Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Ολυμπιακός 1-0

Η ήττα ήταν πολύ φτηνή για τον Ολυμπιακό χθες που έχασε 1-0 από την Μπορούσια επειδή ...κοιμήθηκε στα εφτά πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να χτυπήσουν πέναλτι στο 43' αλλά έπεσαν "άδοξα" και έμειναν τελευταίοι στον όμιλό τους.Με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει στο ξενοδοχείο του στο πρώτο επτάλεπτο του ματς, μια βολίδα του Γκρόσκοϊτς έφτανε και περίσσευε να κρίνει το παιχνίδι στο "Βεστφάλεν". Οι "ερυθρόλευκοι" έπεσαν άδοξα, γιατί δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι. Κι αυτό τους στοίχισε την ήττα που τους φέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους.

Όταν συνήλθαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας, η Μπορούσια είχε το πάνω χέρι, επαναπαύθηκε σε αυτό το 1-0 και το κράτησε ως το τέλος. Θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη αν ο Ρώσος διαιτητής έδινε το πέναλτι που έκανε ο Χούμελς λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.Πράγματι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αν ο Ρώσος ρέφερι Μπεζμπορόντοβ έδινε το πέναλτι, είναι όμως αλήθεια ότι έβαλε κι ο ίδιος το χεράκι του για να έρθει η ήττα, αφού στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την δημιουργικότητα που απαιτούσε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Η ουσία είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου τους, υπερτερούν βεβαίως σε ισοβαθμία με την Ντόρτμουντ γιατί στο Καραϊσκάκη έχουν νικήσει με 3-1, αλλά για να ελπίζουν στην 2η θέση θα χρειαστεί να νικήσουν εκτός έδρας την Μαρσέιγ και εν συνεχεία να πάρουν και τη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Η ισοπαλία κόντρα στους Γάλλους μπορεί να φανεί χρήσιμη για την εξασφάλιση της 3ης θέσης.

Γήπεδο: Βεστφάλεν
Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοβ (Ρωσία)
Συνθέσεις:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Κλοπ) Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Λάιτνερ (85' Σαντάνα), Γκρόσκροϊτς, Γκέτσε (67 Καγκάβα), Πέρισιτς (76' Μπλαστσικόβσκι), Λεβαντόβσκι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  (Βαλβέρδε): Μέγκερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (67' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Φέισα (56' Μακούν), Χολέμπας, Μιραλάς, Ιμπαγάσα (79' Πάντελιτς), Τζεμπούρ
Σκόρερ: 7'  Γκρόσκροϊτς
Κίτρινες κάρτες:  Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ - Πέρισιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου