Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 2-0

Ο ΠΑΟΚ με τέρματα των Ίβιτς (9') και Αθανασιάδη (76') επικράτησε με "2-0" της Κέρκυρας στην άδεια λόγω τιμωρίας "Τούμπα" και ήδη σκέφτεται τη συμμετοχή του στα επερχόμενα πλέι οφ.Στην άδεια "Τούμπα" ελέω της τιμωρίας της έδρας για τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ, υποδεχόταν ο ΠΑΟΚ την Κέρκυρα.



Μία αναμέτρηση με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον "Δικέφαλο", ο οποίος με συνδυασμό αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα νίκη δική του και ήττα ή ισοπαλία του Ολυμπιακού Βόλου (σ.σ. με τον Παναθηναϊκό), έμπαινε στα πλέι οφ με ένα βαθμό. Άλλωστε με νίκη, εξασφάλιζε την είσοδο, ανεξαρτήτως τι θα έκανε ο συμπολίτης Άρης με την Ξάνθη.Η Κέρκυρα από την πλευρά της δεν είχε να διεκδικήσει τίποτα, με την παραμονή στην κατηγορία να έχει εξασφαλιστεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο ένα θετικό "κλείσιμο" στη φετινή παράσταση της Superleague με νίκη επί του ΠΑΟΚ φυσικά και θα ήταν καλοδεχούμενο.



Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάκης Χάβος δεν είχε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από την απώλεια του Κοντρέρας (σ.σ. τιμωρημένος) και τον ανέτοιμο Σαβίνι. Στον αντίποδα ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είχε σχεδόν μία ντουζίνα προβλήματα. Γκουστάβο, Μαζνόφ, Τσίγκας, Δ. Ιωάννου, Επστάιν, Μακρής, Γραμμόζης, Μαϊστόροβιτς, Αποστολίδης και Βλάχος έμειναν στην Κέρκυρα.



Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο καθώς ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης, με ένα Βιεϊρίνια σε μεγάλα "κέφια", ένα τέρμα του Ίβιτς στο 9', χαμένο πέναλτι του Λίνο στο 12', δοκάρι με τον Πάμπλο Γκαρσία στο 33' και αρκετές ευκαιρίες που δεν μεταφράστηκαν σε γκολ. Η Κέρκυρα από την πλευρά της απείλησε μόλις μία φορά προς το τέλος του πρώτου 45λέπτου, με τον Φλαβίνιο να μη βρίσκει δίχτυα ελέω Βιεϊρίνια και Τσιρίλο που απομάκρυναν στη γραμμή.



Στην επανάληψη το θέαμα δεν ήταν εξίσου καλό με αυτό του πρώτου μέρους, ωστόσο από το 60' και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, πέτυχε το "2-0" με τον Αθανασιάδη, κατακτώντας μια σχετικά άνετη νίκη κόντρα στην Κέρκυρα. Πλέον ο "Δικέφαλος του Βορρά" στρέφει την προσοχή του στα πλέι οφ και την ευκαιρία που απλώνεται μπροστά του για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League 2011-2012.



Α' ημίχρονο



Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και τον ΠΑΟΚ να δείχνει διάθεση να καθαρίσει από νωρίς την νίκη και την υπόθεση των πλέι οφ. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Παρασκευαΐδης πρόλαβε το γύρισμα του Βιερϊρίνια προς τον Σαλπιγγίδη, τελειώνοντας εκεί την επικίνδυνη κατάσταση για τα καρέ της ομάδας του.



Δύο λεπτά αργότερα ο Ίβιτς δεν κατάφερε να κοντρολάρει σωστά στο ύψος του πέναλτι με την μπάλα να καταλήγει στον Κωνσταντόπουλο. Στο 9' όμως ο Σέρβος δε λάθεψε και με δυνατό σουτ στην κίνηση έπειτα από όμοργη ενέργεια του Ετό από τα δεξιά και σέντρα, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας των "Φαιάκων".



Μάλιστα πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο "Δικέφαλος" απώλεσε τεράστια ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο "2-0". Ο Βιεϊρίνια κέρδισε πέναλτι έπειτα από ανατροπή του από τον Παρασκευαΐδη, ο Λίνο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.



Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης με την Κέρκυρα να κάνει αισθητή την παρουσία της στο 21' με ένα σουτ του Φλαβίνιο που κόντραρε στον Τσιρίλο καταλήγοντας κόρνερ. O Βιεϊρίνια ήταν σε μεγάλα "κέφια", έχοντας κερδίσει πέναλτι, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε, ενώ με τις κάθετες πάσες του σε Ελ Ζαρ και Σαλπιγγίδη, "έκοψε σαν βούτυρο" την άμυνα της Κέρκυρας.



Σε μία από αυτές ο Μαροκινός βρέθηκε απέναντι από τον Δημήτρη Κωνστανόπουλο, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με "πονηρή" εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ άγγιξε το "2-0", αλλά το δοκάρι... βοήθησε τον Κωνσταντόπουλο να αποσοβήσει τον κίνδυνο.



Στο 42' ο ΠΑΟΚ είχε απίστευτη διπλή ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη να πλασάρει δύο φορές από το ύψος του πέναλτι και τις δύο, όμως, απέκρουσαν οι αμυντικοί των "Φαιάκων", οι οποίο ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν με τον Φλαβίνιο. Οι Βιεϊρίνια και Τσιρίλο όμως με περίσσια αυτοθυσία έσωσαν την εστία τους από βέβαιη παραβίαση.



Β' ημίχρονο



Την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Χαλκιά έκανε στο 53' της επανάληψης η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με τον Χαλκιά να προλαβαίνει την μπάλα προτού η επικίνδυνη σέντρα του Φλαβίνιο φτάσει στον Ιωάννου. Ο ρυθμός ωστόσο ήταν εξαιρετικά χαμηλός στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, τουλάχιστον μέχρι το 65'.



Από εκείνο το σημείο και ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές και με τον Ελ Ζαρ αλλά και τον Βιεϊρίνια άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το 2-0. Ο Κωνσταντόπουλος έκανε ό,τι μπορούσε αλλά στο 76' δεν κατάφερε να σταματήσει τον Αθανασιάδη ο οποίος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.



Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-0 και να κοιτάει πλέον στα πλέι οφ και την διεκδίκηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς (82' Μπαλάφας), Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (81' Βιτόλο), Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης).

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Φλαβίνιο (77' Βιόπουλος), Γιάντσης (83' Μάμαλος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Ρικα, Χάμπλ, Μονιάκης, Μακρηδημήτρης, Ιωάννου Η (63' Δεινόπαπας).

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: "Τούμπα"
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Μαγιάννης (Άρτας)
Κίτρινες: Μονιάκης, Παρασκευαΐδης
Κόκκινες: -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου