Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μαν. Σίτι-Μαν. Γιουνάιτεντ 2-3

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι έχανε με 0-2 από την Μάντσεστερ Σίτι με επική ανατροπή και γκολ του Νάνι στο 93' νίκησε με 3-2 και κατέκτησε το Κομιούνιτι Σίλντ.
Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Αγγλία αυτό του Κομιούνιτι Σίλντ κατέληξε σε "κόκκινα" χέρια αυτά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκουσον στο Γουέμπλει και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Νάνι, νίκησε με 3-2 στις καθυστερήσεις την μισητή αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή, καθώς στο πρώτο ημίχρονο έχανε με 0-2!Η Σίτι προηγήθηκε με γκολ των Λέσκοτ (38') και Τζέκο (45'), με την Γιουνάιτεντ να παίρνει τη νίκη στο δεύτερο μέρος με γκολ των Σμόλινγκ (52') και Νάνι (58', 93').

Καλύτερη η Γιουνάιτεντ, η Σίτι τα γκολ

Στο πρώτο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλει, με την Σίτι να προσέχει τα νώτα της και να "χτυπά" με αντεπιθέσεις.

Στο 3' ο Ρούνεϊ βγήκε στην αντεπίθεση έστρωσε την μπάλα στον Γιάνγκ, ο τελευταίος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης οι παίκτες των "κόκκινων" δεν κατάφεραν να σημειώσουν γκολ, καθώς οι "γαλάζιοι" απομάκρυναν την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Από το σουτ του Κάρικ απο το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 19', η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 23' και το απευθείας φάουλ του Ρούνεϊ.

Στο 25', η Γιουνάιτεντ, έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Γουέλμπεκ μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και πριν βρεθεί στην πορεία της μπάλας κάποιος συμπαίκτης του οι αμυντικοί της Σίτι έδιωξαν σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα (28') ήταν η σειρά της Σίτι να απαντήσει με την πρώτη της καλή ευκαιρία στο ματς, όταν ο Μίλνερ μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε το συρτό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα.

Στο 35', ο Νάνι εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τζέκο και κατέληξε κόρνερ.

Η συνέχεια και το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στην Σίτι. Στο 38', ο Σίλβα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Λέσκοτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ για να κάνει το 1-0.

Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν στο 45', ο Τζέκο έκανε ένα πολύ μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χορτάρι, άργησε να κινηθεί και ο Ντε Χέα και κατέληξε στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ για να γίνει το 2-0.

Αντέδρασε νωρίς η Γιουνάιτεντ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σερ Άλεξ Φέργκουσον έκανε τις πρώτες τρεις αλλαγές, για να κάνει ακόμη πιο απειλητική την ομάδα του και τα κατάφερε.

Στο 52', ο Γιάνγκ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σμόλινγκ με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ για να μειώσει σε 1-2.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι "κόκκινοι διάβολοι" έφεραν τον τελικό στα ίσια. Στο 58', οι παίκτες της Γιουνάιτεντ άλλαξαν με εντυπωσιακό τρόπο αρκετές φορές την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Νάνι έγινε κάτοχος και με ωραίο πλασέ από αριστερά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χαρτ και έκανε το 2-2.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον συνέχισε να πιέζει προκειμένου να κάνει την ολική ανατροπή και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στο 80, από το δυνατό σουτ του Κλέβερλι η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χαρτ, ενώ στο 90' ο Νάνι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε πάνω στο σώμα του Τζόνσον και απομακρύνθηκε.

Τελικά στις καθυστερήσεις, οι "κόκκινοι διάβολοι" κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, όταν ο μετά από λάθος του Κομπανί, ο Νάνι έγινε κάτοχος της μπάλας πέρασε και τον Χαρτ και έκανε το 3-2 για την Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ (73' Κλισί), Ντε Γιόνγκ, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα, Μίλνερ (67' Τζόνσον), Μπαλοτέλι (59' Μπάρι), Tζέκο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ (46'Τζόουνς), Βίντιτς (46' Έβανς), Εβρά (72' Ραφαέλ), Νάνι, Κάρικ (46' Κλέβερλι), Άντερσον, Γιάνγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (89' Μπερμπάτοφ).







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου