Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αρης-Πενιαρόλ 1-2


Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στο "Κ. Βικελίδης" ο Αρης παρά την ήττα (1-2) έδειξε εξαιρετικά σημάδια. Ποιοι ξεχώρισαν για το συγκρότημα του Τσιώλη που "έκλεψε" τις εντυπώσεις.Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μετράει κάποιες φορές και αυτό ισχύει και στο φιλικό του Αρη με την Πενιαρόλ.

Εκτός από τον εκπληκτικό κόσμο που σε περίοδο διακοπών σχεδόν γέμισε το "Κλεάνθη Βικελίδης", το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη έδειξε εξαιρετικά σημάδια στο παιχνίδι του με την Πενιαρόλ.

Σε μια "καυτή" ατμόσφαιρα οι παίκτες του Τσιώλη παρά την ήττα με 2-1 από την ομάδα "θρύλο" της Λατινικής Αμερικής, Πενιαρόλ έδειξαν ένα εξαιρετικό σύνολο με πολλές λύσεις από τον πάγκο.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Σολτάνι που είχε και δοκάρι και ήταν από τους κορυφαίους μαζί με τον αρχηγό των "κιτρινόμαυρων", Νέρι Καστίγιο.

Αμφισβητούμενο γκολ για Πενιαρόλ

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι παρασυρόμενοι από την εξέδρα έδειχναν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Καστίγιο έδειχνε "ορεξάτος" και απείλησε πρώτος την αντίπαλη εστία με τον Καρίνι να μπλοκάρει με την συμπλήρωση του 10λεπτου.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας την τύχη με το μέρος του και σε μια αμφισβητούμενη φάση, άνοιξαν το σκορ πρώτοι στο 22'. Ο Πέρες με την βοήθεια και του χεριού του... μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Σηφάκη, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Απάντησε ο εξαιρετικός Σολτάνι

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους ακόμα περισσότερο και με εξαιρετική ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, άρχισαν να απειλούν διαδοχικά την εστία των Ουρουγουανών. Στο 34' ο Καπετάνος μετά από πάσα του Σολτάνι αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα (36') ήταν η σειρά του Νέτο να νικηθεί από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Στο 37' και πάλι ο Σολτάνι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία ωστόσο δεν έγινε το ίδιο τρία λεπτά αργότερα (40') όταν μετά από πάσα του Βανγκελί ο Γαλλοαλγερινός ισοφάρισε σε 1-1 βάζοντας "φωτιά" στις εξέδρες του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Τσέζαρεκ ήταν αυτός που πήρε την "σκυτάλη" των πρωταγωνιστών και αφού πρώτα σούταρε με τον Καρίνι να τον σταματάει, εν συνεχεία άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Καπετάνο αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Αλλαγές σε πρόσωπα όχι σε εικόνα

Παρά τις αλλαγές προσώπων με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη δεν άλλαξε εικόνα. Πιέζοντας αρκετά στις γραμμές του κέντρου και της επίθεσης δημιουργούσε ρήγματα στους Ουρουγουανούς με συνέπεια στο 52' ο Σολτάνι να σουτάρει και η μπάλα να κοντράρεται σε αντίπαλο και ένα λεπτό αργότερα ο Γαλλοαλγερινός σημάδεψε το δοκάρι του Καρίνι που ελάχιστα ακούμπησε την μπάλα.

Η κούραση μετά από συμπλήρωση μιας ώρας άρχισε να κάνει τα σημάδια της σε παίκτες του Αρη και την ίδια ώρα ο Αγκίρε έριχνε "πιτσιρικάδες" στο παιχνίδι αλλάζοντας λίγο την ροή του. Ετσι, η ομάδα "θρύλος" της Λατινικής Αμερικής άρχισε και πάλι να απειλεί την εστία του Βελλίδη.

Γκολ από τα 11 βήματα και φύλακα-άγγελο τον Καρίνι

Μετά από μια χαμένη ευκαιρία του Παστορίνι στο 58', οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Κορούχο να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της Πενιαρόλ.

Το χειροκρότημα και η στήριξη της εξέδρας έδιναν ώθηση στους "κιτρινόμαυρους" με τις αλλαγές του Τσιώλη ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους στα τελευταία 15 λεπτά, ωστόσο όποτε απειλούσαν την εστία της Πενιαρόλ, έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Καρίνι.

Το τελευταίο χειροκρότημα με το σφύριγμα της λήξης ήταν ουσιαστικά το "δώρο" των χιλιάδων οπαδών που διαπίστωσαν πως παρά την ήττα τα οφέλη για το συγκρότημα του Τσιώλη από την εικόνα που παρουσίασε στο ματς με την Πενιαρόλ ήταν πάρα πολλά και ενθαρρυντικά για το μέλλον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης (46' Βελλίδης), Βανγκέλι (82' Καζναφέρης), Γιαννίτσης (46' Παπαζαχαρίας), Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί (89' Σακάτα), Νέτο (64' Αγγελούδης), Καπετάνος (64' Γιαννιώτας), Καστίγιο (78' Πορτίγια), Σολτάνι (73' Οικονομόπουλος), Τσέζαρεκ (46' Τόχα).

Πενιαρόλ (Ντιέγκο Αγκίρε): Καρίνι, Γκονζάλες (83' Βαρέλα), Μασεάχ, Παστορίνι (63' Παλάσιος), Πέρες (84' Σίλες), Βαλντές (16′' Ροντρίγκες), Τόρες (63′' Κριστοφόρο), Σαλαγιέτα, Αλμπίν, Αμόντιο, Γουιχόν (63' Σίλβα).






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου