Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Σε ένα ματς που δεν είχε πολύ καλό θέαμα, αλλά είχε καλό ρυθμό, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και ανέβηκε μόνη πρώτη στην βαθμολογία των πλέι οφ, στην πρώτη αγωνιστική. Βράβευση της ομάδας Χάντμπολ στο ημίχρονο. Μπακαούκας: "Είμαι περήφανος που είμαι ΑΕΚτζης".Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδειξαν σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με πολλά τρεξίματα από σεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, δεν άφησαν τον Ολυμπιακό Βόλου να μπορέσει να απειλήσει τον Σάχα. Από τα πιο μέτρια ματς για τους φιλοξενούμενους.



Στη βαθμολογία των πλέι οφ, η ΑΕΚ έχει 4 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό από 3 και ο Ολυμπιακός Βόλου 0. Την επόμενη αγωνιστική που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (12/5), η Ένωση φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον ΠΑΟΚ




Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Δ. Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Γ. Πάνου (Αιτώλ/νιας), Α. Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Παρατηρητής: Ε. Γιαννιαδάκης (Λασιθίου)






ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Λεονάρντο (2η στο 61'), Μάκος, Μίτσελ, Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (1η στο 33'), Μπαχά (3η στο 86')



Στον πάγκο: Αραμπατζής, Καφές (2η στο 61'), Νασούτι, Ματέος, Γκερέιρο (1η στο 33'), Νταντόμο, Μπλάνκο (3η στο 86')





Ολυμπιακός Βόλου (Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Τομάς, Μαρτίν, Μπρέσκα, Αλβάρεζμ Σανκαρέ, Ακόστα, Ρόκας (2η στο 89'), Ζέλεσι, Μόνχε (1η στο 46'), Μητρόπουλος



Στον πάγκο: Ρόκα, Ντολεζάι, Νέμεθ (2η στο 89')Ζαραδούκας, Γκότοβος, Ψυχογιός, (1η στο 46')





Σκορερ: Λεονάρντο (πεν) 38' 1-0





Καρτες: Μάκος, 33' Δέλλας 33', Λεονάρντο 39' - Ρόκας 22', Μόνχε 33', Ζέλεσι 48'



Το πρώτο ημίχρονο...



Η ΑΕΚ ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, με τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή του ρόμβου και επιθετικό δίδυμο τους Λεονάρντο(!) και Μπαχά. Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός Βόλου κατέβηκε με σύστημα 4-3-3 που μετατρέπεται σε 4-2-3-1, με τον Κατσαβάκη να θέλει να χτυπήσει στην αντεπίθεση.



Ο δικέφαλος ξεκίνησε το ματς πιο δυνατά και από το πρώτο λεπτό έδειχνε ότι πάταγε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία, ενώ στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει πολύ καλά τα ατού της ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούσαν να βγούνε μπροστά με κατοχή της μπάλας.

Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 13ο λεπτό, όταν σε μια διεκδικήσιμη μπαλιά, ο Λυμπερόπουλος επενέβη και με απευθείας σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς και να προσπαθεί να πετύχει κάποιο γκολ.



Στο 26΄οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Λύμπε. Η Ένωση βγήκε στην αντεπίθεση με τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος με προσποίηση ξεπέρασε τον αντίπαλο του και από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.



Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό Βόλου να δείχνει ότι ισορροπεί το ματς και να προσπαθεί να χτυπήσει την ΑΕΚ στην αντεπίθεση, αλλά μόλις έφτανε έξω από την περιοχή είχε πρόβλημα στην τελική πάσα.



Στο 33' ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο και στη θέση του πέρασε ο Γκερέιρο.



Από το πουθενά, πέναλτι και γκολ



Ο αγώνας έδειχνε ότι θα πάνε οι δύο ομάδες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, αλλά ένα λάθος του Σέλεζι, ανέτρεψε τα δεδομένα. Σε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα του δικεφάλου, ο παίκτης του Ολυμπιακού, δεν υπολόγισε σωστά και ανέτρεψε τον Λεονάρντο ο οποίος βρισκόταν στην πλάτη και έφευγε με πλεονέκτημα προς τη μπάλα.



Ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, με την φάση να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και από ριπλέι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεονάρντο και στο 38' ευστόχησε, γράφοντας το 1-0. Μέχρι και τη λήξη του ματς δεν έγινε τίποτα ιδιαίτερο και ο διαιτητής Θάνος έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.



* Τιμήθηκε η πρωταθλήτρια ομάδα στο Χάντμπολ






Το δέυτερο ημίχρονο...



Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσα. Από την άλλη η ΑΕΚ έδειξε να προβληματίζεται και σαν να μην έφτανε αυτό ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη αλλαγή καθώς ο Λεονάρντο αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Στη θέση του πέρασε ο Καφές.



Τα λεπτά περνούσαν με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι ελέγχουν περισσότερο το ματς, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν σοβαρή φάση. Η ΑΕΚ μετά και το 60ο λεπτό, με την παρουσία του Καφέ, προσπάθησε να ηρεμήσει τον αγώνα και η απάντηση των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 65' με μια πολύ καλή φάση.



Ο Γκερέιρο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μανωλάς έβαλε το πόδι και ο Γιακούποβιτς αιφνιδιάστηκε, διώχνοντας τη μπάλα με τις άκρες των δαχτύλων του.



Στο 71ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν να βρεθούν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Ντιόπ έκανε λάθος γύρισμα προς τον Σάχα, και ο Σολάκης βγήκε να κλέψει τη μπάλα, αλλά ο Αργεντινός είχε διαβάσει την φάση και έδιωξε τη μπάλα.



Στην αντεπίθεση, η απάντηση της ΑΕΚ με την παράλληλη σέντρα του Γκερέιρο από τα αριστερά, αλλά ο Μπαχά δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τα νεύρα να προκαλούν και σκληρά μαρκαρίσματα. Καμία καλή φάση, καμία καλή ευκαιρία. Παιχνίδι κέντρου χωρίς αποτελεσματικότητα.



Η μεγάλη φάση των τελευταίων λεπτών ήταν για την ΑΕΚ με τον Μπαχά, όταν σε μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα σε Λαγό και Καφέ, η μπάλα έφτασε στον επιθετικό της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.



Μέχρι και το τέλος δεν έγινε κάποια σημαντική φάση με την ΑΕΚ να κερδίζει στην πρεμιέρα των πλέι οφ με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και να πατάει κορυφή στην βαθμολογία.






* "Περήφανος που είμαι ΑΕΚτζης"



Με τη λήξη του ημιχρόνου, την είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο έκαναν οι πρωταθλητές Ελλάδας στο Χάντμπολ, με τον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο να τους αποθεώνει. Στο γήπεδο έμεινε και ο αρχηγός της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος τίμησε την παρέα του Χριστόφορου Μπακαούκα για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.



"Μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου, είμαι περήφανος που είμαι ΑΕΚτζης και αφιερώνω αυτό το πρωτάθλημα στον κόσμο της ομάδας μας", δήλωσε ο Μπακαούκας.



Στη συνέχεια η πρωταθλήτρια ΑΕΚ πήγε με το τρόπαιο προς τον κόσμο κερδίζοντας το χειροκρότημα και την αποθέωση.





πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου