Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο.Κ. 2-1

Εγ-κεφαλική ανατροπή
Με δυο κεφαλιές των Φουστέρ(35') και Τζιμπούρ(42'), ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ από το γκολ του Μπαλάφα και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες είχαν πάθος ψυχή και μυαλό στο παιχνίδι τους και παρά το γεγονός ότι βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ από το 24' πήραν την 3η νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες και σκαρφάλωσαν στην κορυφή με δυο αγώνες λιγότερους.


Τα αρχικά πλάνα
Η αναγκαστική αυτή την φορά απουσία(λόγω ίωσης) του Αβραάμ Παπαδόπουλο, οδήγησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε και κόντρα στην Άρσεναλ. Έτσι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κοστάνσο, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Χολέμπας, στο κέντρο το δίδυμο Μέλμπεργκ-Μαρκάνο, στα χαφ τους Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, στα άκρα Φουστέρ, Μιραλάς και στην κορυφή τον Τζιμπούρ σε ένα κλασικό 4-2-3-1

Από την άλλη πλευρά ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς, στην άμυνα αριστερά ο Λίνο, κεντρικό δίδυμο οι Τσιρίλο, Μαλεζάς και ο Έτο στο δεξί άκρο. Στη μεσαία γραμμή ο Γκαρσία με το Μπαλάφα σαν αμυντικά χαφ, πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Φωτάκης, αριστερά ο Βιεϊρίνια δεξιά ο Σαλπιγγίδης και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης επίσης σε σχήμα 4-2-3-1

Αιφνιδιασμός και ανατροπή
Ο Ολυμπιακός όπως συνηθίζει στο Καραϊσκάκη μπήκε πολύ δυνατά πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να περιμένουν κάτι τέτοιο είχαν αφήσει το γήπεδο στον Ολυμπιακό κλείνοντας καλά όλους τους χώρους προς την εστία του Κρέσιτς και ψάχνοντας παράλληλα την κόντρα με τους πολύ γρήγορους Σαλπιγγίδη και Βιερίνια.
Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε φτάνοντας κοντά στο γκολ.
Ο Τοροσίδης σέντραρε συρτά από τα δεξιά, ο Ιμπαγάσα με ωραία προσποίηση άφησε για τον Τζιμπούρ, ο οποίος επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ετό με τάκλιν την τελευταία στιγμή κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς την εστία του Κρέσιτς.
Ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά από πολύ ψηλά με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να περάσει την μπάλα πέρα από τη μεσαία γραμμή. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού όμως ο «δικέφαλος» στο 24ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ παγώνοντας το Καραϊσκάκη.
Ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε το 2ο συνεχόμενο κόρνερ από δεξιά, ο Κοστάντσο έχοντας δυο παίκτες μπροστά του, δεν μπόρεσε να διώξει με γροθιές, μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Μπαλάφα, ο οποίος με κοντινό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Ο Ολυμπιακός έδειξε να μην πτοείται από το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Με τους Λίνο και Ετό να μην πατάνε καλά στο γήπεδο οι ερυθρόλευκοι μετέφεραν το παιχνίδι τους από τα άκρα, με τους Τοροσίδη και Χολέμπας να ανεβαίνουν και να βοηθάνε τους Φουστέρ και Μιραλάς.
Από τα πλάγια και από μια εξαιρετική ενέργεια του Τοροσίδη προήλθε και η ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 35'.
Ο διεθνής αμυντικός ταλαιπώρησε τον Βιεϊρίνια από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της μικρής περιοχής του Κρέσιτς όπου ο Φουστέρ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έφερε το ματς στα ίσια.
Το γκολ του Φουστέρ ανέβασε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Ολυμπιακού που συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας το δεύτερο γκολ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Αυτό ήρθε στο 42ο λεπτό με πανομοιότυπο τρόπο με το πρώτο . Η διαφορά ήταν ότι τώρα η ενέργεια και η σέντρα έγιναν από αριστερά. Πρωταγωνιστές ο Μιραλάς ο οποίος με σέντρα έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Τζιμπούρ στο πρώτο δοκάρι και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1.

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ έριξε το ρυθμό του σε ότι αφορά το πρέσινγκ, οπισθοχώρησε, ψάχνοντας τους χώρους να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Στο 53' Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Σαλπιγγίδης πρόλαβε τον Μαρκάνο από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, ο Μέλμπεργκ προ του Αθανασιάδη με προβολή έδιωξε σωτήρια για τους πειραιώτες σε κόρνερ.
Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων τον Ολυμπιακό όμως να φτάνει με μεγαλύτερες πιθανότητες κοντά στο γκολ και να είναι πιο απειλητικός.
Στο 64' σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Τζιμπούρ αντί να πασάρει στον Μιραλάς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς.
Στο 74' ο Μπόλονι αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Ίβιτς περιμένοντας από το Σέρβο να κρατήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και βέβαια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο δικέφαλος να φτάσει στην ισοφάριση.
Στο 85' Τζιμπούρ και Μακούν έπαιξαν το ένα δύο, ο Μαλεζάς με τάκλιν κατάφερε να σταματήσει τον Τζιμπούρ που ετοιμαζόταν να σκοράρει από γραμμή της μικρής περιοχής.
Δυο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ. Ο Χολέμπας έφυγε από αριστερά και έβγαλε τη συρτή σέντρα, ο Φουστέρ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι δεν είχε δημιουργήσει ευκαιρίες στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση όμως το σουτ του Γεωργιάδη στις καθυστερήσεις ήταν αδύναμο και ο Κοστάνσο μπλόκαρε την μπάλα.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε μια δίκαιη νίκη καθώς ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Με τη νίκη αυτή οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρά το γεγονός ότι έχουν 2 αγώνες λιγότερους







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου