαϊρί και Ρόμενταλ.

Από μία πλευρά, ο Βάσκος τεχνικός δικαιώθηκε για αυτές του τις επιλογές, αφού δημιουργήθηκαν κάποιες φάσεις, αλλά ο Μαράμας άντεχε εκνευρίζοντας τον κόσμο του Ολυμπιακού που εν μέσω τραγουδιών δεν έκρυβαν και το θυμό τους για το γεγονός πως η ομάδα τους δεν μπορούσε να κάμψει την αντίσταση της Ηλιούπολης. Μάλιστα, έβλεπαν μία ομάδα να παλεύει εντελώς άναρχα, με ένα σχηματισμό που να μοιάζει με 4-2-4 και τους παίκτες να παλεύουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες κυρίως με ατομικές ενέργειες.

Τελικά, αφού πρώτα ο Μήτρογλου -που ήταν τραγικός- είχε χάσει τα... άχαστα, ο Πάντελιτς έδωσε τη λύση γλιτώνοντας τους συμπαίκτες του από την ημίωρη παράταση και ότι θα μπορούσε να προκύψει εκεί...


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
88΄ Πάντελιτς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας): Μαράμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (67΄ Σικαλιάς), Κάμπας (78΄ Λεοντίου), Παραράς, Κρητικός (58΄ Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικοπόπουλος, Δημήτρης 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο (59΄ Ντουντού), Ρόμενταλ (72΄ Φετφατζίδης), Ζαϊρί (51΄ Πάντελιτς), Νέμεθ, Μήτρογλου 


πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου