Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΥΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 82-66

Μπορεί να συμβάδιζε στο σκορ με την Ρεάλ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ωστόσο ειδικά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, επικράτησε τελικά με άνεση (82-66) των Μαδριλένων και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την πορεία του στη φετινή Ευρωλίγκα. Αποθέωση από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους που σχεδόν γέμισαν το ΣΕΦ. Αυτή ήταν η δέκατη νίκη σε δώδεκα εντός έδρας αναμετρήσεις με τη Ρεάλ για τον Ολυμπιακό που προσπέρασε και κατά μία νίκη στο σύνολο με 13 έναντι 12 της Βασίλισσας. Οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν γκάζι στην 3η περίοδο, όταν με πίεση στην άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και "εκτελεστές" τους Μαυροκεφαλίδη (9π., 5ρ.), Νεστέροβιτς (11π., 7ρ.), Τεόντοσιτς (15π., 7 ασίστ) σταθεροποίησαν προβάδισμα με +6.

Ακολούθησε σερί 10-0 στο τέταρτο δεκάλεπτο, από το οποίο δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ η "Βασίλισσα". Ο MVP, όμως για τους Πειραιώτες ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν επίσης εκπληκτικός με 16 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ήταν και αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός είχε αγγίξει τη διαφορά των +16 πόντων και στις αρχές της 4ης περιόδου, 72-56. Ο Σέρχιο Γιουλ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ισπανών, ενώ 12 πόντους πέτυχε ο νεαρός Κάρλος Σουάρεθ. Τον αγώνα παρακολούθησαν από το ΣΕΦ, ο τεχνικός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε με τους βοηθούς του, ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Τάσος Μητρόπουλος, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής των "ερυθρόλευκων" Μάρκο Πάντελιτς και ο Βασίλης Τοροσίδης. Στα VIP και ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον.

Κλειστό παιχνίδι έγινε στην πρώτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να προηγηθεί μόλις με 2 πόντους και η Ρεάλ με 3, 10-13. Ο Ιβκοβιτς ξεκίνησε βασικό το νεαρό Κώστα Παπανικολάου που είχε αποστολή να μαρκάρει τον νεαρό ταλαντούχο Κάρλος Σουάρεθ, ενώ στην αρχική πεντάδα ξεκίνησε και ο Νίλσεν έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του στη μέση.

Μπουρούσης και Νεστέροβιτς με 5 και 4 πόντους αντίστοιχα έκαναν καλή δουλειά στη ρακέτα, ενώ από 2 πόντους σημείωσαν οι Τεόντοσιτς, Νίλσεν, Παπανικολάου και Σπανούλης. Στον αντίποδα, οι Μαδριλένοι είχαν σε καλή μέρα τον γκαρντ Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος κατάφερε να πετύχει 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, όποιον παίκτη κι αν έστειλε πάνω του να τον μαρκάρει ο Ιβκοβιτς.

Το 17-17 στο 10ο λεπτό μετετράπη σε 19-25 υπέρ της Ρεάλ που προσπέρασε μία ακόμη φορά με +7, 21-28 με τρίποντο του έμπειρου Ισπανού διεθνή, Φελίπε Ρέγιες. Ο σέντερ της "Βασίλισσας" έφτασε τους 7 πόντους, ενώ ο Γιουλ που είχε 11 στο ημίχρονο εκτόξευσε την τιμή της διαφοράς και στο +9, 21-30. Τόσο ο Τεόντοσιτς, όσο κι ο Σπανούλης απέτυχαν να τον μαρκάρουν επιτυχώς. Η συνέχεια, πάντως ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς απάντησε με επιμέρους σκορ 11-0, χάρη στο οποίο προσπέρασε, 32-20, 2.10΄πριν την ολοκλήρωση του α΄ μέρους.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενέργεια που έβγαλε και μετέδωσε στους συμπαίκτες του ο Σπανούλης με 6 πόντους στη 2η περίοδο και 8 έως τότε, αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση να ευστοχεί με πλάτη στο καλάθι σε off balance σουτ με "κρεμασμένους" πάνω του, πότε τον Αντε Τόμιτς, πότε τον Ρέγιες και πότε τον Φίσερ (ο Γκαρμπαχόσα αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά στο πρώτο μισό). Μάχες κέρδισε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δίνοντας μία γεύση από αυτό που σκόπευε να καταθέσει στο παρκέ με την επανέναρξη.

Στην 3η περίοδο, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι με τον Σπανούλη να μοιράζει 3 ασίστ μόνο σ' αυτό το διάστημα και να μετρά 6 στο 30΄. Η φροντ λάιν των "ερυθρόλευκων" αποδείχτηκε κλειδί, με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι ο κορυφαίος των Πειραιωτών. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού σημείωσε 7 πόντους στο τρίτο δεκαλέπτο, όσους πρόσθεσε και ο Νεστέροβιτς, ενώ 6 ακόμη πόντους πέτυχε ο Τεόντοσιτς.

Με 20/34 δίποντα έναντι 12/31 της ισπανικής ομάδας, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, βελτιώθηκε και στα ριμπάουντ και έπαιξε άμυνα (Γιουλ και Σουάρεθ σκόραραν ως επί το πλείστον με 7 και 10 πόντους αντίστοιχα για τη "Βασίλισσα") με αποτέλεσμα να διατηρεί ένα προβάδισμα 6 πόντων, 48-42, λίγο αργότερα 51-45 και 62-56 με τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη με την εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου.

Σίφουνας στην 4η περίοδο, η ελληνική ομάδα συνέχισε με επιμέρους σκορ 10-0, 72-56 (+16), με τρίποντα από Κέσελι και Τεόντοσιτς. Το σερί 6-0 της Ρεάλ με 4 πόντους από τον Αντε Τόμιτς και 2 από τον Σέρχι Βιντάλ απλά επέτρεψε στους Ισπανούς να ρίξουν τη διαφορά στο -10, 72-62, 4.55 πριν τη λήξη. Ο επιθετικός οίστρος των παικτών του Ιβκοβιτς δεν είχε τέλος με τους παίκτες του Σέρβου τεχνικού να παρακινούνται και από τις ιαχές των φιλάθλων τους (φώναξαν επίσης αρκετές φορές ρυθμικά το όνομα Ντούντα) συνέχισαν να προσφέρουν θέαμα μέχρι το τελικό, 82-66.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-35, 62-56, 82-66
Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Βιατόρ (Γαλλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16 (1), Μπουρούσης 16 (1), Κέσελι 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 9 (1), Νίλσεν 4, Παπανικολάου 2, Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς 15 (3), Λούκας 2
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Έτορε Μεσίνα): Τόμιτς 10, Σουάρεθ 12 (2), Ρέγιες 9 (1), Ροντρίγκεθ 6, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα, Βιντάλ 2, Φίσερ 4, Γιουλ 18 (2), Τάκερ 5 (1)

πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου