Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ρεκόρ η Μαρσέιγ με επτά γκολ, πρόκριση για Τσέλσι

Η Μαρσέιγ όχι μόνο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, αλλά έγραψε το όνομα της στο βιβλίο των ρεκόρ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με τα επτά γκολ που φιλοδώρησε τη Ζίλινα έγινε η ομάδα με τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη, ενώ αν πετύχαινε ένα ακόμα τέρμα θα ισοφάριζε το ρεκόρ που κατέχει η Λίβερπουλ με τη μεγαλύτερη νίκη στο θεσμό (8-0 την Μπεσίκτας). Ο Ζινιάκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης σημειώνοντας χατ τρικ. Μάλιστα ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στο 12', ενώ εννιά λεπτά αργότερα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων ήρθε και το 3-0 ,με τον Χάιντσε (24') αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ. Η Μαρσέιγ πριν πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Ρεμί στο 36'
Ο χορός των γκολ για τους Γάλλους συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, που μέσα σε δώδεκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τρεις φορές. Ο Λούτσο Γκονζάλες στο 52΄ με κεφαλιά έκανε το 5-0 και δύο λεπτά αργότερα ο Ζινιάκ ολοκλήρωσε το χατ τρικ. Στο 64' ο Λούτσο Γκονζάλες έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μαρσέιγ.


Η Τσέλσι με τη νίκη που πέτυχε επί της Σπαρτάκ Μόσχας εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπινς Λιγκ, καθώς έχει αποκτήσει έξι βαθμούς διαφορά από τη Μαρσέιγ και τη σημερινή της αντίπαλο. Επίσης οι Αγγλοι διατηρούν το απόλυτο στη διοργάνωση και μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα φέτος που συνεχίζει χωρίς να έχει "χάσει" κάποιο βαθμό στις τέσσερις αγωνιστικές.

Οι Ρώσοι στο πρώτο μέρος κατάφεραν και διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, όμως στις αρχές του δευτέρου μέρους οι Αγγλοι μετά από ωραίο συνδυασμό των Καλού, Ανελκά και σουτ του τελευταίου, πήραν κεφάλι στο σκορ. Το σύνολο του Αντσελότι "καθάρισε" τη νίκη μέσα σε τρία λεπτά, καθώς στο 63' με πέναλτι ο Ντρογκμπά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ ο Ιβάνοβιτς στο 66' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Σπαρτάκ Μόσχας κατάφερε να μειώσει στο 86' με τον Μπαζένοφ, ωστόσο ο Ιβάνοβιτς και πάλι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-1.


πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου