Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Βέρντερ Βρέμης - Ολυμπιακός 1-1


Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος (προς το καλύτερο) κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης και πήρε την ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό (1-1).
Οι επιλογές του Ισπανού, οι παίκτες που ξεχώρισαν, οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις και τα σημεία στα οποία εμφανίστηκαν βελτιωμένοι οι "ερυθρόλευκοι".Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από την πρώτη του καλοκαιρινή ήττα, όμως δεν την άξιζε και δικαιώθηκε στο τελευταίο λεπτό. Το αποτέλεσμα βέβαια, ελάχιστη σημασία έχει καθώς γι' αυτό που περηφανεύονται οι "ερυθρόλευκοι" είναι η εμφάνιση και όχι το 1-1.

Ο Ερνεστο Βαλβέρδε προτίμησε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και είδε όλα όσα ζητούσε μετά από την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ. Πίεση ψηλά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, συγκέντρωση στην άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και πάνω απ' όλα ένταση.Αυτό που άλλαξε την εικόνα των "ερυθρολεύκων" σε σχέση με το φιλικό της περασμένης Κυριακής είναι πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν όρεξη, ζωντάνια, ενέργεια, πάθος και έτρεχαν συνεχώς σαν να πρόκειται για επίσημο παιχνίδι. Και δεν αναφερόμαστε μονάχα στην πρώτη ενδεκάδα, αλλά και στην δεύτερη. Για την ακρίβεια, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις πάντως του σημερινού αγώνα ήταν ο Μοϊσές Ουρτάδο και ο Φρανθίσκο Χαβίτο. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, έκοβε τους κινδύνους προς την εστία του Κοστάνσο και έδωσε πολλές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εκ των οποίων τις περισσότερες τις κέρδισε. Από την άλλη, ο Χαβίτο ήταν ιδιαίτερα κινητικός και δύο φορές είχε την ευκαιρία να σκοράρει, όμως ο Βίζε του χάλασε τα σχέδια.

Πολύ καλός ήταν επίσης και ο Γκρμπιτς αν και είναι φανερό πως του λείπει η σταθερότητα. Ο Μαυροβούνιους, που αγωνίστηκε στο δεξί άκρο, είχε καλές ατομικές ενέργειες, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Βέρντερ Βρέμης, όμως η τελική του πάσα δεν ήταν και τόσο καλή. Γι' άλλο ένα ματς ήταν πάντως πολύ θετικός.

Κατά τ' άλλα, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν σε καλή μέρα (αν και ο Κοστάνσο έχει ευθύνη στο γκολ) και ικανοποίησαν και με το παραπάνω τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Η δυνατή πλευρά πάντως του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν, φαίνεται πως θα είναι η αριστερή, αφού Χολέμπας και Ριέρα συνεργάζονται άψογα.

Αντίθετα, στην επανάληψη οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πιο δυνατοί από τα δεξιά λόγω και του κεφάτου Φρανθίσκο Χαβίτο και δημιούργησαν πολλούς κινδύνους από εκείνη την πλευρά.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την βασική ενδεκάδα κόντρα την Ζούλτε Βάρεγκεμ παρέταξε την ομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που έμοιαζε λογικό μετά από την τραγική εμφάνιση κόντρα στους Βέλγους. Οι περισσότεροι από τους... ενδεκαδάτους ήταν όσοι έπαιξαν στο δεύτερο μέρος του περασμένου φιλικού, με κάποιες αλλαγές.

Ο Κοστάνσο υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, οι Μαρκάνο και Μέλμπεργκ έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί, ο Μανιάτης ήταν δεξιά και ο Χολέμπας αριστερά. Στα χαφ, ο Ουρτάδο είχε δίπλα του τον Ιμπαγάσα, ο Ριέρα ήταν αριστερά, δεξιά ο Γκρμπιτς, στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ και λίγο πιο πίσω ο Φουστέρ.

Εκτός από την ενδεκάδα και η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με το φιλικό ματς της περασμένης Κυριακής. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ορεξάτοι, έτρεξαν πολύ, πίεζαν σ' όλο το γήπεδο και είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας κόντρα σ' ένα δύσκολο και φυσικά πιο έτοιμο αντίπαλο.

Η ετοιμότητα των Γερμανών φάνηκε σε κάποιες φάσεις, καθώς είχαν εξαιρετικούς συνδυασμούς και κάπως έτσι δημιούργησαν 2-3 φάσεις. Οι δύο πρώτες προήλθαν από καλά αλλά άστοχα σουτ του Μαρίν, ενώ το τρίτο προκάλεσε αντιδράσεις καθώς οι "ερυθρόλευκοι" θεώρησαν πως ήταν οφσάιντ ο Τάι, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ.

Ενωμένη... αριστερά

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες έπαιζαν κυρίως από τα αριστερά όπου Χολέμπας και Ριέρα είχαν και έχουν άριστη συνεργασία, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες καλές ατομικές ενέργειες του Γκρμπιτς που δημιούργησαν προβλήματα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τους συμπαίκτες του.

Από μια τέτοια φάση προήλθε η πιο καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Ο Μαυροβούνιος πέρασε δύο παίκτες από τα δεξιά, έκανε την πάσα ο Φουστέρ ανατράπηκε έξω από την περιοχή και το φάουλ που εκτέλεσε ο Ιμπαγάσα δίνοντας πάσα στον Ριέρα, κατέληξε ελάχιστα κόρνερ.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν ήταν πάντως καλοί μόνο στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στο πρέσινγκ και στην άμυνα. Ο Μοϊσές Ουρτάδο μάλιστα, σε αντίθεση με τα άλλα φιλικά, ήταν εξαιρετικός, με καλές τοποθετήσεις και αρκετά αποτελεσματικός.

Όλα τα παραπάνω γέμισαν με ικανοποίηση τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού είδε αυτά που ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα, προτίμησε να κρατήσει την ίδια ενδεκάδα στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, προκειμένου να δει διάρκεια όσο είναι εφικτό σε περίοδο προετοιμασίας.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λοιπόν και πράγματι, οι Πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν να έχουν το ίδιο πολύ καλό πρόσωπο και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 56' μάλιστα, δημιούργησαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Γκρμπιτς, Φουστέρ και Τζιμπούρ συνεργάστηκαν, η μπάλα κατέληξε στον Ριέρα, όμως το σουτ του Ισπανού μέσα από την περιοχή, πέρασε άουτ.

Η σιγουριά Κοστάνσο έφερε το 1-0

Δύο λεπτά αργότερα όμως (58'), οι Πειραιώτες δέχθηκαν το γκολ, όταν ο Μαρκάνο γλίστρησε μέσα στην περιοχή, ο Τάι έκανε το σουτ, ο Κοστάνσο έδιωξε αλλά όχι σταθερά και ο Ρόζενμπεργκ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Ο Αργεντινός γκολκίπερ φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς θα μπορούσε να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα, όμως ίσως τον πρόδωσε η σιγουριά του.

Στην συνέχεια ήρθαν και οι αλλαγές, με τους Μοδέστο, Γκαλίτσιο, Μιραλάς, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χαβίτο να αντικαθιστούν τους Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Γκρμπιτς και Μέλμπεργκ, ενώ στην συνέχεια και ο Κατάι πέρασε στην θέση του Άλμπερτ Ριέρα.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν από τον Ερνέστο Βαλβέρδε (Φετφατζίδης, Σουμπίνιο και Παπάζογλου αντί των Ουρτάδο, Μαρκάνο και Φουστέρ) και ενώ αρχικά ο ρυθμός είχε πέσει, στην συνέχεια οι Πειραιώτες παρά τις πολλές αλλαγές βρήκαν την... χημεία τους και έκαναν άνω κάτω την άμυνα των Γερμανών.

Μοδ-έστο και στο τέλος (1-1)

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο τελευταίο 10λεπτο και σε αντίθεση με την Βέρντερ Βρέμης που είχε αποσυντονιστεί λόγω των αλλαγών, έδειχνε πολλά καλά στοιχεία και το πάθος των νέων παικτών ήταν φανερό και έφερε αρκετές ευκαιρίες.

Δύο σουτ του Χαβίτο ταλαιπώρησαν τον Βίζε, ενώ στο τελευταίο λεπτό, ο Μοδέστο κατάφερε να ισοφαρίσει με πλασέ μπροστά από την εστία, έπειτα από κεφαλιά του θετικού Κατάι και να γλιτώσει τον Ολυμπιακό έστω και από μια φιλική ήττα.









πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου