Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κληρώνει για τα πλέι οφ

Πρεμιέρα με ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου στα πλέι οφ που αρχίζουν στις 8 Μαϊου όπως προέκυψε από την κλήρωση.Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι δηλώσεις των προπονητών των τεσσάρων ομάδων.Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκα, Πατρίκ Κομνηνός άνοιξε την διαδικασία της κλήρωσης των πλέι οφ.



Όπως τόνισε τα πλέι οφ έχουν γίνει συνείδηση και κτήμα όλων και υπάρχει ανταγωνιστικότητα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό."Έχουν γίνει συνείδηση και κτήμα όλων τα πλέι οφ. Έχουν περάσει από «σαράντα κύματα», αλλά κάνοντας μια μικρή τροποποίηση και επιμένοντας καταφέραμε να τα διατηρήσουμε. Υπάρχει πλέον ανταγωνιστικότητα, από όλες τις ομάδες και είναι πολύ σημαντική για εμάς", είπε χαρακτηριστικά.






Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες κατάταξης.



Φερέιρα:"Δύσκολη διαδικασία"



Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, τόνισε:"Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζεται τη θέση μου για τα πλέι οφ. Πρέπει να πω ότι οι κανονισμοί είναι για να μπορούν να γίνονται αποδεκτοί και να υπάρχουν.

Γνωρίζουμε ότι είναι μία διαδικασία δύσκολη. Όλοι αισθάνονται τι σημαίνει να κάνεις έξι παιχνίδια σε 17 μέρες, ειδικά μετά από δέκα μήνες δουλειάς. Νομίζω ο Παναθηναϊκός κοντεύει τα 50 παιχνίδια.



Αυτά τα πλέι οφ θα απαιτήσουν από τους παίκτες μία μεγάλη δυναμική, ανταγωνιστικότητα, αγωνιστικότητα να αντισταθούν σε αυτά τα έξι παιχνίδια σε σύντομο διάστημα,.



Όποιος έχει διεθνή εμπειρία γνωρίζει ότι αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν και είναι σε διεθνές επίπεδο γνωρίζει ότι στο πλαίσιο Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ παίζεις σε σύντομο χρονικό διάστημα αγώνες. Υποχρέωση μου είναι σαν προπονητής, δεν ξέρω αν οι αγώνες θα είναι υψηλής ποιότητας αλλά ελπίζω ακόμη και στην περίπτωση που δεν παίξουμε καλά να παραμείνουμε με μεγάλη θυσία να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.



Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία, πλούσιο παρελθόν και έχει την υποχρέωση να είναι μία ομάδα που θα δώσει μάχη της στα πλέι οφ για να νικήσει. Αυτό το μήνυμα έχω περάσει στους παίκτες μου. Ελπίζω σε όλους τους συναδέλφους μου καλή επιτυχία, να συγχαρώ την ΑΕΚ για την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου και να χαιρετήσω και τον Ατρόμητο.Εύχομαι να γίνει ένας καλός τελικός, μία γιορτή.



Εύχομαι τα πλέι οφ να αποτελέσουν παράδειγμα σεβασμού, σοβαρότητας γιατί σε αυτά συμμετέχουν οι 4 καλύτερες ομάδες μετά από τον πρωταθλητή. Από τη δική μου πλευρά θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να γίνει πραγματικότητα αυτό που ανέφερα".



Χιμένεθ:"Έξτρα κίνητρο"



Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, σημείωσε:"Είναι μία δύσκολη προσπάθεια να σκεφτώ τα πλέι οφ αυτή τη στιγμή γιατί παίζουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι στο Κύπελλο. Το έπαθλο ων πλέι οφ αξίζει τον κόπο και μετά τον αυριανό τελικό θα επικεντρωθούμε σε αυτό.



Τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι που δίνει το έξτρα κίνητρο στις τέσσερις ομάδες. Θέλω να είμαι ειλικρινής, ότι η ομάδα που έχει τελειώσει δεύτερη στο πρωτάθλημα ,επειδή το άξιζε είναι ο Παναθηναϊκός. Αλλά αφού έχουμε τη δυνατότητα θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Εύχομαι να γίνουν καλά πλέι οφ, να δούμε καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο".



Χάβος:"Στόχος η πρώτη θέση"



Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος, ανέφερε:"Ο θεσμός των πλέι οφ έχεικαθιερωθεί και δεν ωφελεί σε τίποτα να συζητάμε αν είναι σωστός ή όχι..Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα και στόχος είναι η πρώτη θέση. Έχουμε δουλέψει καλά και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση".



Κατσαβάκης:"Προετοιμαζόμαστε με ενθουσιασμό"



Εξάλλου ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης, είπε:"Σαν θεσμός ο Ολυμπιακός Βόλου και εγώ συμμετέχουμε για πρώτη φορά και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να παρουσιάσουμε την ίδια καλή εικόνα που δείξαμε στην διάρκεια του πρωταθλήματος.



Θα είναι μία εμπειρία, μία πρόκληση, προεκτείνοντας το καλό πρόσωπο που δείξαμε την κανονική διάρκεια. Αυτό το διάστημα προετοιμάζομαστε με ενθουσιασμό, έχουμε πίστη για να διεκδικήσουμε ακόμη και το όνειρο. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα προβάδισμα που όμως μπορεί να εξανεμιστεί. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια σε αθλητικά πλαίσια".





Το πρόγραμμα



Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα τέλεσης των 6 αγωνιστικών των αγώνων κατάταξης είναι:



1η Αγωνιστική: Κυριακή 08/05 ώρες έναρξης 19:30 και 21:45 (λόγω της διεξαγωγής Final 4 Euroleague με συμμετοχή Ελληνικής ομάδας)



ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός



ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου



2η Αγωνιστική: Τετάρτη 11/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30



Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ



Παναθηναϊκός-ΑΕΚ



3η Αγωνιστική: Κυριακή 15/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30



ΑΕΚ-ΠΑΟΚ



Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός





4η Αγωνιστική: Τετάρτη 18/05 ώρες έναρξης 17:15 και 19:30 (λόγω της διεξαγωγής του Τελικού Europa League)



ΠΑΟΚ-ΑΕΚ



Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου



5η Αγωνιστική: Κυριακή 22/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30



Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ



Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ





6η Αγωνιστική: Τετάρτη 25/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30



ΑΕΚ-Παναθηναϊκός



ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου





Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη NOVA.



Ο ειδικός βαθμολογικός πίνακας έχει ως εξής:



2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3

3. AEK 1

4. ΠΑΟΚ 0

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου