Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 6-0

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο το 38ο του πρωτάθλημα κάνοντας το 15/15 στο Καραϊσκάκης συντρίβοντας με 6-0 την ΑΕΛ. Συγκίνηση για το αντίο του Νικοπολίδη σε ένα μοναδικό standing ovation την ώρα της αλλαγής του. Απογοήτευσαν οι βυσσινί στην τελευταία τους παράσταση στην Superleague πριν την επιστροφή τους στην δεύτερη κατηγορία.Το μελαγχολικό σκηνικό που έστησε από το πρωί της Κυριακής ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, δεν ήταν ικανό να χαλάσει το πάρτι του Ολυμπιακού για την επιστροφή του στους τίτλους. Οι ίδιοι οι παίκτες των- και τυπικά πια- φετινών πρωταθλητών φρόντισαν από το ξεκίνημα του αγώνα να εκτοξεύσουν την διάθεση των οπαδών της ομάδας στα ύψη καθώς "χόρευαν" στη βροχή ανεβάζοντας στο 17' τον δείκτη του σκορ στο 3-0, για να φτάσουν τελικά στην 15η νίκη τους σε 15 ματς στο Καραϊσκάκης επικρατώντας της ΑΕΛ με 6-0.Το ερυθρόλευκο γλέντι άρχισε στο 8' με τον Τζεμπούρ για να ακολουθήσει με δύο τέρματα μέσα σε ένα δίλεπτο ο Φουστέρ (15', 17'). Στην επανάληψη την σκυτάλη ανέλαβαν οι Μέλμπεργκ (62'), Πάντελιτς (65') και Φετφατζίδης (75') δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη επί των βυσσινί.



Η στιγμή όμως που έμεινε χαραγμένη σε όλους στο 90λεπτο της αναμέτρησης ήταν η αλλαγή του Αντώνη Νικοπολίδη στο 68'. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε τον 40χρονο πορτιέρο δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο του Ολυμπιακού να του χαρίσει απλόχερα το πιο θερμό του χειροκρότημα στη τελευταία παράσταση της καριέρας του.



Όσον φορά την ΑΕΛ δεν έχεις να γράψεις και πολλά για το σημερινό αγώνα, καθώς η εμφάνιση της στο Καραϊσκάκης ήταν ασορτί με το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς στην οποία επικράτησε η μετριότητα και η απογοήτευση οδηγώντας τον ιστορικό σύλλογο στα αλώνια της Football League...


Το φύλλο αγώνα

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (68' Μέγερι), Μανιάτης, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ (61' Πάντελιτς), Μιραλάς, Μπράβο, Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος, Ριέρα (37' Φετφατζίδης)

Στον παγκο: Μέγκιερι, Πάντελιτς, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ουρτάδο

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (46' Μελλίσης), Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (65' Σιατραβάνης), Μετίν, Πανκράτ, Ρέντζας, Πλιάγκας (46' Βελάσκο), Κατσιαρός

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Βούζας, Καρανίκας, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Σιατραβάνης.

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Κορομπυλιά
4ος: Βοσκάκης

Γκολ: 8' Τζεμπούρ, 15', 17' Φουστέρ, 62' Μέλμπεργκ, 65' Πάντελιτς, 76' Φετφατζίδης

Δοκάρι: 54' Φετφατζίδης

Κίτρινες κάρτες: -
Κόκκινες κάρτες: -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου