Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 1-0

Εκρηκτικός για ένα 20λεπτο ο Ολυμπιακός, νίκησε με 1-0 την Γαλατά χάρη σε γκολ του Μιραλάς. Νεύρα, αλλαγές και τραυματισμοί έριξαν τον ρυθμό στην επανάληψη. Φόβοι για θλάση του Ριέρα.Άλλο ένα φιλικό του Ολυμπιακού, αντί να γεμίσει το μπλοκάκι του Ερνέστο Βαλβέρδε με σημειώσεις και συμπεράσματα, δημιούργησε μεγάλο πονοκέφαλο στον Ισπανό τεχνικό που είδε τον Ριέρα να αποχωρεί τραυματίας με συμπτώματα θλάσης.

Ουσιαστικά παιχνίδι στο Καραϊσκάκης έγινε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν για άλλη μια φορά με ξέφρενο ρυθμό στο γήπεδό τους και ευτύχησαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 32ο... δευτερόλεπτο με τον Μιραλάς!Μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο είχαν έκρηξη στο παιχνίδι τους και με κορυφαίο τον Φουστέρ είχαν τις φάσεις για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Από τη μεριά τους οι Τούρκοι, πήραν την κατοχή της μπάλας μετά το 25', αλλά δεν έκαναν σε όλο το ημίχρονο μία καλή φάση πέρα από την ευκαιρία του Σαριόγλου στο 33' που έσωσε ο Κοστάνσο.

Στην επανάληψη όμως δεν είδαμε... μπάλα. Πολλά νεύρα από τους παίκτες Τερίμ (και φυσικά από τον ίδιο), συνεχείς διακοπές στο ματς και ένα... σωρό αλλαγές. Μόνο μία αξιόλογη φάση έγινε στο 69' με τον Ριέρα που αμέσως μετά αποχώρησε τραυματίας με συμπτώματα θλάσης σύμφωνα με τον γιατρό του Ολυμπιακού.

Ξεχώρισε ο... συνήθης ύποπτος Φουστέρ

Συμπεράσματα λοιπόν για όσους αγωνίστηκαν στην επανάληψη δεν είναι δυνατόν να βγουν. Από τους παίκτες που έπαιξαν στα πρώτα 45', ξεχώρισε ο Φουστέρ, ενώ ο Φέισα έδειξα για άλλη μια φορά ότι στο μέλλον μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή δεν είναι όμως σε επίπεδο που μπορεί να προσφέρει στο 100%.

Σχετικά με τον έλεγχο των υπόλοιπων νέων του πρώτου μέρους, ο Μαρκάνο δεν είχε ιδιαίτερη πίεση ενώ ο Κοστάνσο ήταν θεατής του ματς πέρα από τη φάση του 33' που κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουρτάδο στην είσοδό του... αποδοκιμάστηκε, για να χειροκροτηθεί όταν αποχώρησε στη συνέχεια (και αυτός!) τραυματίας.

Το σχήμα του Ερνέστο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με το κλασικό 4-2-3-1 του Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Κοστάνσο κάτω από την εστία. Δεξιά στην άμυνα ο Μανιάτης, αριστερά ο Χολέμπας και δίδυμο στο κέντρο Αβραάμ με Μαρκάνο. Τα δύο χαφ στο κέντρο οι Φέισα (σε ρόλο Ιμπαγάσα) και Μοδέστο, με τον Ριέρα αριστερά, τον Μιραλάς και τον Φουστέρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς.

Με τα φρένα σπασμένα!

Το ξεκίνημα του αγώνα για τους Πρωταθλητές Ελλάδαςε ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικό. Ο Φουστέρ πέρασε από το κέντρο μια εκπληκτική κάθετη πάσα στον Μιραλάς που μόνος απέναντι από τον Μουσλέρα δεν αστόχησε μετά από μόλις 32 δευτερόλεπτα στον αγώνα!

Η συνέχεια για τους παίκτες του Βαλβέδρε ήταν στον ίδιο ρυθμό που μπαίνουν συνήθως στο Καραϊσκάκης: Με το πόδι πατημένο στο γκάζι! Πίεση ψηλά, κλέψιμο μπάλας και μεταφορά του παιχνιδιού στην αντίπαλη εστία μέσα από κόρνερ, στημένες φάσεις και φυσικά κάθετες μπαλιές.

Αυτή τη φορά βέβαια δεν βγήκαν οι αντίστοιχες τελικές φάσεις όπως με την Γουέστ Μπρομ, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα, όπως στο 14'. Πίεση ψηλά, κλέψιμο από Φουστέρ ο οποίος όμως δεν έδωσε στον αφύλακτο Μιραλάς. Σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ

Στη συνέχεια ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε, αλλά το ενθαρρυντικό ήταν η πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα καθώς οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καμία απειλητική φάση στα καρέ του Κοστάνσο. Αντίθετα στο 24' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν ο Μουσλέρα νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πάντελιτς.

Θεατής λοιπόν ο Κοστάνσο μέχρι το μισάωρο, με τον Μπάρος όταν βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής στο 27' να σουτάρει ψηλά άουτ. Αντίθετα ο Ουρουγουανός γκολκίπερ της Γαλατά είχε... δουλειά όπως στο επόμενο λεπτό (28') που μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Ριέρα.

Κάπου εκεί όμως η Τούρκοι, που μετά το 25' είχαν πάρει την κατοχή της μπάλας, έφτασαν στην πρώτη τους ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 33' και ύστερα από λάθος του Μανιάτη, η Γαλατά έβγαλε σε αντεπίθεση τον Σαριόγλου σε τετ-α-τετ με τον Κοστάνσο, ωστόσο ο Αργεντίνος πήρε το χειροκρότημα διώχνοντας την μπάλα. Βέβαια ο Τούρκος δεν έπιασε καλά το σουτ, όμως ο Αργεντίνος ήταν παρών στην πρώτη καλή φάση των φιλοξενούμενων.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς και ήταν αυτός που άγγιξε ένα γκολ όταν στο 43' ο Χολέμπας με βαθιά μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Μιραλάς, που από δύσκολη πλάγια θέση έκανε το πλασέ (ο Μουσλέρα είχε βγει από τα καρέ) με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Β' ημίχρονο

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τον Ολυμπιακό με τον Μιραλάς στην κορυφή καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στη θέση του Πάντελιτς τον Χαβίτο ο οποίος πήρε θέση στα δεξιά της επίθεσης. Όμως η εικόνα των ερυθρολεύκων δεν είχε καμία σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου μέρους.

Υποτονικός ο κόκκινος ρυθμός (όπως και των Τούρκων) και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα ακυρωθέν γκολ του Ζαν (σωστά δεν μέτρησε στο 55') αλλά και οι αλλαγές του Βαλβέρδε δύο λεπτά αργότερα. Ο Γέστε μπήκε στη θέση του Φουστέρ, και ο Ουρτάδο σε αυτή του Φέισα με τους φίλους του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν τον Ισπανό!

Αυτό όμως που σημάδεψε για τα καλά το β' ημίχρονο ήταν τα πάρα πολλά νεύρα. Από την αρχή του ματς ο Τερίμ... γκρίνιαζε, με τους παίκτες του να γλιτώνουν 2-3 κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα. Το γκολ όμως που ακυρώθηκε στο 55' άναψε τα αίματα και το ματς (μαζί με τις αλλαγές) διεκόπη για 4 λεπτά.

Και στο...καπάκι ήρθε το σκληρό μαρκάρισμα του Ζαν στον Μιραλάς και η αντίδραση του Βέλγου που κλώτσησε τον αντίπαλο του. Νέα νεύρα και η κίτρινη που είδε ο ερυθρόλευκος οπαδός έκανε έξαλλο τον Τερίμ, μπήκε στη φασαρία και ο Μητρόπουλος και ο Βαλβέρδε έτρεχε να αγκαλιάσει τον Τούρκο κόουτς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κάπως έτσι πέρασαν άλλα 4 λεπτά χωρίς μπάλα, είχαμε και ένα σωρό αλλαγές και ο όποιος ρυθμός πήγε περίπατο. Μετά την κίτρινη που είδε ο Μιραλάς έδωσε τη θέση του στον Γκρμπιτς (66'), ενώ στο 71' ο Παπάζογλου πέρασε στην θέση του Ριέρα σε μία αλλαγή που δεν σχεδίαζε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο συμπατριώτης του ζήτησε αλλαγή κρατώντας τον δικέφαλο του και βγήκε εκτός. Νωρίτερα (69') βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μουσλέρα αλλά πλάσαρε από πάνω του άουτ. Την πολύ καλή πάσα από το κέντρο την έκανε ο Μοδέστο που έπαιζε πιο μπροστά από τον Ουρτάδο.

Μετά την αλλαγή λοιπόν του Ριέρα, ο Χολέμπας πήρε την θέση του στο γήπεδο, ο Μαρκάνο πήγε αριστερό μπακ και ο Παπάζογλου δίπλα στον Αβραάμ. Όπως είπαμε όμως, τα νεύρα και οι αλλαγές (σ.σ. και οι Τούρκοι περνούσαν τον έναν μετά τον άλλο παίκτη στο ματς) έριξαν τον ρυθμό και ουσιαστικά όλοι περίμεναν απλά το τέλος του αγώνα.
 

Το φύλλο αγώνα:

Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοδέστο, Φουστέρ (57' Γέστε), Φέισα (57' Ουρτάδο), Μιραλάς, Ριέρα, Πάντελιτς (46' Χαβίτο).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Γέστε, Ουρτάδο, Γκρμπιτς, Χαβίτο.

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Σερβέτ, Ζαν, Ουιφαλούσι, Μπαλτά, Μέλο, Σαριόγλου, Ινάν, Καζίμ, Στάνκου, Μπάρος.

Στον πάγκο: Ερτσετίν, Μπιρινσί, Κουλσελάμ, Γιλμάζ, Ελμάντερ, Ακμάν, Σεμίχ, Κουρτουλούς, Κόλακ, Σεϊλάν.

Γήπεδο: Καραϊσκάκης

Διαιτητής:  Περικλής Γκιόλιας

Σκόρερ: 1' Μιραλάς

Κίτρινες: 64' Μιραλάς

Κόκκινες: -









πηγή:www.sports24.gr

1 σχόλιο: