Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οντένσε-Παναθηναϊκός 1-1


Ατυχος και αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός "'άγγιξε" την νίκη αλλά την έχασε στο τελευταίο λεπτό μετά το 1-1 στο "TRE-FOR Park" της Οντένσε. Κορυφαίος και σκόρερ ο Λέτο.
Με ενδεκάδα Περιστερίου

Τελικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απέφυγε να κάνει κάποια αλλαγή στο αρχικό σχήμα και τις επιλογές του και παρέταξε τους 11 που είχε δοκιμάσει στο Περιστέρι και το φιλικό με τον Ατρόμητο.

Ο Τζόρβας ήταν κάτω από την εστία με τους Σπυρόπουλο, Βύντρα στα άκρα της άμυνας και τους Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι στο κέντρο. Αμυντικό χαφ σε ρόλο "κόφτη" ο Σιμάο με τους Κατσουράνη και Νίνη μπροστά του.

Στην τριάδα της επίθεσης ο Λέτο ήταν από την αριστερή πλευρά και ο Μαρίνος από δεξιά με τον Πετρόπουλο μοναδικό προωθημένο. Ο Φερέιρα αξίζει να αναφέρουμε πως μπορεί να μην είχε στην αποστολή τον ανέτοιμο Βιτόλο, ωστόσο άφησε στον πάγκο τα δύο άλλα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Κουίνσι και Τσοτσέ.

Πίεση από το ξεκίνημα οι Δανοί

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων στο παιχνίδι με ασφυκτική πίεση σε όλους τους χώρους και συνεχή ανάπτυξη από τα άκρα, γεγονός που έδειξε να αιφνιδιάζει τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Στο 6' ήρθε και το πρώτο απειλητικό σουτ από τους Δανούς, με τον Ουτάκα αφού πέρασε τον Σαριέγκι έκανε το σουτ υπό την πίεση του Σπυρόπουλου, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Μετά την συμπλήρωση του δεκάλεπτου, οι "πράσινοι" ισορρόπησαν τον ρυθμό και έχοντας περισσότερη κατοχή ανέβηκαν στο γήπεδο. Έτσι, ήρθε και η πρώτη επιθετική ενέργεια όταν στο 12' ο Νίνης μετά από ατομική ενέργεια και σουτ είδε την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Οι επιθέσεις των Δανών συνέχισαν να γίνονται κυρίως από αριστερά με τον Ρουντ να ταλαιπωρεί τον Σπυρόπουλο και με σέντρα να αναζητά τον Ουτάκα. Ομως η νέα απειλή ήρθε για τους φιλοξενούμενους όταν στο 18' ο Κατσουράνης με σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ και ο μέσος του "τριφυλλιού" να επιβραβεύεται από τον Φερέιρα που σηκώθηκε και χειροκρότησε (αφού είχε δώσει εντολή για σουτ).

Καλή κυκλοφορία αλλά όχι και τελική ενέργεια

Σχεδόν με την συμπλήρωση του ημίωρου (29') οι παίκτες του Κλάουσεν έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Τζόρβα. Αρχικά, η μπάλα με σέντρα από αριστερά από τον Μεντί πέρασε παράλληλα και έφτασε αριστερά στον Ρουντ ο οποίος με νέα σέντρα βρήκε τον Γιόνχανσον που απείλησε με γυριστή κεφαλιά.

Οι παίκτες του Φερέιρα όταν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους και την κυκλοφορούσαν σωστά έφταναν μέχρι την περιοχή των Δανών αλλά από μετά δεν είχαν τρόπο να μπουν μέσα αφού τόσο ο Πετρόπουλος όσο και ο Νίνης δεν "έκοβαν" μέσα για να περάσει ο Κατσουράνης ή ο Μαρίνος κάποια κάθετη.

Στο 34' που ο Μαρίνος τα κατάφερε (ενώ νωρίτερα είχε κάνει την πάσα στον Πετρόπουλο που δεν την αντιλήφθηκε) και βρήκε τον Λέτο, οι "πράσινοι" άγγιξαν το γκολ με τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό να αποφεύγει τον αντίπαλό του εντυπωσιακά να σουτάρει ευθύβολα αλλά ο Βέσελ σωτήρια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι Δανοί προσπάθησαν να ανεβάσουν "ταχύτητα" στα τελευταία λεπτά και το μόνο που κατάφεραν έχοντας την βοήθεια της εξέδρας, ήταν σε ένα δίλεπτο (37'-39') να έχουν δύο διαδοχικά σουτ έξω από την με τους Ρουντ και Αντρέασεν, αντίστοιχα. Η τελευταία επιθετική ενέργεια στο πρώτο μέρος έγινε από τον Νίνη που σούταρε έξω από την περιοχή αλλά είδε την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Ιδανικό ξεκίνημα... με γκολ Λέτο

Το καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα το είχε φανταστεί ούτε ο Ζεσούαλδο Φερέιρα με το "τριφύλλι" στο πρώτο λεπτό της επανάληψης να ανοίγει το σκορ. Ο Βύντρα έκανε την σέντρα ο Πετρόπουλος μετά από μάχη μέσα στην περιοχή έστρωσε στον Λέτο και ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Βέσελ.

Το 0-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τους "πράσινους" στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, με τον Φερέιρα ταυτόχρονα να δίνει εντολή στους Κουίνσι και Καραγκούνη να αρχίσουν την προθέρμανση.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ απώλεσαν μια ακόμα ευκαιρία στα επόμενα λεπτά (51'). Μετά από φάουλ του Σπυρόπουλου ο Σαριέγκι έδειξε να αιφνιδιάζεται και με διπλή κεφαλιά αστόχησε από καλή θέση.

Ανέβηκαν οι Δανοί... και άφησαν χώρους

Το γκολ του Λέτο ήταν γεγονός πως άλλαξε την ροή του ματς με τους Δανούς να ανεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 54' μετά από ωραία κάθετη στην "πλάτη" της άμυνας του Παναθηναϊού, ο Ουτάκα από οριακή θέση βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Τζόρβα καθυστέρησε να πλασάρει και ο Μπουμσόνγκ που ακολούθησε την φάση τον πίεσε να σουτάρει από πλάγια άουτ.

Οι παίκτες της Οντένσε με την παρότρυνση και πάλι της εξέδρας είχαν ανεβάσει "στροφές" και λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς, έχασαν μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία. Ηταν το 58' όταν ο Γκίλσασον πραγματοποίησε την σέντρα και ο αμαρκάριστος Αντρέασεν από το ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ.

Ντεμπούτο ο Κουίνσι, Ευρω-100αρης ο Καραγκούνης

Ένας αναπάντεχος τραυματισμός του νεοεισελθόντα του Γκίλσασον έφερε στον ματς τον Τζεμπά Τζεμπά που αποθεώθηκε από τους Δανούς οπαδούς. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ουτάκα όταν μετά από ωραία ενέργεια του Καντρί η μπάλα έφτασε στον επιθετικό της Οντένσε που με την πίεση του Σπυρόπουλου έκανε λάθος κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία.

Στο 72' η απάντηση του Φερέιρα στην σκακιέρα του ματς ήταν να "ρίξει" στο παιχνίδι τον Κουίνσι αντί του Πετρόπουλου. Η είσοδος του Γκανέζου έφερε στην κορυφή της επίθεσης τον Λέτο με τον νεοαποκτηθέντα άσο του "τριφυλλιού" να πηγαίνει στο αριστερό άκρο στο επίσημο ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα.

Πέντε λεπτά αργότερα (77') , ο Πορτογάλος τεχνικός βλέποντας τον Νίνη να μην έχει άλλες δυνάμεις τον απέσυρε και έβαλε στο ματς τον Καραγκούνη που συμπλήρωσε 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Σκοπός σαφώς του 65χρονου τεχνικού ήταν οι παίκτες του να κρατήσουν όσο περισσότερο γίνονταν την μπάλα στην κατοχή τους.

Είχε τον έλεγχο... και την πείρα

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός παρά την κούραση που είχε κάνει τα σημάδια της στο πρώτο επίσημο ματς, έδειχνε να διατηρεί τον έλεγχο έχοντας καλή κυκλοφορία στην μπάλα.

Με τους Καραγκούνη και Κατσουράνη να μοιράζουν σωστά αλλά και να κρατούν όσο μπορούν την μπάλα στην κατοχή τους, η ελληνική ομάδα είχε επιβάλει τον ρυθμό τους και αναζητούσε και τους χώρους για να απειλήσει επιθετικά.

Στο 86' ο Βύντρα έκανε ένα φιλόδοξο σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η καθίζηση των "πράσινων" στα τελευταία λεπτά οδήγησε τον Φερέιρα στην γραμμή του άουτ να δίνει οδηγίες για να έχουν καθαρό "μυαλό" στο παιχνίδι τους.

Αδράνεια στο φινάλε

Τελικά, αυτό που ζήτησε ο 65χρονος δεν ήταν εφικτό να συμβεί, αφού στο 89' ενώ πρώτα ο Τζόρβας σταμάτησε τον Ρεγκίνιουσεν που σούταρε δυνατά από κοντινή θέση δεν έγινε το ίδιο δευτερόλεπτα μετά, όταν μετά την σέντρα του Καντρί και πάλι ο Ρεγκίνιουσεν με κεφαλιά νίκησε τον Ελληνα τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 1-1 με την συμπλήρωση του 90λεπτου.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και μετά από πάσα του Λέτο ο Κουίνσι δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Βέσελ.

Διαιτητής: Κάρλος Κλος Γκόμες (Ισπανός)

Κίτρινες Κάρτες: Σόρενσεν, Τζεμπά Τζεμπά / Σπυρόπουλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Οντένσε (Χένρικ Κλάουσεν): Βέσελ, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρεγκίνιουσεν, Φαλκ (85' Χεγκ), Γιόνχανσον, Σόρενσεν, Μεντί (46' Γκίλσασον, 69' λ.τρ. Τζεμπά Τζεμπά), Καντρί.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Νίνης (77' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος (72' Κουίνσι).









πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου