Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η... πιατέλα στην πρωτάρα Κβίτοβα


Η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα διαδέχθηκε τη Σερένα Γουίλιαμς στο θρόνο του Γουίμπλεντον. Η 21χρονη αριστερόχειρας επικράτησε 6-3, 6-4 της νικήτριας το 2004, Μαρία Σαραπόβα.Ρωσία κάνε πέρα! Η Τσεχία με επικεφαλής την Πέτρα Κβίτοβα είναι έτοιμη να ξαναπάρει τα ηνία στο γυναικείο τένις του πρώην ανατολικού μπλοκ. Δεκατρία χρόνια μετά την επικράτηση της Γιάννα Νοβότνα στο "All England Club" μία άλλη Τσέχα, η 21χρονη Κβίτοβα σήκωσε στο διασημότερο γήπεδο τένις τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της.



Κι αν η απόδοση της στον τελικό αποτελεί ένδειξη για το τι μπορεί να ακολουθήσει, τότε η Κβίτοβα δεν θα αρκεστεί σε έναν μόνο Grand Slam τίτλο όπως η Νοβότνα. Νίκησε 6-3, 6-4 τη Μαρία Σαραπόβα στον τελικό των γυναικών.Κυρίαρχα στοιχεία ήταν το δυνατό σερβίς που διαθέτει και τη φυσική δύναμη, ακριβώς όπως οι αδερφές Γουίλιαμς. Κι αν το ανδρικό τένις έχει τον δικό του... κυρίαρχο αριστερόχειρα (ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα τα κάνει με το δεξί χέρι), τον Ράφα Ναδάλ, το γυναικείο έστεψε την πρώτη αριστερόχειρα νικήτρια σε Grand Slam μετά το 1990 και τη συμπατριώτισα της Κβίτοβα, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.



Η τελευταία, η πρώτη που ανακάλυψε το ταλέντο της Σαραπόβα σε ένα ταξίδι της στη Σιβηρία, είχε επιλέξει την περσινή ημιφιναλίστ ότι θα έφτανε μέχρι το τέλος. Αν έπαιξε δε και... στοίχημα, τότε θα έγινε ακόμα πλουσιότερη.



Μόνο σε ορισμένες στιγμές η Σαραπόβα μας έδειξε ψήγματα του ταλέντου της. Δέχθηκε πέντε breaks και κέρδισε μόλις το 27% των (διαθέσιμων) πόντων στο δεύτερο σερβίς. Και φυσικά δεν... τρομοκράτησε την αντίπαλο της που συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam τουρνουά για να ρίξει τη ψυχολογία της.



Η Κβίτοβα που... επιτέθηκε σε κάθε ευκαιρία παρέμεινε ψύχραιμη και τη Δευτέρα (4/7), ανήμερα της εθνικής επετείου της υιοθετημένης πατρίδας της Σαραπόβα, της Ναβρατίλοβα και της Νοβότνα, θα περάσει μόλις στο No7 και θα κληθεί να διαχειριστεί το βάρος του να έχει κερδίσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της.



Η Σαραπόβα αποτελεί ιδανικό παράδειγμα με το... brand της να γεννιέται το 2004 στο ίδιο σημείο. Το Γουίμπλεντον μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και για την Κβίτοβα, ακόμα κι αν η εμφάνιση της παραμένει... ακατέργαστη.



Ψύχραιμη στην ομιλία της η νικήτρια τόνισε "είναι δύσκολο να βρω λέξεις. Κάθομαι εδώ με το τρόπαιο και βλέπω σπουδαίες παίκτριες στο Βασιλικό Θεωρείο (Royal Box). Ήμουν φυσικά νευρική στο τελευταίο γκέιμ, αλλά ήλπιζα ότι θα μπορούσα να νικήσω και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να επικεντρωθώ σε κάθε σημαντικό πόντο. Είναι πολύ όμορφο που με βλέπουν η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και η Γιάνα Νοβότνα και με στήριξαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, συμβουλεύοντας με αρκετές φορές". Με την κατάκτηση του τουρνουά έγινε και αυτή "αιώνια" μέλος του "All England Club" και θα πρέπει να αναζητήσει βραδινή τουαλέτα για να φορέσει στον χορό του Γουίμπλεντον.



Από την πλευρά της η Σαραπόβα επισήμανε "δυστυχώς υπάρχει μόνο μια νικήτρια στο τέλος της ημέρας. Είχα εκπληκτική υποστήριξη από όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια και το να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο, κρατώντας το τρόπαιο της φιναλίστ, με αφήνει ικανοποιημένη. Ήθελα το μεγάλο τρόπαιο και θα επιστρέψω για να το κυνηγήσω ξανά".








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου