Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα 93-66

Στη 200η συμμετοχή του Θοδωρή Παπαλουκά στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός διέλυσε την Ουνικάχα Μάλαγα με 93-66 στο ΣΕΦ, διασκεδάζοντας παράλληλα τις εντυπώσεις μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Μπάμπεργκ.Οι "ερυθρόλευκοι" δεν δυσκολεύτηκαν, αν εξαιρέσει κανείς το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και έδειξαν κατά διαστήματα πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, εκμεταλλευόμενοι και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ισπανική ομάδα.

Εκπληκτικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, αφού μετά το καλάθι του Πρίντεζη που... άνοιξε το σκορ, πραγματοποίησε σερί 12-0 και προηγήθηκε με 12-2 στο πεντάλεπτο, χάρη στην πολύ καλή άμυνα και τα τρίποντα του Παπανικολάου. Οι Ισπανοί δεν ήταν σε καλή κατάσταση κι αν δεν ήταν τα λάθη των "ερυθρόλευκων", η διαφορά θα είχε εκτιναχθεί.

Παρόλα αυτά το διψήφιο προβάδισμα διατηρήθηκε για τους Πειραιώτες, που μετά από ένα διάστημα στο οποίο έκαναν κάποια αχρείαστα φάουλ, συνέχισαν την πολύ καλή άμυνα. Αρκετά κλεψίματα οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς και με τον Μαυροκεφαλίδη να κλέβει τις εντυπώσεις, η διαφορά εκτινάχθηκε στους 17 πόντους (25-8), πριν το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί με σκορ 27-11.

Ακόμα καλύτερα τα πήγε ο Ολυμπιακός με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όπου ο Θοδωρής Παπαλουκάς, οδήγησε την ομάδα του σε έναν πολύ καλό ρυθμό. Ο "Τεό" ανέβασε για πρώτη φορά το προβάδισμα του Ολυμπιακού στους 20 (31-21) και η παράσταση για έναν ρόλο συνεχίστηκε. Οι Ισπανοί ήταν ανύπαρκτοι, μείωσαν προς στιγμή με κάποιες βολές, αλλά οι γηπεδούχοι βελτίωσαν εκ νεόυ την άμυνά τους και με τον Παπανικολάου να μπαίνει ξανά φουριόζος στο παρκέ, έκαναν το 36-15.

Κάποιες άστοχες βολές, αλλά και ορισμένα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αποτέλεσαν τα "σημάδια" της φυσιολογικής χαλάρωσης της ομάδας του Ίβκοβιτς, αλλά ένα τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη αύξησε στους 24 (45-21) τη διαφορά και ανάγκασε τον Ντούντα να ξεχάσει τα... κακώς κείμενα. Τελικά ο Παπανικολάου ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 47-25 του ημιχρόνου.

Δυναμική ήταν η εκκίνηση της Μάλαγα στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ουνικάχα με τον Πρίντεζη να σκοράρει κατά βούληση και τον ΜακΙντάιρ να παίρνει επιτέλους μπροστά, πραγματοποίησε σερί 2-13 και πλησίασε στΤοους 11 (49-38), βγάζοντας τον Ίβκοβιτς από τα ρούχα του. Η χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των "ερυθρόλευκων", εξόργισε τον Σέρβο κόουτς και ταυτόχρονα επέτρεψε στον ΜαιΙντάιρ να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (52-43).

Η απάντηση ήρθε από πλευράς Ολυμπιακού, δια χειρός Μπουρούση. Ο Έλληνας σέντερ με τον Σπανούλη να τον τροφοδοτεί, σημείωσε 6 συνεχόμενους πόντους και έφερε ξανά σε θέση ισχύος την ελληνική ομάδα. Σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 21 και στο σερί 12-0 του Ολυμπιακού ο Μπουρούσης είχε 10 πόντους για το 64-43. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ο Σπανούλης ανέλαβε δράση στο σκοράρισμα και διαμόρφωσε το 68-45 με το οποίο ολοκληρώθηκε.


Τα δεκάλεπτα: 27-11, 47-25, 68-45, 93-66

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16 (2), Μπουρούσης 17, Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 4, Παπανικολάου 17 (2), Τεόντοσιτς 11 (3), Λούκας 4

Ουνικάχα (Ρενέσες): Ροντρίγκεθ, Φρέιρε 6, Πρίντεζης 13, Μπαρέρα, Χιμένεθ 9 (2), Τρίπκοβιτς 7 (1), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 14, ΜακΙντάιρ 14 (3), Άρτσιμπαλντ 1


πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου