Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός - Κολοσσός 93-63

Τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Σιένα "πλήρωσε" ο Κολοσσός ο οποίος αποτέλεσε τον σάκο του μποξ για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που επικράτησε με 93-63 χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.Μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες από τη Σιένα ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα για το ελληνικό πρωτάθλημα υποχρεώνοντας τον Κολοσσό σε βαριά ήττα.



Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν εύκολα τους Ροδίτες παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας όρεξη στην επίθεση. Όλοι οι παίκτες που είχε στη διάθεσή του ο Ίβκοβιτς αγωνίστηκαν και έτσι ο Ολυμπιακός διασκέδασε -όσο μπορούσε- τον αποκλεισμό από τη Σιένα με μία ευρεία νίκη.Το ευχάριστο πάντως ήταν ότι παρέμεινε αήττητος στην Α1 φτάνοντας αισίως τις 22 νίκες στο πρωτάθλημα (έχει ένα ματς λιγότερο) και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα. Εκτός 12άδας έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης που ένιωσε μια αδιαθεσία και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί αλλά και ο Ράσο Νεστέροβιτς, προκειμένου να πάρει ανάσες, πριν από τα σημαντικά ματς όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.



Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 20 πόντους ενώ είχε επίσης 7 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλό ματς έκανε κι ο Ματ Νίλσεν ο οποίος με 17 πόντους ήταν αυτός που άρχισε να διευρύνει τη διαφορά στο β' δεκάλεπτο.



Ο αγώνας:



Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έμεινε εκτός 12άδας λόγω αδιαθεσίας παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο κυριακάτικο ματς με αντίπαλο τον Κολοσσό. Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν από νωρίς την πρόθεσή τους να πάνε την μπάλα στη ρακέτα και να "βομβαρδίσουν" από εκεί τους Ροδίτες όπως κι έκαναν τελικά.



Στο 4' ο Μαυροκεφαλίδης έγραψε το 13-7, ενώ ο Νίλσεν με 2/2 βολές έγραψε το 21-14 του α' δεκαλέπτου. Οι "ερυθρόλευκοι" σούταραν με 64% (7/11) στα δίποντα αλλά και 17% στα τρίποντα (1/7). Από την πλευρά του ο Κολοσσός είχε 4/12 δίποντα και 1/2 δίποντα χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό.



Με τον Νίλσεν να είναι ασταμάτητος και να φτάνει τους 15 πόντους με το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ και να δημιουργεί μεγάλη διαφορά (26-16, 30-18). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό που είχε επιβάλει η ομάδα του Ίβκοβιτς και περιορίστηκαν σε δευτερεύοντα ρόλο.



Οι Μαυροκεφαλίδης και Νίλσεν ανέβασαν τη διαφορά στο +14 (39-25) κι έκτοτε ο Κολοσσός δεν πλησίασε ξανά. Ο Χαλπερίν με βολές έκανε το 42-25 του ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να σουτάρει με 60% ευστοχία έχοντας 15/25 δίποντα.



Διαδικαστικό χαρακτήρα το β' ημίχρονο



Στην επανάληψη, τίποτα δεν άλλαξε... Ή μάλλον άλλαξε. Η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού που συνέχισε να ανεβαίνει συνεχώς. Ο Τεόντοσιτς με καλάθι στον αιφνιδιασμό έγραψε το 56-35 στο 24' και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Πατ Καλάθη για να μειώσει, η διαφορά συνεχώς ανέβαινε.



Ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού είχε ήδη αρχίσει να κάνει πολλές αλλαγές στην αρχική του πεντάδα και έτσι ο Έρτσεγκ με καλάθι και φάουλ στο τέλος του δεκαλέπτου έκανε το 75-46 του 30ου λεπτού.



Το δ' δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό και τόσο οι παίκτες των δύο ομάδων όσο και οι περίπου 300 άνθρωποι που βρέθηκαν στο ΣΕΦ δεν έβλεπαν την ώρα για να τελειώσει το ματς. Πάντως, ο ρυθμός του Ολυμπιακού στην επίθεση έπεσε κάπως και τελικά ο Κολοσσός γλίτωσε την κατοστάρα.



Η διαφορά εκτοξεύτηκε και στο +32 (90-58) και τελικά ο Γιοτάμ Χαλπερίν με τρίποντο έγραψε το τελικό 93-63 που επανέφερε έστω τα αχνά χαμόγελα στις τάξεις του Ολυμπιακού. Από την άλλη ο Κολοσσός είχε την ατυχία να είναι ο πρώτος αντίπαλος των "ερυθρολεύκων" μετά τον αποκλεισμό τους και δεν κατάφερε να αντιδράσει περισσότερο.


Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-25, 75-46, 93-63

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 1, Γκόρντον, Μπουρούσης 20(1), Πελεκάνος 2, Μαυροκεφαλίδης 15, Χαλπερίν 8(1), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 17(1), Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 12(1), Τεόντοσιτς 11(1), Κατσίβελης 1.

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 16(1), Καυκής, Τζόρνταν 7(1), Πάνος 6, Μανωλόπουλος 12(2), Ασημακόπουλος 4, Χαρίσης 2, Τσάμης 10(2), Γκόλεματς 3, Γεωργαλής 1, Δανάς, Ιβάνοβιτς 2.






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου