Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πέντε κανονιές από την Αρσεναλ, νίκη της Μπράγκα

Η Αρσεναλ στην έδρα της βγάζει "φωτιές" στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τα έξι γκολ που "έριξε" στην Μπράγκα, φιλοδώρησε με άλλα πέντε την Σαχτιόρ Ντόνετσκ (5-0) στο ντέρμπι της κορυφής. Πλέον οι Αγγλοι είναι μόνοι πρώτοι διατηρώντας το απόλυτο, ενώ οι Ουκρανοί ακολουθούν με έξι βαθμούς. 

Οι γηπεδούχοι από την αρχή του αγώνα πήραν τα ηνία επιβάλλοντας παράλληλα το ρυθμό τους. Η Σαχτιόρ προσπαθούσε να κρατήσει τους Αγγλους μακριά από την περιοχή της, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Το γκολ δεν άργησε να έρθει και στο 19' ο Σονγκ εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Πιάτοφ -του έφυγε η μπάλα από τα χέρια- και από κοντά έβαλε την ομάδα του οδηγό στο σκορ. Ο σκόρερ της Αρσεναλ δημιούργησε και το δεύτερο τέρμα, το οποίο πέτυχε ο Νασρί με σουτ μέσα από την περιοχή τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 60' ο Φάμπρεγας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με χτύπημα πέναλτι, ενώ έξι λεπτά αργότερα η μπάλα έφυγε από την άμυνα και με τρεις πάσες έφτασε στον Γουίλσιρ, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 4-0.

Η άμυνα της Σαχτιόρ έδειχνε να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο και μετά από εννιά λεπτά από το 3-0, διαμορφώθηκε το 5-0, με τον Σαμάκ να νικάει τον Πιατόφ. Το μόνο που κατάφερε να πετύχει η ουκρανική ομάδα ήταν να μειώσει στο 82' με τον Εντουάρντο, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της πρώην ομάδας του.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Εμπουέ, Τζουρού, Σκιλασί, Κλισί, Γουϊλσιρ, Φάμπρεγας (64' Ντένιλσον), Ροζίτσκι, Σονγκ, Νασρί (72' Αρσάβιν), Σαμάκ (72' Γουόλκοτ)
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Γκάι (68' Ζάντσον), Μκιταριάν, Αλεξ Τεξέιρα, Γουίλιαν (46' Ντάγκλας Κόστα), Λουίς Αντριάνο (64' Εντουάρντο)

Πρώτη νίκη της Μπράγκα

Η Μπράγκα με τη νίκη της επί της Παρτιζάν διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει αποκτήσει και το προβάδισμα για τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο ομάδες πριν από αυτή την αγωνιστική ισοβαθμούσαν στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς να έχουν βάλει στο σακούλι τους κάποιο βαθμό.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφρά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Στοΐκοβιτς, ενώ οι φιλοξενούμενοι με αντεπιθέσεις έβγαιναν μπροστά και έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Σκέποβιτς στο 20'. Ο Σέρβος επιχείρησε το μακρινό σουτ με τον Φελίπε να διώχνει δύσκολα.

Το "γόρδιο δεσμό" για τους Πορτογάλους έλυσε ο Λίμα με δυνατή εκτέλεση φάουλ στο 35'.Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε, με την Παρτιζάν να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης, ενώ οι γηπεδούχοι πλέον έβρισκαν περισσότερους ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Στοΐκοβιτς.

Οι Σέρβοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, αλλά δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα η Μπράγκα έφυγε στην αντεπίθεση στο 89' και ο Ματέτους με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Nτομίνγκος Πασιέντσα) : Φελίπε, Σίλβιο, Παουλάο, Μοϊσές, Ελντερσον, Αλαν, Βαντίνιο, Αντρές Μαντρίντ (73' Αγκιάρ), Πάουλο Σέζαρ (69' Λεάντρο Σαλίνο), Λίμα (88' Μοσορό), Ματέους.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς) : Στοΐκοβιτς, Μίλκοβιτς, Σάβιτς, Κρστάιτς, Λαζέφσκι, Τόμιτς (89' Μπάμποβιτς), Μορέιρα (46' Μέντο), Σμίλιανιτς, Ίλιτς, Στσέποβιτς (55' Μπόγια), Κλέο.

πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου