Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ραντ Βελιγραδίου-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος με γκολ του Μαρτίν νίκησε με 1-0 στο Βελιγράδι την Ράντ στον πρώτο αγώνα της Β' προκριματικής φάσης. Οι Βολιώτες είχαν και δοκάρι πάλι με τον Μαρτίν.Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Χαβιέρ Γκράθια με γκολ του Μαρτίν στο 87' πέρασε από το Βελιγράδι επικρατώντας με 1-0 της Ράντ στο πλαίσιο της Β' προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Οι Βολιώτες που ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εκτός από το γκολ, είχαν και δοκάρι πάλι με τον Μαρτίν στο 77', πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην παρθενική τους συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Οι "ερυθρόλευκοι" που μετά το τέλος του αγώνα αποθεώθηκαν από τους 400 Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο Βελιγράδι, την επόμενη Πέμπτη (21/7) υποδέχονται την Ραντ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και με θετικό αποτέλεσμα παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Όσον αφορά την συνολική εικόνα του αγώνα, στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή της μπάλας, με την Ράντ να παίζει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελληνική ομάδα, ανέβασε την απόδοσή της, από το 77' και μετά, όπου είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι και δυο-τρεις καλές ευκαιρίες και πήρε μια δικαιότατη νίκη.

Γήπεδο: 'Ομπιλιτς

Διαιτητής/Βοηθοί: Μπάμπακ Ραφάτι (Γερμανία)/ Κρίστοφ Μπέρνοστ (Γερμανία), Νόρμπερτ Γκρουντίνσκι (Γερμανία).

Ραντ Βελιγραδίου (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Μρκέλα (93' Κόσοριτς), Γιοβάνοβιτς (79' Πρσο), Πάβλοβιτς, Μιλινόγιεβιτς, Άντριτς (68' Μάλμπασιτς), Μίτροβιτς, Κόχιτς, Στανόγιεβιτς, Λέκοβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου (Χαβιέρ Γκράθια): Γιακούποβιτς, Τομάς, Ουμπίδες, Άλβαρες, Μπρέσκα (89' Σκέμπρι), Σανκαρέ, Ρόκας, Σέλεσι, Μόνχε (79' Ακόστα), Μητρόπουλος, Μαρτίν (93' Νταρμπιόν).

Κίτρινες κάρτες: Μιλινόγιεβιτς (48', Ραντ), Στανόγιεβιτς (93', Ραντ)

Σκόρερ: Μαρτίν (87', Ολυμπιακός Βόλου)

Είχε τον έλεγχο στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή της μπάλας, με τους Σέρβους να παίζουν κυρίως το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για την ομάδα του Βόλου στο 14΄, όταν ο Ρόκας μπήκε στην μεγάλη περιοχή έκανε το γύρισμα στον Μαρτίν, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ραντ Ντανίλοβιτς..

Στο 15', μετά από δυνατό σουτ του Μιλινόγιεβιτς έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Γιακούποβιτς με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η Ραντ είχε δύο ακόμη ευκαιρίες. Στο 31', από το δυνατό σουτ του Λέκοβιτς η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς, ενώ στο 35' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέκοβιτς ο Μίτροβιτς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σέλεσι έφτασε στον Γιοβάνοβιτς και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν στο 40', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα με τον Ντανίλοβιτς να μπλοκάρει σταθερά.

Δοκάρι και γκολ ο Μαρτίν

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ραντ μπήκε πιο ορεξάτη και ανέλαβε αυτή τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει την ομάδα του Βόλου.

Είκοσι λεπτά όμως πριν το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός Βόλου "ξύπνησε" κλείνοντας τους Σέρβους στα καρέ τους δημιουργώντας μεγάλες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 77', μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες, ο Μαρτίν έπιασε την δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ράντ, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Μητρόπουλο ο οποίος κέρδισε φάουλ. Το φάουλ εκτέλεσε απευθείας ο Ουμπίδες αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 82', οι Βολιώτες είχαν νέα ευκαιρία όταν πάλι ο Μαρτίν έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Ντανίλοβιτς.

Αυτό που δεν έγινε στο 77' και στο 82', έγινε τελικά για τους "ερυθρόλευκους" στο 87'. Ο Ουμπίδες εκτέλεσε πάλι φάουλ και ο Μαρτίν με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ραντ για να κάνει το 0-1 για την Ελληνική ομάδα μέσα σε αποθέωση από τους 400 φίλους της.

Μέχρι τέλος της αναμέτρησης η ομάδα του Γκράθια δεν κινδύνεψε, κράτησε εύκολα το 0-1 και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι που την φέρνει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League.






πηγή:www.sports24.gr

1 σχόλιο: