Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Εγραψαν ιστορία τα "χρυσά" κορίτσια

Η κορυφή του κόσμου στο γυναικείο πόλο είναι γαλανόλευκη! Η Εθνική μας Ομάδα νίκησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος την οικοδέσποινα, Κίνα και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έγραψαν ιστορία, καθώς κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το πρώτη στιγμή έδειξε αποφασισμένο να πανηγυρίζει στην Σαγκάη την κατάκτηση ενός τίτλου και συγκεκριμένα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ από τις οικοδέσποινες, οι οποίες από το δεύτερο οκτάλεπτο βρέθηκαν να κυνηγάνε την Εθνική μας στο σκορ.

Το πάρτι είχε στηθεί από νωρίς. 15.000 κόσμος είχε γεμίσει το στάδιο περιμένοντας την Κίνα να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ολοι υπολόγιζαν όχι χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά χωρίς τον επισκέπτη. Η Εθνική μας δεν πήγε στη Σαγκάη για τουρισμό και το απέδειξε μέσα στο νερό, εκεί όπου κυριάρχησε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σταθερά καλό σε όλη τη διοργάνωση και χωρίς καμία βοήθεια έφτασε πανάξια στην κορυφή.

Η καλή άμυνα σε συνδυασμό την εκτελεστική δεινότητα των Ασημάκη, Ρουμπέση μας έφεραν εκεί όπου αξίζουμε να βρισκόμαστε. Η Κίνα πάλεψε στο τελευταίο οκτάλεπτο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όταν από τα τρία γκολ μείωσε στο ένα, αλλά μέχρι εκεί. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και χάλασε το πάρτι.

Η εξέλιξη του αγώνα
0-1: Ασημάκη
1-1: Λιου
1-2: Ρουμπέση
2-2: Ζιν

2-3: Ρουμπέση
2-4: Μανωλιδάκη

2-5 Ρουμπέση
3-5 Λιου
3-6 Ασημάκη
4-6 Τεν
4-7 Μελιδώνη
5-7 Βαν
5-8 Ασημάκη
6-8 Γιουάν

6-9 Λιόση
7-9 Σόνγκ
8-9 Σουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου