Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ίντερ - Σάλκε 2-5

Η Σάλκε θριάμβευσε με 5-2 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ίντερ, μέσα στο Μιλάνο, έχοντας βασικό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.Οι "νερατζούρι" άνοιξαν το σκορ με καταπληκτικό γκολ του Ντέγιαν Στάνκοβιτς μόλις μετά από 25'' αγώνα με σουτ στην κίνηση από την σέντρα, σε ένα από τα πιο όμορφα τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης.



Η Σάλκε απάντησε με τον Ματίπ μετά από προσπάθεια του Παπαδόπουλου στο 17', η Ίντερ προηγήθηκε ξανά στο 34' με τον Μιλίτο, αλλά ο Εντού ισοφάρισε εκ νέου στο 40'Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους Γερμανούς, οι οποίοι προηγήθηκαν με τον Ραούλ να σκοράρει για 70ή φορά στο Champions League και έκαναν την νίκη τους θρίαμβο καθώς με το αυτογκόλ του Ρανόκια και το 2ο τέρμα του Εντού το σκορ έφτασε στο 2-5 και έτσι μόνο με αυτοκτονία στο Γκέλζενκιρχεν δεν θα προκριθούν στα ημιτελικά.



Ίντερ - Σάλκε 2-5



Σκόρερς: 1' Στάνκοβιτς, 34' Ντιέγκο Μιλίτο / 17' Ματίπ, 40' και 75' Εντού, 53' Ραούλ, 57' αυτ. Ρανόκια

Γήπεδο: "Τζουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)



Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Ίντερ, για την ακρίβεια με ένα πανέμορφο γκολ του Ντέγιαν Στάνκοβιτς στα 25'' μετά την σέντρα!



Η Σάλκε προσπάθησε μετά το σφύριγμα του διαιτητή για την έναρξη του αγώνα να ξεκινήσει επίθεση από δεξιά με τον Φαρφάν, ο Σανέτι του έκλεψε την μπάλα, την πήρε ο Καμπιάσο και έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Μιλίτο, τον οποίο πρόλαβε ο Νόιερ και έκοψε με το κεφάλι.



Από την κεφαλιά του τερματοφύλακα των Γερμανών λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα έφτασε έφτασε στο κέντρο του γηπέδου, όπου ο Στάνκοβιτς έπιασε στην κίνηση ένα εκπληκτικό του και την έστειλε στα δίχτυα της Σάλκε ανοίγοντας το σκορ.



Η πρώτη καλή στιγμή για την Σάλκε ήταν μια κεφαλιά του Ραούλ στο 6', αλλά οι Γερμανοί κατάφεραν να απαντήσουν με τον Ζοέλ Ματίπ στο 17'.



Ο Καμερουνέζος σκόραρε με κοντινό σουτ έπειτα από κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου (μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαρφάν) και απόκρουση του Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και εν συνεχεία.



Οι "νερατζούρι" πήραν ξανά το προβάδισμα στο 34' με τον Ντιέγκο Μιλίτο να σκοράρει με κοντινό πλασέ ουσιαστικά σε κενό τέρμα από την κεφαλιά-πάσα του Εστέμπαν Καμπιάσο, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει με σέντρα ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ.



Οι Γερμανοί είχαν και σε αυτό το τέρμα απάντηση πριν το ημίχρονο, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 40' με τον Εντού. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ και μετά από κόντρα στον Κίβου ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε αλλά ο Εντού σούταρε ξανά με το εξωτερικό και αυτήν την φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Το δεύτερο ημίχρονο



Λίγο έλειψε η Ίντερ να σκοράρει και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Ντιέγκο Μιλίτο αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Νόιερ, έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Σνάιντερ.



Δύο λεπτά μόλις αργότερα ο Σαμουέλ Ετο'ό, έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια μέσα στην περιοχή και το σουτ, για να αποκρούσει ο Μάνουελ Νόιερ σε κόρνερ.



Στο 53' ήρθε η ώρα του Ραούλ για να σκοράρει και να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.



Ο Φαρφάν τροφοδότησε τον Ισπανό, ο οποίος στο ύψος της περιοχής κοντρόλαρε με το αριστερό και πλάσαρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για 2-3, το 70ό γκολ για τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Champions League.



To 4-2 για τους Γερμανούς ήρθε στο 57' με το αυτογκόλ του Αντρέα Ρανόκια, ο οποίος έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Χουράδο.



Τα πράγματα για τους Ιταλούς έγιναν δυσκολότερα με την αποβολή του Κριστιάν Κίβου με 2η κίτρινη κάρτα στο 62', ενώ η Σάλκε είχε δοκάρι σε σουτ του Χουράδο στο 65'.



Στο 75', μετά από σπουδαία διπλή ευκαιρία του Φαρφάν και την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι αφού βρήκε στον Ρανόκια πάνω στην γραμμή, η Σάλκε πέτυχε και 5ο γκολ με το εκπληκτικό σουτ του Εντού από το ύψος της περιοχής, με τον Ζούλιο Σέζαρ απλά να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας.

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Ρανόκια, Κίβου, Σανέτι, Τιάγκο Μότα (76' Ναγκατόμο), Στάνκοβιτς (24' Καρζά) (63' Κόρντομπα), Καμπιάσο, Σνάιντερ, Ετο'ό, Ντιέγκο Μιλίτο.
ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Ματίπ, Χέβεντες, Σάρπεϊ, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Φαρφάν, Μπαουμγιόχαν (76' Σμιντζ), Χουράδο (83' Ντράξλερ), Εντού, Ραούλ (87' Καρίμι).

***στον πάγκο για την Ίντερ έμειναν οι Καστελάτσι, Ματεράτσι, Μαριγκά και Πάντεβ, ενώ για την Σάλκε οι Σόμπερ, Εσκουδέρο, Πλέσταν και Γιουνμίν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου