Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ελλάδα-Μπρίγκαμ Γιανγκ 83-54

Παίζοντας καλά για τρία δεκάλεπτα, η Εθνική διέσυρε το αποδεκατισμένο Μπρίγκαμ Γιανγκ με 83-54 στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις. Διαβάστε που υστέρησαν οι διεθνείς και ποιος έκανε ρεκόρ καριέρας.Το πρώτο παιχνίδι επί αθηναϊκού εδάφους για την Εθνική δεν προσφέρθηκε για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ο Ηλίας Ζούρος ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να κοντράρουν την ομάδα του.

Οι κατά πολύ κοντύτεροι Αμερικανοί δεν αποτέλεσαν έναν δυνατό αντίπαλο για την ελληνική ομάδα που μέσα στις δύο ρακέτες δεν είχε αντίπαλο κυρίως όταν ο Κουφός ήταν στο παρκέ.Ο Ελληνοαμερικανός σέντερ έκανε ρεκόρ πόντων με την Εθνική, τελειώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους, ενώ μάζεψε ακόμα οκτώ ριμπάουντ και έκανε τρεις τάπες. Έτσι, έσπασε μέσα σε λίγες μέρες το ρεκόρ των 17 πόντων που είχε πετύχει κόντρα στη Γερμανία, δείχνοντας πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.



Στο γ' δεκάλεπτο η Εθνική έδειξε κάποιες αδυναμίες, καθώς εγκλωβίστηκε στην άμυνα ζώνης των Αμερικανών κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να πετύχει μόλις 7 πόντους. Η έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού ήταν κάποια στοιχεία που έκαναν την εμφάνισή τους και σίγουρα θα προβληματίσουν τον Ζούρο, καθώς σε εκείνο το διάστημα έγιναν κι αρκετά λάθη.



Εκτός 12άδας έμειναν οι Κώστας Καϊμακόγλου και Νίκος Ζήσης, καθώς προτιμήθηκε να μείνουν εκτός σε ένα παιχνίδι θεωρητικά εύκολα για να τεστάρει ο Ζούρος τους υπόλοιπους παίκτες του. Την Τετάρτη το βράδυ, η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία για την 2η ημέρα του τουρνουά "Ακρόπολις".



Ο αγώνας



Με τους Μπουρούση, Καλάθη, Φώτση, Παπανικολάου και Μπράμος ξεκίνησε το ματς ο Ηλίας Ζούρος και διαπίστωσε πολύ γρήγορα πως το αποδεκατισμένο πανεπιστήμιο του Μπρίγκαμ Γιανγκ δεν θα μπορούσε ούτε μία δυνατή προπόνηση να προσφέρει στην Εθνική. Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν με 4-8 και αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι διεθνείς έμειναν πίσω στο σκορ.



Με δίποντο του Καλάθη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε το 11-10, πάτησε γκάζι και στη συνέχεια "μην την είδατε"... Ο άσος του Παναθηναϊκού είχε δώσει έναν γρήγορο ρυθμό στην ομάδα και η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει με την Ελλάδα να τρέχει σερί 9-0 και να κάνει το 20-12. Τελικά, στο 10' προηγήθηκε με 16 πόντους, μετά από εντυπωσιακό κάρφωμα του Φώτση που έκανε το 28-12.



Η καλή άμυνα της Εθνικής συνεχίστηκε και στην β' περίοδο, μόνο που πλέον υπήρχε και κακή αμυντική λειτουργία των Αμερικανών που έκανε την υπόθεση καλάθι ακόμα πιο εύκολη. Οι ασίστ έδιναν κι έπαιρναν, οι καλές συνεργασίες ήταν γεγονός και τα επιθετικά συστήματα έδειχναν πολύ δουλεμένα για την Εθνική. Ο Βασιλειάδης έγραψε το 32-12 στέλνοντας τη διαφορά στο +20 που όμως έμελλε να ανέβει πολύ περισσότερο.



Με ένα σερί 7-0, οι Αμερικανοί μείωσαν παροδικά σε 39-23 και ο Ηλίας Ζούρος φώναξε στους παίκτες του πως δεν ήταν ώρα για σόου αλλά για καλή αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης που έπαιζε το Μπρίγκαμ. Τελικά, εισακούστηκε και ο Κουφός με λέι απ έκανε το 45-26. Με σερί 6-0 στο τέλος, η Εθνική βρέθηκε και πάλι σε νταμπλ σκορ και μάλιστα στους 26 πόντους (52-26).



Επιθετική αφλογιστία



Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μπρίγκαμ Γιανγκ έδειξαν λίγο πιο αποφασισμένοι να παλέψουν το παιχνίδι. Έτρεξαν ένα 6-0 και κράτησαν για ακριβώς για 3.30'' τους διεθνείς άποντους, με τον Βουγιούκα που είχε περάσει στην πεντάδα να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα μέσα στις ρακέτες. Ο ρυθμός είχε πέσει για τα καλά πλέον και η Εθνική είχε χάσει τη φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό της.



Με 0/7 σουτ εντός παιδιάς στην γ΄περίοδο είχε πετύχει μόλις τρεις πόντους σε οκτώ λεπτά αγώνα, ενώ τα έξι λάθη προβλημάτισαν τον Ηλία Ζούρο. Το τέλος της γ' περιόδου βρήκε την Ελλάδα να προηγείται με 59-38 μετά από ένα κακό ποιοτικά δεκάλεπτο στο οποίο πέτυχε μόλις 7 πόντους, όντας πολύ άστοχη και νευρική (έκανε πολλά λάθη).



Οι Αμερικανοί μείωσαν και κάτω από τους 20 πόντους στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου με τον προπονητή τους να ζητάει συνέχεια στην καλή άμυνα που είχαν παίξει στην προηγούμενη περίοδο, όμως ήταν θέμα χρόνου να αφυπνιστεί και πάλι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι διεθνείς επέβαλαν εκ νέου το ρυθμό τους και με τον Κουφό να επιστρέφει στο παρκέ ξέφυγε στο σκορ.



Η διαφορά άγγιξε τους 31 πόντους (75-44) στο 35ο λεπτό του αγώνα και οι Αμερικανοί υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της Εθνικής που ούτως ή άλλως ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 52-26, 59-38, 83-54

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 16(3), Μπουρούσης 9(1), Σλούκας 2, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 13(1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3(1), Μαυροειδής 2, Κουφός 24, Βουγιούκας 2, Μπράμος 6(2).

Μπρίγκαμ Γιανγκ (Ρόουζ): Αμπουό 16, Κούζικ, Ζίλστρα 8, Μαρτινό, Γουίντερ, Ρότζερς 20, Χάρισον 3, Σαρπ 3, Χάρτσοκ 4







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου