Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ν-ΟΛΕ!!! Νο1!!!

Νόβακ Τζόκοβιτς την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο Σέρβος πρωταθλητής επικράτησε 3-1 σετ του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον πρώτο ημιτελικό του Wimbledon, πήρε το εισιτήριο για τον πρώτο του τελικό στο Λονδίνο και θα εκθρονίσει τον Ράφαελ Ναδάλ από την κορυφή της ATP (VIDEO HL)!

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες Βρετανικό κοινό που κατέκλεισε για άλλη μια φορά τις εξέδρες του κεντρικού court οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Τζο Βίλφριντ Τσονγκά χάρισαν μερικές εντυπωσιακές στιγμές σε έναν πολύ ποιοτικό αγώνα που κυριολεκτικά έπεφταν κορμιά, αν και στο τέλος ο Νόλε ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 σετ.

Ο Σέρβος στην ίσως μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του (μαζί με αυτές των δύο κατακτήσεων στο Αυστραλιανό Όπεν και τη μία του Davis Cup), αποδίδοντας για άλλη μια φορά τη φετινή χρονιά σπουδαίο τένις επιβλήθηκε με 7-6(4), 6-2, 6-7(9), 6-3 του Τσονγκά, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει.

Οι δύο τενίστες έδειξαν να χαίρονται το ματς καθόλη τη διάρκειά του με το Νόλε να πανηγυρίζει με τη ψυχή του σα μικρό παιδί με τη λήξη της αναμέτρησης. Ο λόγος; Η εκπλήρωση-κατά το ήμισυ- του παιδικού του ονείρου, να κατακτήσει το τίτλο του μεγαλύτερου Grand Slam αυτό του Wimbledon και πάνω απ’ όλα να βρεθεί στη κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο γεννημένος στο Βελιγράδι Τζόκοβιτς μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση δεχόμενος νωρίς νωρίς το break από το Τσονγκά, όμως με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το παιχνίδι στα ίσια κατακτώντας εν τέλει το 1ο σετ στο tie break.Απ’ τη στιγμή που το …Νόλε express έβαλε τις μηχανές στο φουλ τίποτα δεν το σταματούσε, καθώς έφτασε με περίσσια ευκολία στη κατάκτηση και του δευτέρου σετ με 6-2, έχοντας σ’ αυτό το διάστημα μόλις 3 αβίαστα λάθη, 9 winners αλλά και 2/2 κερδισμένα break points.

Στο 3ο σετ ο Νόλε βρέθηκε να σερβίρει για τη νίκη-πρόκριση καθώς προηγήθηκε με 6-5 στα games, όμως ο εκρηκτικός Γάλλος δεν το έβαλε κάτω. "Έσπασε" στο κρισιμότερο σημείο για εκείνον το σερβίς του Τζόκοβιτς, οδηγώντας το σετ για 2η φορά στο tie break. Εκεί και εν μέσω απίστευτης εξέλιξης (ο Νόλε έχασε και 2 match points) ο Τσονγκά κατέκτησε το σετ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Εντούτοις ο Νόλε έχοντας χάσει το 3ο σετ μέσα απ’ τα χέρια του και βλέποντας το Γάλλο να έχει τη ψυχολογία του στα ύψη δεν θέλησε να γίνει νέος … Φέντερερ, ήτοι να χάσει απ’ τον Τσονγκά με τον τρόπο που έχασε το ματς ο Ελβετός στα προημιτελικά, όντας μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ. Έτσι με ένα break με το "καλημέρα" στο 4ο σετ και κρατώντας το σερβίς του μέχρι τέλους ο Τζόκοβιτς έφτασε στη νίκη έπειτα από 3 ώρες και 6 λεπτά.

Στον τελικό της Κυριακής ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ-Μάρεϊ, με το Τζόκοβιτς να θέλει να αποδείξει ότι δικαιότατα έχει καταφέρει να σπάσει τη κυριαρχία των Ναδάλ και Φέντερερ που μονοπωλούσαν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζόκοβιτς θα γίνει ο πρώτος τενίστας, πλην των Φέντερερ-Ναδάλ, που καταλαμβάνει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από το 2003 και τον Άντι Ρόντικ.

"Είναι δύσκολο να περιγράψω αυτό που νιώθω. Ένα όνειρο μου πραγματοποιήθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος που προκρίθηκα στον τελικό του Wimbledon. Ελπίζω να πανηγυρίσω και την Κυριακή... Το ονειρευόμουν αυτό από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις. Είναι σπουδαίο συναίσθημα να ξέρεις ότι θα παίξεις στον τελικό του Wimbledon" είπε ο Τζόκοβιτς αμέσως μετά το ματς.







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου