Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-0

Κανένα γκολ, ελάχιστες ευκαιρίες και λίγα συμπεράσματα στο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Ποιοι (ελάχιστοι) ξεχώρισαν και ποιες οι πρώτες εντυπώσεις από Φέισα, Γέστε.Το φιλικό παιχνίδι που είδαμε το Σάββατο βράδυ στους "Ζωσιμάδες", μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αγγαρεία. Όχι τόσο για τους παίκτες του ΠΑΣ που προσπάθησαν και έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, αλλά για τους "ερυθρολεύκους" που δεν δημιούργησαν ούτε μια φάση και κούρασαν με την εμφάνισή του.

Το δήλωσε άλλωστε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πως αρκετά πράγματα δεν του άρεσαν, πως περιμένει να δει βελτίωση και φυσικά πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά στους Ζωσιμάδες.Τι ήταν αυτό που έλειψε από τους Πειραιώτες; Φρεσκάδα, ουσία στο παιχνίδι τους, δημιουργικότητα, κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα, μα πάνω απ' όλα όρεξη. Οι περισσότεροι από την αρχική ενδεκάδα (Δασκαλάκης, Μανιάτης, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Ριέρα, Χαβίτο, Βαλεριάνος, Κάταϊ, Μαρκάνο, Ουρτάδο) δεν προορίζονται για βασικοί, όμως δεν έδειξαν να προσπαθούν για να αλλάξουν γνώμη στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μοναδικές εξαιρέσεις στο πρώτο μέρος ήταν οι Βαλεριάνος, Χαβίτο και Μανιάτης. Οι δύο πρώτοι ήταν ορεξάτοι, τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ ο Μανιάτης ήταν γι' άλλη μια φορά ήταν σταθερός και ουσιαστικός.

Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε άλλαξε όλη την ενδεκάδα (μπήκαν Μέγερι, Γέστε, Μοδέστο, Ποτουρίδης, Φουστέρ, Μιραλάς, Γκρμπιτς, Φετφατζίδης), τα αποτελέσματα ήταν καλά, αφού η εικόνα βελτιώθηκε, όμως και πάλι έλειπε το κάτι παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Το μυαλό, η τελική πάσα και η ταχύτητα.

Όσο για τους Φέισα και Γέστε ήταν αρκετά καλοί στο ντεμπούτο τους, ιδιαίτερα ο πρώτος. Ο Σέρβος αγωνίστηκε 75 λεπτά, έστω κι αν προέρχεται από τραυματισμό, έπαιξε και ως αμυντικός χαφ και λίγο πιο μπροστά και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Πολύ καλή πρώτη πάσα, εξαιρετική αίσθηση του χώρου, ξέρει να μοιράζει και να φτιάχνει παιχνίδι και όσο περνούσαν τα λεπτά ήταν όλο και καλύτερος. Φυσικά, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από το ταλέντο του Φέισα και αυτό ήταν μονάχα ένα πρώτο δείγμα, όμως σίγουρα κρίνεται θετικό.

Από την άλλη, ο Γέστε που έπαιξε στα χαφ λίγο πιο μπροστά από τον Φέισα, έδειξε πως έχει καλές κινήσεις, ωραία πάσα και είναι... επικίνδυνος για τους αντιπάλους στα στημένα. Είχε μάλιστα μια ευκαιρία από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 50', αλλά δεν τα κατάφερε να σκοράρει.

Όσο για τον ΠΑΣ, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, αφού οι ποδοσφαιριστές του Ντεμόλ έδειχναν διψασμένοι για τη νίκη έστω κι αν ήταν φιλική αναμέτρηση, δημιούργησαν κινδύνους μπροστά από την "ερυθρόλευκη" εστία και σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσίασαν με την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Καλύτεροι παίκτες από τους γηπεδούχους ήταν ο Κεϊτά και ο Ντε Βινσέντι. Ο πρώτος έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα και ήταν το κλειδί στην μεσαία γραμμή του ΠΑΣ, ενώ ο δεύτερος εντυπωσίασε με τις μπαλιές ακριβείας και τους κινδύνους που δημιουργούσε.

Ο αγώνας

Με αρκετούς ενδεκαδάτους εκτός αποστολής και εκτός αρχικών πλάνων, παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Δασκαλάκης, αμυντικό δίδυμο ήταν οι Παπάζογλου και Μαρκάνο, αριστερά ο Βαλεριάνος και δεξιά ο Μανιάτης. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ουρτάδο, έχοντας πιο μπροστά τον Ιμπαγάσα, αριστερά ήταν ο Ριέρα, δεξιά ο Χαβίτο, στην κορυφή ο Πάντελιτς και λίγο πιο πίσω ο Κατάι.

Από την άλλη πλευρά, ο Στεφάν Ντεμόλ επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με τους: Φέγκρους, Πάντο, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κεϊτά, Λίλα, Πατσατζόγλου, Ντε Βινσέντι, Κώτσιο, Τζάνη και Μπακαγιόκο.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, όμως και η συνέχεια δεν ήταν πολύ διαφορετική. Για 45 λεπτά δεν είδαμε κάποια οργανωμένη και σημαντική φάση για καμία από τις δύο ομάδες και ο ρυθμός ήταν κακός. Μοναδική εξαίρεση ήταν το δοκάρι του Τζάνη που ήταν σαν να μην έγινε ποτέ, αφού ο επόπτης σήκωσε κακώς το σημαιάκι, αλλά και μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι που πέρασε λίγο άουτ.

Ο υπόλοιπος χρόνος πέρασε με λάθη, πάσες, φάουλ και κακό θέαμα. Ο Ολυμπιακός την μόνη φορά που απείλησε ήταν μ' ένα σουτ του Κατάι από εκτέλεση φάουλ, ενώ σε καλή μέρα ήταν μονάχα οι Χαβίτο, Βαλεριάνος και Μανιάτης. Όσο για τον ΠΑΣ που είχε την κυριαρχία στο πρώτο 45λεπτο της φιλικής αναμέτρησης, εξαιρετική παρουσία στα χαφ είχε ο Κεϊτά (για τον οποίον είχε δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός), αλλά και ο Ντε Βινσέντι, με τις τρομερές μπαλιές ακριβείας.

Στα highlights του πρώτου ημιχρόνου μπαίνει το γκολ του Πάντου που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (δεν είχε σκοράρει ποτέ με την φανέλα του Ολυμπιακού), αλλά και το ντεμπούτο του Λιούμπομιρ Φέισα, που πήρε την θέση του τραυματία Ιμπαγάσα. Καλά στοιχεία έδειξε ο Σέρβος, ιδιαίτερα όσο περνούσε η ώρα.

Μετά τα όσα είδε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο πρώτο μέρος, αποφάσισε στην επανάληψη να αλλάξει όλη την ομάδα, εκτός του Φέισα που είχε περάσει αλλαγή. Συγκεκριμένα, ο Μέγερι ήταν τερματοφύλακας, οι Μέλμπεργκ και Ποτουρίδης τα δύο μπακ, αριστερά ήταν ο Χολέμπας, δεξιά ο Μοδέστο, δίπλα στον Φέισα έπαιζε ο Γέστε, αριστερό χαφ ήταν ο Φετφατζίδης, δεξιά Γκρμπιτς, στην κορυφή έπαιζε ο Μιραλάς και πιο πίσω ο Φουστέρ.

Όλες αυτές οι αλλαγές μεταμόρφωσαν τον Ολυμπιακό, που όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζε ρυθμό και έκλεινε τους γηπεδούχους στην εστία τους. Ο Γέστε έδωσε ένα δείγμα των καλών στημέων που έχει, όταν στο 50' εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ και ανάγκασε τον Φεγκρούς να πέσει εντυπωσιακά για να μπλοκάρει.

Η εικόνα του Πρωταθλητή Ελλάδας, πράγματι έφτιαξε στο δεύτερο μέρος και ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά στην συνέχεια οι αλλαγές από τον Ντεμόλ ισορρόπησαν το παιχνίδι. Ευκαιρίες δεν είδαμε, όμως ο ρυθμός ήταν πολύ καλός σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Εξαίρεση ήταν μια κεφαλιά του Μιχαήλ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, έπειτα από φάουλ ο Μπεσέρα, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μέχρι και τα τελευταία λεπτά, ο προπονητής του ΠΑΣ έκανε συνεχώς αλλαγές, προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής και να δοκιμάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα κάποιοι τον ικανοποίησαν. Το ίδιο ισχύει και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όπου είδε τον Φετφατζίδη να κάνει το σουτ στα τελευταία λεπτά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου