Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Α.Ε.Κ.-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0

Η ΑΕΚ ξαναγυρίζει μετά από 9 χρόνια στους τίτλους κερδίζοντας 3-0 τον Ατρόμητο εν μέσω επεισοδίων και λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων!Η ΑΕΚ ήταν το φαβορί, είχε τον κόσμο με το μέρος της αλλά ένας τελικός είναι πάντα τελικός, οπότε δεν προκάλεσε και έκπληξη το γεγονός ότι στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειχναν νευρικές και έκαναν εύκολα το λάθος. Η Ένωση ήθελε να πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να κάνει το παιχνίδι της, ενώ ο Ατρόμητος από την πλευρά του έδειχνε -όπως ήταν φυσικό- να έχει περισσότερο το μυαλό του στο να αμυνθεί σωστά και από εκεί και πέρα να βρει τις προύποθέσεις για να βγει μπροστά, κυρίως με τον Καμαρά. Από δικές του ενέργειες, άλλωστε, έκανε ό,τι έκανε μπροστά η ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Το ματς ήταν μοιρασμένο, με τους Κιτρινόμαυρους πάντως σιγά-σιγά να πατάνε καλύτερα και να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Γεωργέας ανέβαινε συνεχώς από το δεξί άκρο αλλά οι σέντρες του δεν περνούσαν και γενικά η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στους Σκόκο και Μπλάνκο. Στο 28ο λεπτό, όμως, η ΑΕΚ τη βρήκε τη λύση, με τον Σκόκο να σεντράρει και τον Λυμπερόπουλο -που μάλλον είχε εκτεθειμένο το... ένα πόδι- να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήλεγξε την κατάσταση και κατάφερε να φέρει το ματς εκεί που ήθελε, αλλά η ατυχία έκανε ξανά την εμφάνιση της. Ο Σκόκο υπέστη μυικό τραυματισμό και αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Μπαχά, ο οποίος λίγο μετά θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε το σουτ που έκανε με πολύ καλές προϋποθέσεις εντός περιοχής.

Ο Ατρόμητος έπρεπε να βγει μπροστά για να ψάξει τηνισοφάριση αλλά οι παίκτες του έδειχναν αγχωμένοι και έκαναν εύκολα το λάθος, με την ΑΕΚ να διατηρεί άνετα το 1-0 ως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας για καλύτερο παίκτη τον Λυπερόπουλο που πέραν του γκολ κρατούσε την μπάλα όποτε έπρεπε ενώ άνοιγε πολύ ωραία το παιχνίδι στα άκρα και κυρίως δεξιά για τον Γεωργέα.

Άλλο ματς στην επανάληψη!

Το πρώτο 45λεπτο δεν ήταν και το καλύτερο από άποψη θεάματος αλλά το δεύτερο ξεκίνησε εντυπωσιακά! Κεφαλιά του Αναστασάκου άουτ, μεγάλη ευκαιρία του Μπαζίνσκι από κοντά με νέα κεφαλιά, δοκάρι του Δέλλα μετά από μία απίστευτη απόκρουση του Ιτάνζ σε κεφαλιά του Κολοσσού, μεγάλη απόκρουση του Σάχα σε κοντινό σουτ του Τάτου που εξέθεσε με το... κοντρόλ τον Καράμπελα!

Οι Περιστεριώτες μπορεί να μην σκόραραν στις ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης αλλά το γεγονός ότι απείλησαν σοβαρά την ΑΕΚ τόνωσε την αυτοπεποίθηση τους και έτσι πίεσαν για την ισοφάριση, ευνοούμενοι και από το γεγονός ότι η Ένωση, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, οπισθοχώρησε... Ο Δώνης αντικατέστησε τον Σαγκανόφσκι με τον Μπρίτο για να δώσει ώθηση στην ομάδα του και έτσι μέχρι το 70' το ματς διεξαγόταν προς την περιοχή της ΑΕΚ, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και για να το διορθώσει αυτό ο Χιμένεθ έβαλε τον Καφέ αντί του Μπλάνκο.

Με την συγκεκριμένη αλλαγή τα πράγματα όντως βελτιώθηκαν για την Ένωση και στο 78' ο τίτλος, ουσιαστικά, οριστικοποιήθηκε, όταν ο Μπαχά με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0! Από εκείνη τη στιγμή το πάρτι που στήθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ ήταν ξέφρενο, ο Μπαχά έχασε ακόμη μία ευκαιρία για να σκοράρει ξανά, ο Δώνης έβαλε τον Σαρμιέντο αντί του Ολιβέιρα και στην Ένωση περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου για να γίνει η απονομή που περίμεναν τόσα χρόνια!

Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, πάντως, το σκορ ανέβηκε στο 3-0, εν μέσω αποθέωσης από 40.000 ΑΕΚτζήδες, με υπέροχο πλασέ του Καφέ που βγήκε τετ α τετ στο 85' και νίκησε τον Ιτάνζ!





πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου