Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Μένουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την Πρωτοβάθμια απόφαση της Superleague και τιμωρεί με αφαίρεση βαθμών τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και δεν τους υποβιβάζει.Ολική ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.Αρχικά οι δύο ομάδες είχαν τιμωρηθεί με υποβιβασμό στην Football League, από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague και οι Αχιλλέας Μπέος, Μάκης Ψωμιάδης με ποινή απαγόρευσης κάθε δραστηριότητας με τον αθλητισμό εφ' όρου ζωής.

Ωστόσο, η ποινή για τους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη παραμένει η ίδια, όχι όμως και για τις ομάδες. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αθώωσε τις δύο ομάδες και δεν υποβιβάζονται και τις τιμώρησε με αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα!

Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα θα συμμετάσχουν κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της Superleague, παίρνοντας τις θέσεις των ομάδων "Α" και "Β" και θα ξεκινήσουν με -10 και -8 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ οριστικά στην Football League υποβιβάζονται η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός και δεν ανεβαίνουν από την Football League Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας.

Αναλυτικά η απόφαση:

"Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ. 179/10-8-2011 απόφασή της:

1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.

2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.

Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.

Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:

1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.

2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.

Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012".

Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου".


πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου