Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα


Με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα υποβιβάζονται στην Football League. Ποινή εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής σε Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης της Superleague, σε Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη, όσον αφορά την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Superleague, που βγήκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα υποβιβάζονται στην Football League.Παράλληλα, εφ' όρου ζωής εκτός ποδοσφαίρου τιμωρήθηκαν οι Αχιλλέας Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος, ενώ απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο Γιάννης Παπακώστας.

Τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η Καβάλα "δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα" υποβιβάζονται στη Football League όπως είχε συμβεί και με τον Ηρακλή για άλλο λόγο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει έτσι ότι μετά τον Αστέρα Τρίπολης αν οι ποινές παραμείνουν και μετά τις εφέσεις που θα ασκήσουν οι δύο σύλλογοι, τότε και η Λάρισα με τον Πανσερραϊκό θα παραμείνουν στα "μεγάλα σαλόνια" με αποτέλεσμα να υποβιβάζονται πια από την Superleague οριστικά, τρεις ομάδες με αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.

Με την ποινή που επιβλήθηκε τόσο στην ομάδα της Μαγνησίας όσο και τους "Αργοναύτες", οι Θεσσαλοί και η ομάδα των Σερρών ανεβαίνουν δύο θέσεις στην τελική βαθμολογία και αποφεύγουν τον υποβιβασμό.

Μάλιστα τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου όσο και την Καβάλα, επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα πρόσωπα στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και και πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Αποφάσεις Πειθαρχικής Επιτροπής.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΧ. ΜΠΕΟΣ: Δείτε το σκεπτικό εδώ

ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, ΧΡ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ - Ι. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ : Δείτε το σκεπτικό εδώ".

Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα ασκήσουν έφεση στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ και εκεί αναμένεται παρθεί η τελική απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Θα αποφασίσει η UEFA για τον Ολυμπιακό Βόλου

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου και την συμμετοχή του στο Europa League, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, θα αγωνίζεται κανονικά.

Εάν η ποινή διατηρηθεί και υποβιβαστεί οριστικά, τότε θα πάρει απόφαση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εάν θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός Βόλου ή όχι στο Europa League.






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου