Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Έκατσε στο... στομάχι

Η ήττα με 5-1 είναι πολύ βαριά, ακόμα και αν προέρχεται από μία ομάδα... play station, όπως η Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός έχασε με κάτω τα χέρια από τους "μπλαουγκράνα", στο "Καμπ Νόου" ωστόσο αυτή η ήττα θα "σβηστεί" μόνο αν οι "πράσινοι" κάνουν το δύο στα δύο στα εντός έδρας ματς με την Κοπεγχάγη (29/9) και τη Ρούμπιν Καζάν (20/10).

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προερχόταν από το χαστούκι από τη Χέρκουλες μέσα στο "Καμπ Νόου", όμως ήξερε πως να ανατρέψει την... εις βάρος της κατάσταση. Δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στον Παναθηναϊκό να σκεφτεί ότι μπορεί να φύγει με κάτι καλό από τη Βαρκελώνη, ακόμα και όταν οι "πράσινοι" προηγήθηκαν στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η κατοχή της μπάλας ήταν σε ποσοστό 74% υπέρ της "Μπάρτσα", ενώ οι τελικές προσπάθειες ήταν 20 (εκ των οποίων οι 12 on target) - 1!!!

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν από την αρχή της αναμέτρησης το απόλυτο αφεντικό και σφυροκόπησαν τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια από τις πλευρές εκτμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι μπακ δεν είχαν βοήθειες από τους ακραίους μεσοεπιθετικούς του "τριφυλλιού". Το ευτύχημα για την ελληνική ομάδα είναι το ότι ο τζόρβας ήταν σε καλή βραδιά και είχε και τα δοκάρια σύμμαχούς του...

Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή η ήττα, ήταν εντός... προγράμματος, όσο και αν δεν μπορεί να χωνευτεί. Το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ένας μικρός "μαραθώνιος" και το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, είναι να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση (σ. σ. των "16") της διοργάνωσης. Εξάλλου θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα και στο "Καμπ Νόου" το θαύμα έγινε πριν από μερικά 24ωρα από τον Παραγουανό επιθετικό, Νέλσον Βαλντές.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να καταφέρει να πετύχει το στόχο του, είναι να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών από τα εντός έδρας παιχνίδια του. Η αρχή πρέπει να γίνει με την Κοπεγχάγη στις 29 του μήνα και να υπάρξει και συνέχεια στις 20 του Οκτώβρη, κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν. Αν το καταφέρει αυτό και η Μπαρτσελόνα συνεχίσει το... βιολί της, τότε το τέλος του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρει τον Παναθηναϊκό σε πλεονεκτική θέση.

Όμως με τα αν δεν παίρνει κανένας πρόκριση και για τους "πράσινους", υπάρχει ένα κρίσιμο ματς σε λίγα 24ωρα στην Καβάλα με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου