Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Χιμένεθ διετίας

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι και με τη βούλα ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. Ο 46χρονος Ισπανός προπονητής, κέρδισε στην κούρσα της διαδοχής του Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Πολ Λε Γκεν, γιατί πολύ απλά έδειξε πολύ περισσότερο, το πόσο θέλει να αναλάβει την "Ένωση". Για αυτό το λόγο και ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις για τους συνεργάτες του! 

Η ΑΕΚ λίγο μετά της 11 μ.μ. ενημέρωσε και επίσημα ότι ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης είναι ο νέος της προπονητής. Το διετές συμβόλαιο συνεργασίας που θα υπογράψει θα του αποφέρει 725.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 800.000 ευρώ το δεύτερο.

Επίσης προβλέπεται bonus ύψους 500.000 ευρώ σε περίπτωση που οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ή στην είσοδο της στους ομίλους του Champions League.

Επιπλέον σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος θα λάβει επιπλέον 100.000 ευρώ και άλλες 75.000 ευρώ για την πρόκριση στους "32" του Europa League.

Σε ότι αφορά τους συνεργάτες του, αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι η ΑΕΚ του έδινε τη δυνατότητα να φέρει δύο δικούς του ανθρώπους και να επιλέξει γυμναστή από μία δική της λίστα, ωστόσο η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε και ο Χιμένεθ θα φέρει και τους τρεις δικούς του ανθρώπους -με τους οποίους δούλεψε στη Σεβίλλη- στο "δικέφαλο".

Αυτοί είναι ένας άμεσος βοηθός, ένας γυμναστής, και ένας στατιστικολόγος ειδικός στη συγκέντρωση και την ανάλυση των στοιχείων κάθε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, αλλά και των αντιπάλων της, μέσω υπολογιστή. Οι ετήσιες αποδοχές των συνεργατών του αγγίζουν τις 250.000 ευρώ, κάτι που ουσιαστικά εκτοξεύει στο 1 εκατ. ευρώ το κόστος του νέου προπονητικού τιμ, το οποίο με την εφορία (45% εκτοξεύεται σχεδόν στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Χιμένεθ αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη το απόγευμα, ή στη "χειρότερη" περίπτωση την Παρασκευή το πρωί. Θα πιάσει άμεσα δουλειά προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος και ενόψει των πολύ δύσκολων υποχρεώσεων που έχει το επόμενο διάστημα η ΑΕΚ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα επόμενα πέντε παιχνίδια τον επόμενο είναι: Με τον Αρη στο "Κλ. Βικελίδης" (17/10), με την Αντερλεχτ στο Βέλγιο (21/10) και τον Παναθηναϊκό στο "Σπύρος Λούης" (24/10), τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (31/10) και την Αντερλεχτ και τον Εργοτέλη στο "Σπύρος Λούης" (4/11 και 7/11 αντίστοιχα)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου